Φωκάς Ευαγγελινός: ”Μέσα από τα μάτια της Αμάντα θα βλέπουμε τα πάντα”!

Την συνέντευξη του Φωκά Ευαγγελινού στους Νάνσυ Ζαμπέτογλου και Θανάση Αναγνωστόπουλο, στην εκπομπή Στούντιο 4 της ΕΡΤ1, παρακολουθήσαμε λίγο νωρίτερα. Ο σπουδαίος χορογράφος και σκηνοθέτης μίλησε για την ζωή του, την επαγγελματική του πορεία, τα σχέδια του για το μέλλον, αλλά φυσικά και για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Λίγο πριν αναχωρήσει για το Τορίνο η ελληνική αποστολή, ο Φωκάς Ευαγγελινός, αποκαλύπτει περισσότερες λεπτομέρειες για τη συνεργασία του με την Αμάντα Γεωργιάδη αλλά και για την εμφάνιση της στη σκηνή του PalaOlimpico.

Οι τελικές πρόβες ολοκληρώνονται σήμερα:

Σήμερα είναι η τελευταία μας πρόβα στην ΕΡΤ. Η τελική με ήχο και ακουστικά, είμαστε έτοιμοι.

Ποια είναι τα συναισθήματα του για την Αμάντα και το Die Together;

Το έχω αγαπήσει το τραγούδι. Τρελάθηκα και με αυτό και με την Αμάντα. Μου αρέσουν οι παύσεις του τραγουδιού. Είναι ένα ισχυρό στοιχείο αυτό. Η Αμάντα είναι σαν εξωτικό και μπορεί να φαίνεται σοβαρή αλλά έχει χιούμορ. Είναι μια υπέροχη συνεργασία. 

Πως θα αποτυπωθεί στη σκηνή το Die Together;

Θα είναι μια λιτή παρουσίαση. Θα είναι μόνη της στη σκηνή. Όλα θα αποτυπωθούν μέσα από τα μάτια της Αμάντα. Θέλω να τονιστούν τρία στοιχεία: η απουσία, η φθορά και η στεναχώρια του χωρισμού. Είναι ένα όμορφο κ τρυφερό σκηνικό. Υπάρχει μια εικαστική παρέμβαση στην εμφάνιση. Μέσα από τα μάτια της θα βλέπουμε τα πάντα. Το σκηνικό είναι έτσι φτιαγμένο έτσι ώστε να μην ξεπεράσει την Αμάντα και τον συναισθηματισμό του τραγουδιού. Όλα είναι συνδεδεμένα για να επικεντρωθείς σ αυτή όχι σε ευρήματα, φώτα κλπ.

Πως είναι το ρούχο που σχεδίασε η Σήλια Κριθαριώτη;

Το ρούχο είναι υπέροχο. Είναι δωρικό υλικό. Είναι όμορφο και αέρινο.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στους Δημήτρη Κοντόπουλο και Ηλία Κοκοτό, που είναι μια δυνατή ομάδα και πραγματοποιούν μαζί όλες τις συνεργασίες τους, αναφέροντας μάλιστα, ότι είχαν προτάσεις και για από άλλες χώρες για φέτος αλλά αρνήθηκαν.

Τέλος, σαν αγαπημένες τους συμμετοχές που έχει σκηνοθετήσει ανέφερε τις εξής: Ελλάδα 2005, Αζερμπαϊτζάν 2013, Ρωσία 2016 και 2019.

Δείτε όλες τις δηλώσεις του, στο βίντεο που ακολουθεί:

Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα θα συμβούν στο Τορίνο:

Στο Facebook

Στο Twitter

Στο Instagram

Στο TikTok

Στο YouTube

Στο Spotify

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την ελληνική συμμετοχή στην Eurovision 2022!

13 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Camelaki
    Camelaki says:

    Πολύ λιτότητα κ απλότητα διαβάζω και άρχιζουν να με ζώνουν τα “τερζόφιδα”..…ελπίζω να το έχει φτιάξει έτσι ο Φωκάς που να ταιριάζει με το τραγούδι και να μην πάθουμε πατατράκ νο2!!!!!!!

    Απάντηση
  2. gogos
    gogos says:

    Πολύ καλά θα κάνει και θα εστιάσει στο πρόσωπο και στο βλέμμα της Αμάντα. Αυτό εξ άλλου ήταν και το πιο δυνατό σημείο στο βίντεοκλιπ. Είμαι σίγουρος ότι θα ευχαριστηθούμε την συμμετοχή αυτή, απ’ όλες τις απόψεις.
    Ένα μόνο θα πω. Φωκά είμαστε τυχεροί που σε έχουμε!!!

    Καλή επιτυχία!

    Απάντηση
  3. Τina
    Τina says:

    Σίγουρα ο τρόπος που περιγράφει ο κύριος Φωκάς την σκηνική μας παρουσία δεν ακούγεται τόσο δελεαστικος από την άλλη τονίζει δύο φορές ότι μέσα από τα μάτια της αμαντας θα αποτυπώνονται τα πάντα δεν καταλαβαίνω αν κρύβεται κάτι σκηνοθετικό πίσω από αυτό όπως και να έχει μένουν λίγες μέρες μέχρι να έχουμε εικόνα από την πρόβα μας και εκεί ο καθένας θα μπορεί να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

    Απάντηση
  4. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Λιτή σκηνική παρουσία είχε το Βέλγιο το 2017 για παράδειγμα και πήγε εξαιρετικά, όπως και άλλες συμμετοχές τα τελευταία χρόνια. Άλλο minimal, λογική less is more (όπως ακριβώς είναι κι το τραγούδι αλλά και η ίδια η Αμάντα) και άλλο φτωχό (βλ. Τερζή). Επίσης, θεωρητικά περίπλοκη σκηνική παρουσία είχαμε και πέρσι και το 2019, είδαμε πως πήγε η μία συμμετοχή και πως η άλλη.
    Εκεί ξεχωρίζει ο έμπειρος σκηνοθέτης από τη Challi και την κάθε Challi του 2018…
    Περιμένουμε σαφώς να δούμε όλο το αποτέλεσμα, αλλά είμαι (συγκρατημένα) αισιόδοξος μιας και αυτό δείχνουν και οι ίδιοι οι συντελεστές της συμμετοχής μας, ικανοποίηση και αισιοδοξία!

    Απάντηση
  5. Christos
    Christos says:

    Απο αυτο καταλαβαινω οτι θα λειτουργησει καμερα πρωτου προσωπου. Δλδ θα βλεπουμε τι βλεπει η Αμάντα. Φανταζομαι να βλεπουμε την Αμαντα να βλεπει τον εαυτο της μεσα απο καθρέφτες. Ισως αυτο να ειναι που λεγανε οτι δεν εχει ξαναγινει στη eurovision και ειναι πολυ δυσκολο αυτο που θα κανει στο πρωτο μισο

    Απάντηση
      • Christos
        Christos says:

        Δε καταλαβα γιατι τρωγεσαι? Θυμαμαι καπου ειχα διαβασει οτι αυτο που θα φορεσει δε εχει ξαναφορεθει και τετοια. Δε λεω οτι ειναι αληθεια, αλλα στο συνηρμο μου οτι μεσα στο ρουχο θα πρεπει να κρυφτουν οι καμερες για να βγει αυτο που εγω υπεθεσα οτι εννοει το ειπα.

        Απάντηση
    • ESC22
      ESC22 says:

      Έχω κουραστεί να διαβαζω από Έλληνες να λένε ότι είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει . Που το ακούσατε αυτό ;; Σταματήστε την παραπληροφόρηση !!

      Απάντηση
  6. Greco London
    Greco London says:

    Ενα μεγάλο μπράβο μέχρι στιγμής στο Φωκα, που κατάλαβε αυτό που λέγαμε όλλοι οι φαν, δηλαδή τη γνώμη μας για το πως θα μπορούσε να στηθεί το κομμάτι. Οι περισσότεροι φαν Έλληνες και ξένοι εστίασαν πως θα πρέπει να στηθεί με λιτότητα, εσωτερικότητα, δορικοτητα και πάνω απο όλα να γίνει απλα εστιασμός στη φωνή και τη παρουσία της Αμαντα. Να ευχηθούμε πολύ καλή μας επιτυχία και ανυπομονούμε για τις πρώτες πρόβες μας και σχετικές πληροφορίες.

    Απάντηση

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] Image Source: KOSTAS KARYDAS / Eurovision.tv | Source: Eurovision Fun […]

  2. […] As reported by EurovisionFun, Fokas Evangelinos has teased details of Amanda’s Eurovision staging and styling ahead of Greece’s first rehearsal tomorrow. […]

  3. […] Image Source: KOSTAS KARYDAS / Eurovision.tv | Source: Eurovision Fun […]

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *