“Τα Καλύτερα Μας Χρόνια” πάνε Eurovision vol. 2! (video)

Για δεύτερη φορά “Τα Καλύτερα Μας Χρόνια” της ΕΡΤ ,αφιερώνουν ένα επεισόδιό τους στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Το τελευταίο επεισόδιο του δεύτερου κύκλου της πετυχημένης σειράς, μας μεταφέρει στον Απρίλιο του 1978 και στον Τσάρλι Τσάπλιν της Τάνιας Τσανακλίδου, με την οικογένεια των Αντωνόπουλων να προσπαθεί να απαντήσει σε ένα ερώτημα που αφορά τον αγαπημένο μας διαγωνισμό και μέχρι σήμερα έχει δώσει αμέτρητες απαντήσεις.

Τον Απρίλιο του 1978 η Τάνια Τσανακλίδου , η οποία γνώριζε ήδη σημαντική επιτυχία στην χώρα, επιλέγεται σε εσωτερικό διαγωνισμό από την ΕΡΤ, προκειμένου να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision που εκείνη την χρονιά φιλοξενούνταν στο Παρίσι. Το τραγούδι επιλέχθηκε από την επιτροπή της ΕΡΤ, μετά την ακύρωση της νίκης της Άννας Βίσση που είχε επιλεγεί αρχικά. Βλέπετε το δράμα επικρατούσε στις επιλογές μας και τότε, είναι κάτι που δεν άλλαξε παρότι πέρασαν 44 ολόκληρα χρόνια.

Έτσι, αν και δεύτερη επιλογή το Τσάρλι Τσάπλιν που είχαν γράψει οι Σάκης Τσιλίκης και Γιάννης Ξανθούλης ταξιδεύει στο Παρίσι με ελπίδες για επανάληψη της επιτυχίας του 1977 και της πέμπτης θέσης του Μάθημα Σολφέζ. Η Τάνια Τσανακλίδου ερμηνεύει με περισσή άνεση το τραγούδι της, που αποτελεί φόρο τιμής στον Τσάρλι Τσάπλιν, ο οποίος είχε πεθάνει το προηγούμενο έτος. Ήταν η πρώτη συμμετοχή στην ιστορία του διαγωνισμού που ήταν αφιερωμένη σε κάποιο υπαρκτό πρόσωπο, ενώ η Τάνια Τσανακλίδου πραγματοποίησε τo πρώτo drag show στην ιστορία του θεσμού, ακολούθησαν φυσικά πολλά μέχρι και σήμερα.

Όλα τα παραπάνω με τον δικό τους μοναδικό τρόπο μεταφέρουν οι ήρωες της σειράς Τα Καλύτερα Μας Χρόνια, με το σπίτι των Αντωνόπουλων και την έγχρωμη πλέον τηλεόρασή στο σαλόνι τους, να γίνεται το επίκεντρο της γειτονιάς, αυτή την φορά όχι για κάποιο ποδοσφαιρικό αγώνα ή ένα πολιτικό γεγονός, αλλά για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Δείτε το trailer:

Μπορεί να απαντήσετε στην απορία του κυρ Νίκου; Τι σημαίνει Eurovision;

Μην χάσετε τα Καλύτερα Μας Χρόνια, την Τρίτη 19 Οκτωβρίου στις 23.00, μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *