Ισραήλ: Προς επίλυση του προβλήματος | Κανονικά στο Τορίνο η αποστολή!

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα η κρίση που δημιουργήθηκε με την απεργία στην υπηρεσία φύλαξης του Υπουργείου Εξωτερικών που απεργούν, φαίνεται πως οδεύει προς το τέλος της. Όπως διαφαίνεται η ισραηλινή αποστολή θα μεταβεί κανονικά στο Τορίνο, για να συμμετάσχει στον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Η είδηση έπεσε χθες σαν βόμβα, αφού η δημόσια τηλεόραση της χώρας ΚΑΝ, ανακοίνωσε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες, η ισραηλινή αποστολή δεν μπορεί να μεταβεί στο Τορίνο, αφού η GSS η υπηρεσία φύλαξης του υπουργείου εξωτερικών βρίσκεται σε απεργία διαρκείας. Η ιταλική διοργάνωση και η EBU αρνήθηκε την διάθεση προσωπικού φύλαξης για την αποστολή του Ισραήλ και έτσι η ΚΑΝ ανακοίνωσε την Τρίτη 12/4, πως αδυνατεί να μεταβεί στο Τορίνο.

Η αλήθεια είναι πως κάθε αποστολή του Ισραήλ στο εξωτερικό, είτε πρόκειται για την Eurovision, είτε για αθλητικούς αγώνες είτε για οποιαδήποτε άλλη διοργάνωση, συνοδεύεται απαραιτήτως από προσωπικό ασφαλείας. Αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας συνοδεύουν πάντοτε τις αποστολές του Ισραήλ όταν ταξιδεύουν εκτός χώρας, ειδικά μετά την “Σφαγή στο Μοναχό”, όταν εννέα αθλητές της χώρας σκοτώθηκαν από Παλαιστίνιους τρομοκράτες κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων το 1972.

Παρά λοιπόν την απεργία του Υπουργείου Εξωτερικών, ο επικεφαλής της GSS (υπηρεσίας φύλαξης), έδωσε εντολή στους αξιωματικούς ασφαλείας να εξετάσουν άλλες επιλογές, προκειμένου να μπορέσει η αποστολή να ταξιδέψει στο Τορίνο χωρίς την συμμετοχή του Υπ.Εξ. Η ΚΑΝ δήλωσε πως βρίσκεται σε επαφή με αρμόδιους αξιωματούχους της GSS για να μπορέσει ο Michael Ben-David να εκπροσωπήσει κανονικά το Ισραήλ στη σκηνή της Eurovision. “Η εταιρεία ευχαριστεί την GSS για τη βοήθειά της και ελπίζει ότι σύντομα θα βρεθεί λύση στην κρίση”.

Με την κρίση να οδεύει προς επίλυση, καλώς εχόντων των πραγμάτων και οι 40 αποστολές θα βρεθούν κανονικά στην σκηνή του Pala Olimpico, για να συμμετάσχουν στην Eurovision 2022!

Το Ισραήλ συμμετέχει στο πρώτο μισό του δεύτερου ημιτελικού.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

Πηγή


Μπορείτε να ψηφίσετε για τον Μεγάλο Τελικό του poll μας εδώ!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *