Αμάντα Γεωργιάδη: “Ο Δημήτρης Κοντόπουλος με προσέγγισε για την Eurovision”

Ίσως την πιο αποκαλυπτική και χορταστική συνέντευξη της έδωσε η Αμάντα Γεωργιάδη στο Κ της Καθημερινής, που κυκλοφορεί την Κυριακή 17 Απριλίου. Μεταξύ των όσων αναφέρει για πρώτη φορά η εκπρόσωπος μας στην Eurovision 2022, είναι πως ο άνθρωπος που την προσέγγισε και της έκανε την πρόταση να καταθέσει υποψηφιότητα στην ΕΡΤ για να διεκδικήσει την εκπροσώπηση της χώρας μας στο Τορίνο, αλλά και επέλεξε το Die Together ως την πρόταση της, ήταν ο Δημήτρης Κοντόπουλος.

Χωρίς άγχος λίγο πριν την έναρξη των προβών

Ο Βλάσης Κωστούρος που πήρε την συνέντευξη, αποθεώνει κυριολεκτικά την εκπρόσωπο μας στον φετινό διαγωνισμό, αλλά και την επιλογή της ΕΡΤ, χαρακτηρίζοντας το Die Together ως μία υψηλή αισθητικής σύνθεση, με ποιητική χροιά στους στίχους.

Η Αμάντα φαίνεται ήρεμη ακόμα, λίγες μόλις ημέρες πριν αναχωρήσει με την υπόλοιπη αποστολή στο Τορίνο.

Δεν έχω τόσο άγχος, όσο προσμονή. Κάνουμε πολλές πρόβες και νοιώθω σίγουρη για τον εαυτό μου και όσα έχουμε ετοιμάσει. Έχουμε ένα ωραίο τραγούδι, το αγαπώ πολύ, και αυτό είναι το πιο σημαντικό!

Η Αμάντα Γεωργιάδη εξηγεί πως μπορεί πολλοί να θεωρήσουν το Die Together εξαιτίας του τίτλου του, ως ένα πεσιμιστικό τραγούδι, στην πραγματικότητα είναι πολύ αισιόδοξο, αφού είναι ένας ύμνος στην απόλυτη αγάπη.

Ο Δημήτρης Κοντόπουλος μου έκανε την πρόταση για την Eurovision

Σε πάρα πολλές συνεντεύξεις της η Αμάντα είχε αναφέρει πως μπήκε στη διαδικασία να καταθέσει τραγούδι στην ΕΡΤ για την διεκδίκηση της εκπροσώπησης της χώρας μας στον διαγωνισμό, μετά από ένα τηλεφώνημα που δέχθηκε. Στο Κ λοιπόν αποκαλύπτει πως το τηλεφώνημα αυτό ήταν από τον Δημήτρη Κοντόπουλο, στο οποίο έστειλε τα τρία demo που ετοίμασε το καλοκαίρι και αυτός επέλεξε ως καλύτερη επιλογή το Die Together.

Το περασμένο φθινόπωρο, προσέγγισε την εταιρεία μου ο συνθέτης Δημήτρης Κοντόπουλος. Ρώτησε αν θα με ενδιέφερε να στείλω ένα  τραγούδι στην ΕΡΤ, για να διεκδικήσω την εκπροσώπηση της χώρας μας στον διαγωνισμό, θεωρώντας ότι θα ήμουν μία εξαιρετική επιλογή. Του στείλαμε τρία τραγούδια και και καταλήξαμε να καταθέσω το Die Together, το οποίο είναι το πιο αγαπημένο μου απ’ όλα όσα έχω γράψει.

Ελληνίδα ή Νορβηγίδα

Από Έλληνα πατέρα και μητέρα Νορβηγίδα η Αμάντα δέχεται συχνά την ερώτηση αν είναι Ελληνίδα ή Νορβηγίδα. Η ίδια δίνει την παρακάτω απάντηση πάντοτε.

Δεν ξέρω ειλικρινά τι να απαντήσω σε μία τέτοια ερώτηση, πέρα από ότι είμαι απλώς η Αμάντα. Δεν είναι κάτι που σκέφτομαι στην καθημερινότητά μου. Οι Έλληνες κρατάμε ισχυρούς τους οικογενειακούς δεσμούς, κάτι που δεν κάνουν τόσο οι Νορβηγοί…Υπάρχουν στιγμές που με πιάνει έντονο ελληνικό συναίσθημα, όταν για παράδειγμα παίζει η εθνική Ελλάδος, ή στις εθνικές μας εορτές ή στο Πάσχα όπου τηρούμε κανονικά όλα τα ελληνικά έθιμα.

Ευκαιρία η Eurovision

Στην συνέχεια η Αμάντα μιλά για την καριέρα της και την απότομη δημοσιότητα που λαμβάνει, εξαιτίας της συμμετοχής της στην Eurovision. Αντιλαμβάνεται πως ο διαγωνισμός είναι μία μεγάλη ευκαιρία για την ίδια, ώστε περισσότερος κόσμος να την γνωρίσει και να ακούσει την μουσική της.

Θέλω να είμαι όσο πιο αυθεντική μπορώ. Από κει και πέρα πιστεύω πως όταν έχεις ένα καλό τραγούδι και μια καλή σκηνική παρουσίαση, μόνο να κερδίσεις έχεις από αυτόν τον διαγωνισμό.

Δεν με αγχώνουν τα στοιχήματα

Η Αμάντα δηλώνει χαρούμενη για την αποδοχή του τραγουδιού της και την υψηλή θέση που έχει στα γραφεία στοιχημάτων, αλλά δεν την αγχώνει, καθώς δεν τα κοιτάει.

Χαίρομαι για την αποδοχή που έχει το τραγούδι μας και ελπίζω σε ένα καλό αποτέλεσμα. Όταν ξεκινήσαμε αυτή την διαδρομή, όλοι μαζί είπαμε να ξαναφέρουμε την Ελλάδα στο top10. Τώρα όσο πιο ψηλά πάμε, τόσο το καλύτερο.

Δεν μπορώ να περιγράψω αυτό που θα δείτε γιατί θα χαθεί η μαγεία

Με τα θερμότερα λόγια μιλά η Αμάντα για τον Φωκά Ευαγγελινό, που θα επιμεληθεί την σκηνική της εμφάνιση. Τον χαρακτηρίζει ως έναν εξαιρετικό άνθρωπο και πολύτιμο συνεργάτη. Για την σκηνική της εμφάνιση δεν αναφέρει πολλά, αφού όπως σημειώνει αν περιγράψει τα όσα θα δούμε, θα χαθεί η μαγεία.

Δουλεύουμε κάθε λεπτομέρεια με τον Φωκά και έχουμε δημιουργήσει κάτι πολύ όμορφο. Δεν μπορώ να περιγράψω αυτό που θα δείτε, γιατί θα χαθεί η μαγεία του μέσα από τα λόγια. Λίγη υπομονή μέχρι την πρώτη πρόβα, που δεν αργεί.

“Ελευθερία” το πρώτο της ελληνικό τραγούδι

Τελειώνοντας την συνέντευξη η Αμάντα αναφέρεται στην ιατρική, που όπως λέει δίνει πως δίνει ζωή στην ενασχόληση της με την μουσική και το αντίστροφο. Ξεχωρίζει τα τραγούδια της Ιταλίας, της Νορβηγίας, της Ισπανίας αλλά και της Κύπρου από τον φετινό διαγωνισμό, ενώ αποκαλύπτει και τα μελλοντικά της σχέδια, έχοντας ως στόχο να κυκλοφορήσει και το πρώτο της τραγούδι με ελληνικούς στίχους, το οποίο ονομάζεται Ελευθερία.

Το ονόμασα Ελευθερία. Με εμπνέει αυτή η λέξη, μου αρέσει όπως ηχεί.

Ο Βλάσης Κωστούρος κλείνει την συνέντευξη, λέγοντας πως η Ελλάδα στην φετινή Eurovision μιλά με την ψυχή της. Κι αυτό είναι πάντοτε μία νίκη, ανεξαρτήτως αποτελέσματος!

Αξίζει να σημειωθεί πως τουλάχιστον εγώ δεν θυμάμαι το Κ της Καθημερινής να κυκλοφορεί ποτέ με εξώφυλλο τον εκπρόσωπο της χώρας μας στην Eurovision και αυτό φυσικά είναι μία ακόμη νίκη της ΕΡΤ και της καλλιτεχνικής μας ομάδας, που τα τελευταία χρόνια απέδειξαν πως ο διαγωνισμός ούτε πανηγυράκι είναι, ούτε απευθύνεται μόνο σε ένα κοινό που αρέσκεται στο κιτς και την υπερβολή, χωρώντας καλλιτέχνες όπως η Stefania, η Αμάντα και η Ντούσκα.

Περισσότερα στο σημερινό Κ της Καθημερινής.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την ελληνική συμμετοχή στην Eurovision 2022!


Μπορείτε να ψηφίσετε για τον Μεγάλο Τελικό του poll μας εδώ!

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Τina
    Τina says:

    Όταν άρχισα να διαβάζω το άρθρο σκέφτηκα ότι η καθημερινή δεν πρέπει να ασχολείται με την Γιουροβίζιον και πριν ολοκληρώσω την ανάγνωση του άρθρου είδα ότι το αναφέρετε και εσείς σίγουρα βλέπουν ότι η Ελλάδα πάει για ένα καλό αποτέλεσμα καθώς η συμμετοχή μας δεν υστερεί ούτε από τη Σουηδία , Ιταλία ,Ολλανδία .

    Απάντηση
  2. Camelaki
    Camelaki says:

    Πόσο όμορφη κοπέλα ρε φίλε….αφού η ίδια λέει ότι θα δούμε κάτι μαγικό δεν έχω λόγο να μην την πιστέψω….

    Θα την βοηθήσω εγώ στο τι είναι η ίδια στην μίξη των 2 χωρών….είναι ελληνίδα στα χαρακτηριστικά με νορβηγικό ταμπεραμέντο…έχει μια συστολή σχεδόν ντρέπεται όταν πρέπει να μιλήσει,ιδιαίτερα για τον εαυτό της….

    Αν μας διαβάζει εδώ η μέλλουσα γιατρός μας ( ποτέ δεν ξέρεις 🙂 ) θα ήθελα να ξέρει ότι την αγαπώ σαν άνθρωπο κι ας την γνώρισα φέτος,να της ευχηθώ καλή επιτυχία και στον διαγωνισμό και σε ότι κάνει μετά από αυτόν και όλα όσα η ίδια επιθυμεί να πραγματοποιηθούν….της αξίζει….

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *