ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Έτοιμη για το Τορίνο η ελληνική αποστολή | Όλες οι τελευταίες πληροφορίες

Πανέτοιμη είναι πλέον η ελληνική αποστολή για την Eurovision 2022. Όλες οι εκκρεμότητες που υπήρχαν έχουν επιλυθεί και πλέον η ομάδα είναι έτοιμη να παρουσιάσει αυτό που επί μήνες ετοιμάζει, για την σκηνή του Pala Olimpico.

Με εκπλήξεις ο Φωκάς Ευαγγελινός και η Σύλια Κριθαριώτη

Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές μας πληροφορίες, οι πρόβες με τον Φωκά Ευαγγελινό έχουν ολοκληρωθεί. Ο έμπειρος σκηνοθέτης, έχει ετοιμάσει για τον φετινό διαγωνισμό κάτι τελείως διαφορετικό από τις προηγούμενες δουλειές του, κάτι για το οποίο είναι πραγματικά περήφανος. Ο Φωκάς Ευαγγελινός έχει χτίσει δευτερόλεπτο προς δευτερόλεπτο το τρίλεπτο του Die Together επί σκηνής. Η Αμάντα όπως πληροφορηθήκαμε συνεργάστηκε πολύ καλά και ανταποκρίθηκε απόλυτα στον ρόλο, που ο μετρ του είδους Φωκάς Ευαγγελινός δημιούργησε για αυτήν.

Τα led που θα δούμε στην εμφάνιση μας, ολοκληρώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από εταιρεία του εξωτερικού και εντυπωσίασαν την καλλιτεχνική μας ομάδα, αφού “κουμπώνουν” στο 100% με το τραγούδι, αλλά και με την ιδέα της σκηνικής μας παρουσίασης.

Αυτό που έχει ετοιμάσει φέτος ο Φωκάς Ευαγγελινός για την σκηνή του διαγωνισμού, δεν φιλοδοξεί να εντυπωσιάσει τον τηλεθεατή σε κάποιο σημείο των τριών λεπτών της εμφάνισής, αλλά να κρατήσει το βλέμμα όλων καρφωμένο καθ’ όλα τη διάρκεια όπου η Αμάντα θα ερμηνεύει το Die Together. Να μείνει ο τηλεθεατής με ένα αίσθημα εντυπωσιασμού από το σύνολο και όχι από κάποιο εσταντανέ.

Αυτό που επίσης μπορούμε να σας αποκαλύψουμε είναι ότι αυτό που θα κληθεί να πραγματοποιήσει η Αμάντα, ειδικά στο πρώτο μέρος του τραγουδιού, είναι κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο. Ο Φωκάς Ευαγγελινός όμως, έχοντας αποδείξει πως μπορεί να βγάλει από τον κάθε καλλιτέχνη (έμπειρο ή άπειρο) τη δυνατή του πλευρά, έχτισε με την Αμάντα ένα ιδιαίτερο τρίλεπτο, που θα συγκινήσει, αλλά και θα εντυπωσιάσει τους τηλεθεατές. Κομβικό ρόλο στην παρουσίασή μας, θα παίζει η ίδια η Αμάντα, αλλά και τα led και τα πλάνα, χωρίς όμως να απουσιάζουν και τα ευρήματα.

Το ρούχο που επέλεξε ο Φωκάς Ευαγγελινός μαζί με την Σύλια Κριθαριώτη, είναι μία απόχρωση του λευκού, με ένα όμως ύφασμα που το κάνει ξεχωριστό και χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στον διαγωνισμό. Είναι στο στυλ φυσικά της Αμάντα αλλά είναι και απόλυτα ταιριαστό για την Eurovision και την ιδέα της σκηνικής μας παρουσίασης.

Αισιοδοξία για το τελικό αποτέλεσμα από την ΕΡΤ και την Dream Team

Η ομάδα παραγωγής και η ΕΡΤ, είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από όλη την προετοιμασία. Είναι σίγουροι τόσο για την φωνητική δεινότητα της Αμάντα (αυτό εξάλλου αποδείχθηκε και στο live on tape), αλλά και για αυτό που έχει προετοιμάσει ο Φωκάς για την σκηνή του διαγωνισμού. Για πρώτη φορά μετά το 2009 η Ελλάδα φθάνει στις πρόβες από την 7η θέση των στοιχημάτων, κάτι που χαροποιεί όλους τους συντελεστές της συμμετοχής μας, πιστεύοντας πως θα βρεθούμε στο τοπ10 της βαθμολογίας για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Στόχος φυσικά παραμένει πάντοτε το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα και όπως χαρακτηριστικά μας λένε: “όσο ψηλότερα, τόσο καλύτερα”!

Έχοντας αποφύγει όλα τα promo party, η ελληνική αποστολή με αυτό που έχει σχεδιάσει ευελπιστεί να εντυπωσιάσει στην σκηνή του διαγωνισμού και να κλέψει τις εντυπώσεις. Είναι εξάλλου γνωστό πως η Dream Team κρατά κλειστά τα χαρτιά της μέχρι το τέλος. Την ίδια ακριβώς τακτική ακολουθεί και φέτος.

Με μία διαφορετική προσέγγιση από τον Φωκά Ευαγγελινό, αλλά και με μία Αμάντα όπως ίσως δεν θα την έχουμε ξανά δει, η ελληνική αποστολή πλέον ετοιμάζει βαλίτσες για το Τορίνο, αφού η πρώτη μας πρόβα είναι για την Κυριακή 1 Μαίου!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την ελληνική συμμετοχή στην Eurovision 2022!


Μπορείτε να ψηφίσετε για τον Μεγάλο Τελικό του poll μας εδώ!

21 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Με αυτές τις περιγραφές κατάλαβα ότι θα απουσιάζουν ανούσια και ογκώδη αντικείμενα που δεν ειχε εξασφαλιστεί στο 100% η επιτυχία τους (βλ. Περσινό Green screen που ναι μεν αλλά…) και αυτό από μόνο του είναι κάτι το θετικό. Με σωστά πλάνα, εναλλαγές, σωστά γραφικά και εκφραστικότητα η συγκεκριμένη συμμετοχή μπορεί να τερματίσει αρκετά ψηλά (προσωπικά αποκλείω το κάθε ενδεχόμενο νίκης) ενώ αντίθετα με λάθος πλάνα και περιττά αντικείμενα επί σκηνής μπορεί να χαντακωθει.
    Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα προσπαθούσε υπερβολικά να εντυπωσιάσει επί σκηνής και ήταν με το σκεπτικό “τηλεοπτικά θα αναδειχθεί ένα μέτριο τραγούδι”. Φέτος κατά γενική ομολογία το τραγούδι κάθε άλλο παρά μέτριο δεν είναι οπότε με μια σκηνοθεσία που σε μαγνητίζει, δημιουργεί ατμόσφαιρα και σε κρατάει εκεί όλο το τριλεπτο, χωρίς όμως να σε κουράζει το “die together” μπορεί να τερματίσει αρκετά ψηλά. Αν δω κάτι κοντά στο στήσιμο της Αλβανίας το 2012, της Ολλανδίας το 2013 και 2014 θα είμαι πολύ ικανοποιημένος.
    Καλή επιτυχία!!

    Απάντηση
  2. Kostas
    Kostas says:

    Πολύ όμορφα ακούγονται όλα! Ανυπομονούμε να δούμε τι έχουν ετοιμάσει !! Έχω ακόμη πολλεσ ελπίδες ότι θα μεταμορφωθεί η Αμαντα στην σκηνή! Έχει κλειδώσει ότι θα είναι μόνη της στην σκηνή ;

    Απάντηση
  3. T.R
    T.R says:

    Endiaferon poli to arthro. Pistevo oti o Evaggelinos tha anadixi to kommati kai tha vrethi top 10. Se 2 vdomades pou tha xekinisoun oi proves tha doume ti etimasan. Makari na xerame kati parapano kai gia tin emfanisi tis Andromachis.

    Απάντηση
  4. David
    David says:

    Και κάποια έξτρα hints από μένα:
    -Στην αρχή η Αμάντα καλείται να εκμεταλλευτει σκηνικά τις παύσεις του τραγουδιού
    -Υπάρχουν props επί σκηνής
    -Τα props φιλοδοξούν να αλληλεπιδρασουν με τη σκηνή στο τέλος του κομματιού
    -θα μπορουσε να πει κανείς πως Η ΈΜΠΝΕΥΣΗ των props έχουν παρόμοια πηγή με την έμπνευση της σκηνικής παρουσίας του better love ❤. Η έμπνευση και μόνο!!
    -Εν γένει η σκηνική παρουσία δεν μπαίνει στο προσκήνιο, περισσότερο δημιουργεί μια φιλόξενη ατμόσφαιρα για το τραγούδι

    Απάντηση
    • Camelaki
      Camelaki says:

      Τώρα αυτό για το better love για καλό το είπες?????
      Δηλαδή με έναν ωραίο φωτισμό,ωραία γραφικά στο πάτωμα, καπνό κ φωνητικά ως χορωδία δεν???πρέπει ντε κ καλά να έχουμε props???
      Κατάλαβα…μετά θα μας φταίνε όλοι οι άλλοι…..

      Απάντηση
    • Κώστας
      Κώστας says:

      Πολύ όμορφα μου φαίνονται εμένα! Προτιμώ την αμαντα μόνη στην σκηνή πάρα με φωνητικά δεν μου κολλάνε.. απλά θα στέκονται και θα χάνεται η προσοχή από την αμαντα. David μήπως οσοσ μπορείς να εξηγήσεις αυτό που είπες για την πηγή έμπνευσης των props από την σκηνική παρουσίαση του better love? Προσωπικά το βρίσκω ενδιαφέρον αλλά εννοείς μόνο ότι θα έχουν μια «θεατρική» προσέγγιση ;

      Απάντηση
      • Camelaki
        Camelaki says:

        Φίλε μου Κώστα ανάλογα πως θα προσαρμόσεις τα φωνητικα στην σκηνική παρουσίαση….αν ας πούμε έμπαιναν από διαφορετικά μέρη του γηπέδου όσο η Αμάντα τραγουδούσε και ενώνονταν από το 2ο μέρος του τραγουδιού κ μετά μαζί της στην σκηνη θα ήταν ωραίο νομίζω….στο Molitva μια χαρά λειτούργησε στην σκηνική παρουσία της Μαρίας….την ιδέα για την αναφέρω γιατί πολλοί ξένοι το ζητούν στα σχόλια στο βίντεο με την Αμάντα και τους συμφοιτητές της….τέλος πάντων το φετινό μας τραγούδι δεν θέλει φανφάρες δημιουργική καλαισθησία θέλει…..μετά την πατάτα με το Όνειρο Μου κατάντησαμε να φοβόμαστε τον ίσκιο μας για το τι θα δούμε στην σκηνή….η παρουσίαση του better love ασχολίαστη!!!!!!!και μη χειρότερα!!!!!

        Απάντηση
  5. gogos
    gogos says:

    Σίγουρος και αισιόδοξος ότι θα δούμε όμορφα πράγματα είμαι και για φέτος!
    Αν και δεν ξέρουμε κάτι επι της ουσίας από την παρουσίαση τη δική μας, αλλά και των άλλων χωρών, πιστεύω ότι θα τερματίσουμε μεταξύ 1ης & 6ης θέσης. Με τις ίδιες πιθανότητες να δίνω και στις… Σουηδία, Η.Β, Γαλλία, Ιταλία, Φιλανδία!

    Καλή μας επιτυχία!!!

    Απάντηση
  6. iwanna
    iwanna says:

    Loipon arxika pistevo pos sigoura tha ta pame kala k tha mpoume top10 epeidh oti kai na ginei sthn skhnh h amanda exei apisteuth fonh k etsi mporei na to sosei an den einai kati kalo gt eidame k pathame persi…Elpizo na mhn exei xoreutes h kati tetoio k na vgei monh ths sthn skhnh oste na einai kati aplo kai oraio xoris upervolika pragmata dioti h amanda den ta xreiazete . Oso anafora to rouxo pistevo pos to leuko tairiazei me to tragoudi k tha einai poly oraio. Anupomonw gia tis proves k elpizw h ellada na ta paei teleia k na mhn mas apogohteusei o fwkas !!

    Απάντηση
  7. Camelaki
    Camelaki says:

    Το ότι μας περνάει η Ισπανία στα στοιχήματα με την Ελένη Φουρέιρα imitation προς το χειρότερο με ξεπερνάει αλήθεια….

    Πάντως αν μετά και τις πρώτες πρόβες δεν ανέβουμε στοιχηματικά δεν νομίζω πως έχουμε πιθανότητες για νίκη…τα στοιχήματα απλα διαμορφώνουν μια τάση,αλλά πολλές φορές έχουν πέσει μέσα..
    Οι Σκανδιναβοί θεωρούν τον θεσμό τσιφλίκι τους και βλέπουμε σχεδόν παντα την Σουηδία στην κορυφή των στοιχημάτων ότι και αν στείλει, μην γράψω για το χαιδεμα των επιτροπών όπου αγανάκτησε και ο κόσμος πέρσι αν δεν κάνω λάθος από αυτό….
    Η Ουκρανοι δε, στέλνουν τέτοια τραγούδια που όπως είχε πει ο εκπρόσωπος της τηλεόρασης έφτασαν στο σημείο να παρακαλάνε να βγαίνουν 2οι!!!!! μακάρι να ξαναγυρίσουν στις ζωές τους οι άνθρωποι πάνω από όλα αλλά έχουν βρει αυτό το “κάτι” που θέλει ο διαγωνισμός….
    Τέλος για μένα αν βγούμε πχ 7οι φέτος όχι δεν θα είναι επιτυχία γιατί έχουμε ένα τραγούδι για το top3…..επιτυχία ήταν η 7η θέση του Ρουβά όταν έπρεπε με την μάπα που τραγούδησε τότε να ήταν πολύ χαμηλότερα…..

    Απάντηση
  8. Eugene
    Eugene says:

    Ειλικρινά, αν μπορούσαν απλά να βάλουν από πίσω της μια μικρή χορωδία των 5 ατόμων να της κάνει φωνητικά όπως στην ακουστική version που ανέβασε η Amanda, νομίζω ότι το τραγούδι θα εκτοξευτεί. Δεν θέλει πολλές φανφάρες, ένα ωραίο φόρεμα, καλά πλάνα και επικά φώτα. Και δεν θα υπάρχει ανταγωνισμός.

    Απάντηση
  9. Δημητρης
    Δημητρης says:

    Κάθε φορά τα ίδια ακούμε και το αποτέλεσμα είναι σκατα κάθε φορά όταν έφτιαχνε τις συμμετοχές της Ρωσίας όλα ήταν τελεια όταν φτιάχνει της Ελλάδας είναι σκατα αν μπούμε δεκάδα θα είναι θαύμα με αυτές τις μαλακίες η Ουκρανία έχει κερδίσει ήδη λόγω του πολεμου έχω πονταρει 500 ευρώ απ’ τον Μάρτη πάνω της ναι ξερουμε εμείς θα δώσουμε το δωδέκαρι στην μαρτυρικη μεγαλονησο με την ξινομουνα την Ανδρομάχη τόσο ζώα είμαστε και αυτοί το ίδιο που θα ψηφίσουν εμάς.

    Απάντηση
    • Κώστας
      Κώστας says:

      Προς διαχειριστές του σάιτ: θεωρώ ότι το σχόλιο του χρήστη «Δημητρης» δεν θα έπρεπε να δημοσιευτεί. Η βωμολοχία προς πρόσωπα και καταστάσεις, που επιδεικτικά κάνει ο παραπάνω χρήστης δεν είναι κατά στους κανονισμούς του σάιτ ; Με πολύ αγάπη αλλά είναι το λιγότερο άκομψο να δημοσιευτεί ένα τέτοιο σχόλιο Δημήτρη! Θίγει και την προσπάθεια της Ελλάδας και την Ανδρομάχη! Λίγο τσιλ και σεβασμός δεν είναι ντροπή… peace ✌

      Απάντηση
  10. Johnny
    Johnny says:

    Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια. 《Θα δούμε κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί και θα είναι εντυπωσιακο》και οι θέσεις πάτος. Με εξερεση την περσινή που οριακά ήμασταν 10δα. Καθόλου εύκολη δουλειά, αλλά που πήγαν οι εποχές που στοχευαμε πρωτιά και όχι 10δα? Εφόσον φύγαμε από αυτούς τους στόχους πιστεύω θα χαρούμε αν βγούμε καμια 9η θεση

    Απάντηση
    • Camelaki
      Camelaki says:

      Για να χτυπήσεις πρωτιά θες μια αλυσίδα πραγμάτων….καταξιωμένο καλλιτέχνη,καλό σύνθετη,μια ομάδα από πίσω να δουλεύει στο φουλ και ένα πολύ καλό τραγούδι….
      Θυμήσου τι έγινε το 2005….και τότε κερδίσαμε λόγω συγκεκριμένων ψήφων γιατί αν θυμάσαι σκανδιναβικό μπλοκ (πλην Σουηδίας) και το ρωσικό μας είχαν μαυρίσει!!!!!
      Στην χώρα μας τα ονόματα τον σνομπαρουν τον θεσμό…αν δεν το έκαναν θα είχαμε κερδίσει τουλάχιστον 2 φορές πριν την Έλενα…με Βανδή και Χατζηγιάννη όταν έβγαζε τις τραγουδαρες που έβγαζε….

      Απάντηση
  11. Greco London
    Greco London says:

    Συγχαρητήρια Γιάννη μου για το άρθρο το περιμέναμε πως και πως.. Κυρίως συγχαρητήρια γιατί φαντάζομαι ποσο δύσκολο ειναι να περιγράψεις κάτι με λόγια δίχως να προδώσεις κάτι για την παρουσίαση και την ίδια στιγμή να μην ακούγονται όλα απλά γενικολογίες.. Η πένα σου ειναι φανταστική μπράβο.
    Έδωσες αρκετές πληροφορίες αλλα για μένα το σημαντικότερο ειναι πως το focus θα ειναι στην Αμαντα.. Μεγάλη αγωνία ποια θα ειναι η κεντρική ιδέα.. Ελπίζω οχι η Καρυάτιδες που δεν αποκλείστηκε απο εσάς σε μυνημα τη πρωταπριλιά και μάλιστα ένας μεγάλος τηλεοπτικός σταθμός το πήρε και το αναμεταδωσε ως πραγματική είδηση..
    Θα συμφωνήσω πως φέτος ειναι η πρώτη φορά που δε διαρρέονται τόσα πολλά για τη συμμετοχή μας και φαίνεται πως όλλοι δουλεύουν μεθοδικά. Ναι έχουμε πέσει για κάποιο λόγο στα στοιχήματα αλλα πιστευω πως στις πρόβες θα ανέβουμε πάλι. Λίγες μέρες μείνανε.. Εμεις όλλοι οι Έλληνες του εξωτερικού όπως κάθε χρόνο φυσικά και θα στηρίξουμε τη συμμετοχή μας.. Καλή επιτυχία και περιμένουμε να δούμε τι έχει ετοιμάσει ο Φωκας. Όσο για την Αμαντα έχει όλη την αγάπη μας και έχει κερδίσει την αγάπη και των ξένων

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *