Eurovision 2022: Παραμένει 1η η Ουκρανία – 6η η Ελλάδα – 16η η Κύπρος!

Μετά από απουσία μερικών εβδομάδων, η αγαπημένη στήλη πολλών από εσάς επιστρέφει. Με κάτι περισσότερο από έναν μήνα να απομένει για τη διεξαγωγή της Eurovision 2022 στο Τορίνο, είναι κατάλληλη η στιγμή για να ρίξουμε μία ματιά στις στοιχηματικές αποδόσεις μετά και τα πρώτα promo parties.

Με το παζλ των 40 τραγουδιών που θα συμμετέχουν στη Eurovision 2022 να έχει συμπληρωθεί, θα ρίξουμε μία ματιά στις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών αναφορικά με τις πιθανότητες νίκες της κάθε χώρας στον φετινό διαγωνισμό.

Σε κάθε περίπτωση, οι αποδόσεις αυτές αποτυπώνουν τάσεις και βασίζονται σε όσα γνωρίζουμε ως τώρα σε σχέση με τη συμμετοχή κάθε χώρας, καθώς και στις εμφανίσεις αρκετών χωρών στα πάρτι στη Βαρκελώνη και το Λονδίνο.

Top 5

Αναλλοίωτη παραμένει η κατάσταση στην κορυφή των στοιχηματικών πινάκων, με την Ουκρανία να εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη θέση. Έχοντας κεφαλαιοποιήσει το αντιπολεμικό κλίμα μετά τη ρωσική εισβολή, η εμπόλεμη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης θεωρείται πλέον ως το πρώτο φαβορί για νίκη στον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Η νίκη των Kalush Orchestra κυμαίνεται σε αποδόσεις μεταξύ 2 και 2,7.

Δεύτερη βρίσκεται η Ιταλία, η οποία παραμένει σταθερά στην πρώτη δυάδα εδώ και δύο μήνες. Η διοργανώτρια χώρα βρίσκεται σε πολύ πλεονεκτική θέση, προκειμένου οι Mahmood & Blanco να κάνουν το back-to-back για τους Ιταλούς. Η ιταλική νίκη προσφέρεται σε λίγο ψηλότερες αποδόσεις σε σχέση με την αντίστοιχη ουκρανική, μεταξύ 3,75 και 4,70.

Ντέρμπι μεταξύ τριών θεωρούν την υπόθεση-νίκη στη Eurovision 2022 οι bookers, με τη Σουηδία να ανεβαίνει κατακόρυφα τις τελευταίες εβδομάδες. Η επικράτηση της Cornelia Jakobs στο Melodifestivalen άλλαξε τους συσχετισμούς, με τη σουηδική συμμετοχή να θεωρείται ως τρίτη επικρατέστερη για νίκη στο Τορίνο. Νίκη της Σουηδίας παίζεται σε αποδόσεις μεταξύ 4,5 και 6.

Τέταρτο είναι το Ηνωμένο Βασίλειο, του οποίου οι αποδόσεις για νίκη πέφτουν συνεχώς μετά τις εμφανίσεις του Sam Ryder στα promo parties. Το “Spaceman”, ένα τραγούδι που θεωρείται από τον Executive Producer πως έχει όλα τα φόντα για να εντυπωσιάσει στη σκηνή του PalaOlimpico, είναι πλέον στην τέταρτη θέση των στοιχηματικών πινάκων, με τις αποδόσεις για νίκη του να κυμαίνονται από 11 έως 16.

Την πρώτη πεντάδα, σε ένα ιδιότυπο ντέρμπι Πολωνίας-Ελλάδας, συμπληρώνει η Πολωνία. Η κεντρικοευρωπαϊκή χώρα είναι μία από τις λίγες χώρες που παραμένουν σταθερά εντός δεκάδας κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων μηνών, με τον Krystian Ochman να είναι από τους καλλιτέχνες που κέρδισαν τις εντυπώσεις στα πάρτι. Η πολωνική νίκη παίζεται μεταξύ 17 και 29.

Ελλάδα, Top 10 και Κύπρος

Έκτη βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες η ελληνική συμμετοχή. Η Amanda Tenfjord και το “Die Together” εξακολουθούν να διατηρούν το θετικό μομέντουμ, το οποίο τους διατηρούσε επί σχεδόν δύο μήνες στην πρώτη πεντάδα, όντας οριακά μία θέση πίσω από την Πολωνία στην προτίμηση των bookers. Είναι, μάλιστα, χαρακτηριστικό πως νίκη της Ελλάδας παίζεται σε κάποιες εταιρείες σε χαμηλότερες τιμές (15) από την αντίστοιχη της Πολωνίας, παρ’ όλα αυτά η υψηλότερη απόδοση (34) φέρνει την Ελλάδα κάτω από την Πολωνία.

Έβδομη συναντά κανείς την Ισπανία. Το επίπεδο των τραγουδιών του φετινού διαγωνισμού και οι εκρηκτικές εμφάνισεις της Chanel στο πλαίσιο του promo της ισπανικής αποστολής, έχουν φέρει τους Ίβηρες στην έβδομη θέση, όντας μίας από τις λίγες χώρες που έχουν σημειώσει άνοδο στους στοιχηματικούς πίνακες τις τελευταίες ημέρες.

Όγδοη με ανοδικές τάσεις βρίσκεται η Νορβηγία, με τους Subwoolfer να κερδίζουν τις εντυπώσεις με την παρουσίας τους στα πάρτι και να φέρνουν τους Σκανδιναβούς δύο θέσεις ψηλότερα συγκριτικά με την τελευταία μας ανάλυση.

Ένατη είναι η Ολλανδία, η οποία έχει ανέβει κατά 10 θέσεις μετά την κυκλοφορία της φετινής της συμμετοχής. Η συναισθηματική μπαλάντα “De Diepte” και η S10 έχουν κερδίσει τις εντυπώσεις, παραμένοντας σταθερά εντός της πρώτης δεκάδας.

Την πρώτη δεκάδα ολοκληρώνει η Αυστραλία, η οποία παραμένει σταθερά στις θέσεις 9-12 καθ’ όλη τη διάρκεια του τελευταίου μήνα.

Όσον αφορά την Κύπρο, η Μεγάλονησος βρίσκεται στη 16η θέση. Η κυπριακή συμμετοχή βρίσκεται λίγο χαμηλότερα σε σχέση με την τελευταία μας ανάλυση, όντας σταθερά στις θέσεις 12-19 τις τελευταίες εβδομάδες, με τις διαφορές μεταξύ των χωρών να είναι οριακές.  Ενδεχόμενη νίκη της Ανδρομάχης και του “Ela” κυμαίνεται σε αποδόσεις μεταξύ 67 και 240.

Συμπεράσματα

Πολλά μπορούν να αλλάξουν στον επόμενο μήνα. Οι αποδόσεις, όπως είναι λογικό, θα περάσουν από διάφορα σκαμπανεβάσματα. Έχοντας πάντως όλα τα τραγούδια διαθέσιμα, μπορούμε να εξάγουμε κάποια συμπεράσματα. Οι πληροφορίες για τη σκηνική παρουσία και φυσικά οι εμφανίσεις στην PalaOlimpico του Τορίνο μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω στους πίνακες των στοιχηματικών εταιρειών. Τίποτα δεν θα έχει κριθεί μέχρι το βράδυ της 14ης Μαΐου και τη διεξαγωγή του μεγάλου τελικού της Eurovision!

Μπορούν οι Kalush Orchestra να χαρίσουν στην Ουκρανία την τρίτη νίκη της στον διαγωνισμό ; Πείτε μας στα σχόλια.

10 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Η νίκη νομίζω με μαθηματική ακρίβεια θα πάει είτε στην Ιταλία είτε στην Σουηδία. Ποντάρω στη δεύτερη για πολλούς λόγους. Ή εκτός και αν υπάρξει έκπληξη και κερδίσει η Ουκρανία (που δεν το πιστεύω) ή το Ηνωμένο Βασίλειο. Από εκεί και πέρα πιστεύω ότι είτε η Πολωνία είτε η Ελλάδα θα βρεθούν χαμηλά στη δεκάδα ή και ακόμα οριακά εκτός δεκάδας. Ισπανία θα παίξει λίγο χαμηλότερα , σε αντίθεση με τη Νορβηγία που πιστεύω ότι ειδικά το televoting θα τη βοηθήσει να πάει αρκετά καλά και ίσως να φτάσει και τη 5αδα. Την Ολλανδία τη φοβάμαι λίγο με βάση ένα live που μου φάνηκε κάπως υποτονικό το όλο θέαμα/άκουσμα ενώ η Αυστραλία μετά την κακή περσινή συμμετοχή, φέτος με τη βοήθεια και των επιτροπών θα βρεθεί εντός 10αδας. Μια χώρα που πιστεύω ότι θα παίξει πολύ πιο ψηλά σε σχέση με αυτό που δίνεται, είναι η Σερβία (δεν θα εκπλαγω αν βρεθεί στη 5αδα του televoting).
    Τέλος, το ταβάνι της Κύπρου θεωρώ ότι είναι η 15αδα.
    Γενικά είναι μια πολύ απρόβλεπτη χρόνια και τα live με τις σκηνικές παρουσιάσεις θα καθορίσουν πολλά. Ελπίζω, η Ελλάδα να μην απογοητεύσει και να πετύχει ένα καλό πλασάρισμα. Κρίμα τέτοιο κομμάτι και τέτοια φωνή να χαντακωθουν…
    ΥΓ: όπως ανέφερα εκτός συγκλονιστικου απροόπτου δε θεωρώ ότι μπορεί να κερδίσει κάποια άλλη χώρα πλην της Σουηδίας ή της Ιταλίας.

    Απάντηση
      • Κωνσταντίνος
        Κωνσταντίνος says:

        Υπάρχει όντως μια ομοιότητα αλλά στις επιτροπές δεν θα είναι κάτω από την 3η θέση.
        (Εδώ δεν δίστασαν να ψηφίσουν ως 2ο καλύτερο το “dance you off” το ’18). Προσωπικα πιστεύω ότι έχει καλές πιθανότητες νίκης, μιας και είναι εύπεπτο και για το μέσο τηλεθεατή.

        Απάντηση
  2. Tina
    Tina says:

    Πιστεύω ότι η χώρα μας μπορεί να κάνει την ανατροπή και να κερδίσει καθώς θεωρώ ότι έχουμε μια μπαλάντα που έχει κάτι παραπάνω και από Ιταλία και από Σουηδία και το λέω έχοντας χιλιοπιει ότι οι μπαλάντες δεν ευνόησαν ποτέ την Ελλάδα αλλά την επέλεξε η επιτροπή που θα φέρει την ευθύνη για το οποίο αποτέλεσμα αν δεν πάει καλά η μπαλάντα μας θα πρέπει να είναι η τελευταία φορά που στέλνουμε αυτό το είδος εκτός αν τεθεί στην ψηφοφορία του κοινού και επιλέγει δεν χρειάζεται να αποκτήσουμε νοοτροπία βορείων χωρών για να αρέσουμε έχουμε τη δική μας μουσική ταυτότητα .

    Απάντηση
  3. Vangelis vt
    Vangelis vt says:

    Πρόβλεψη: Γαλλία και Σερβία θα βρεθούν στη δεκάδα αντί της Αυστραλίας και της Νορβηγίας ή αντί της Αυστραλίας και της Ισπανίας. Γενικώς θεωρώ πως η Νορβηγία και η Ισπανία παίζουν υπερβολικά ψηλά στα στοιχήματα.

    Η Ιταλία θα είναι λογικά πολύ ψηλά στην ψηφοφορία τόσο του κοινού όσο και των επιτροπών, ενώ δεν βλέπω ψηλά στις επιτροπές την Ουκρανία. Η Σουηδία λογικά θα επαναλάβει την τρίτη θέση του 2014 – κάπου μέσα στην τριάδα των επιτροπών και λίγο χαμηλότερα στην ψήφο του κοινού. Ως λογικό αουτσάιντερ για τη νίκη θα θεωρούσα το Ηνωμένο Βασίλειο αν όντως παρουσιάσουν κάτι μεγαλεπήβολο.

    Απάντηση
  4. James
    James says:

    Θεωρώ πως η τελική δεκάδα θα είναι αυτή που αναφέρουν τα προγνωστικά κρατώντας μια επιφύλαξη για τις Σερβία και Γαλλία που ίσως τα πάνε καλύτερα απ’ότι νομίζουμε.
    Πιστεύω πως η Ουκρανία δεν θα κερδίσει κυρίως λόγω επιτροπών καθώς και η Ιταλία λόγω κοινού.
    Το Ηνωμένο Βασίλειο αν παρουσιάσει κάτι καλό επί σκηνής και δεδομένου ότι ο Sam είναι απίστευτα επικοινωνιακός και καλός τραγουδιστής για εμένα θα ήταν η ευχαρίστηση έκπληξη να γίνει from zero to hero.
    Το γεγονός ότι η Ελλάδα έπεσε στα στατιστικά (στην ουσία δεν έχει αλλάξει τίποτα)είναι ξεκάθαρα γιατί ακόμα δεν έχουμε ακούσει live της Αμάντα αλλά σε λίγες μέρες θα την δούμε οπότε εκεί να φανεί η διατηρεί την δυναμική της!

    Απάντηση
  5. Stavros
    Stavros says:

    Για να καταλαβετε ποσο μικρο αντικτυπο εχουν τα preparty. Πραγματικα απο τα εκατομμυρια των θεατων που θα βλεπουν το Σαββατο του Μαιου τον τελικο, ποιοι θα εχουν δει εμφανισεις απο πριν; Το 90% δε θα χει δει ουτε καν τις προβες. Οποτε και η οποια ανοδος στα στοιχηματα δεν εχει κανενα νοημα. Γενικα τα στοιχηματα μια μπουρδα κ μιση ειναι(για να μη πω κατι χειροτερο). Καποιοι ορισμενοι δημιουργουν ενα hype για καποια κομματια κ νομιζουν οτι ολοι θα πραξουμε αναλογως. Φυσικα στην ανακοινωση των αποτελεσματων εχουν παει κουβα και το ευχαριστιεμαι απειρα

    Απάντηση
  6. T.R
    T.R says:

    Nai ontos den iparhoun polla tragoudia gia niki kai i souidia paizi na kerdisi alla kapos tin fovame sto televoting giati den poli psifizete. Sto top 5 omos pistevo tha ine. I Italia den mou kani gia nikitis (ine ligo boring). Ara pistevo I Oukrania tha kerdisi. Mpori na psifisti aneta kai apo tis epitropes kai sigoura sto televoting to ehi. Genika omos pistevo tha ine i hronia ton ekplixeon (kapies evharistes kai kapies disarestes). I Andromachi tha dixi stis proves ti tihi tha ehi. Ine dark horse. An ikanopoisi mpori na kani tin ekplixi giati ine diaforetiko apo ta alla. I Portogalia episis theoro ine dark horse. I Norvigia ine sahlo alla kalodoulemeno kai tha ehi tin tihi tis Iceland persi . I Polonia ine kalo kai pistevo tha ektimithi (logo kai tis anthropistikis voithias pou prosferi stin Oukrania). To UK pistevo tha pai kala stis epitropes, to televoting den orkizome kiolas. I Australia ine I parahaidemeni ton epitropon alla gia to koino tin theoro poli Aussie balada gia na tin psifisoun arketa. To maximum 9th tha katalixi. I Ellada episis stis proves tha fani mehri pou mpori na ftasi. I Servia tha pai poli kalitera apo ta prognostika kai tha “triposi” 10ada. Kati San tin Lithuania persi. Ligotero stis epitropes (giati ine vlakia), kalitera sto koino (giati kati tetia kits ta psifizi I evropi). I Servia episis psifizete poli sto koino. Edo to persino tous pire 80 pts apo to koino, avto den tha pari?

    Απάντηση
  7. Ben
    Ben says:

    Παρακολουθώ τον διαγωνισμό πολλά χρόνια και θα πω με βεβαιότητα ότι φέτος είναι μια πραγματικά απρόβλεπτη χρόνια διότι συγκεντρώνονται πολλά παράδοξα, τα οποία αντικατοπτρίζονται και στα στοιχήματα. Άλλες χρονιές είχαμε ένα καλό τραγούδι να προηγείται της κούρσας τον στοιχημάτων, επειδή ήταν ένα από τα πολύ καλά. Φέτος προηγείται η Ουκρανία και μάλιστα με το εξωφρενικές αποδόσεις και τεράστια διαφορά από τον δεύτερο, με την υποσημείωση ότι προηγείται όχι για το τραγουδι της (κατα γενική ομολογία μέτριο) αλλά σαφέστατα λόγω της πολιτικής κατάστασης. Φαίνεται δηλαδή στην παρούσα φάση να έχει τεράστιες πιθανότητες νίκης, άγνωστο όμως αν ο κόσμος και οι επιτροπές όντως θα το ψηφίσουν. Αυτό είναι ενα παράδοξο που δεν έχουμε ξαναδει. Δεύτερη “ανωμαλία” η Ιταλία στη δεύτερη θέση των στοιχημάτων, η οποία ενώ έχει ένα πολύ καλό τραγούδι, μπλέκονται και αλλες παράμετροι όπως κατα ποσό θέλει το RAI να διοργανώσει δεύτερη φορά σερί (γνωρίζω προσωπικά ότι υπάρχουν μεγάλα στελέχη εκεί μέσα που το επιθυμούν, δεν ξέρω αν θα επικρατήσει σαν κεντρικη γραμμή όμως μέχρι τέλους). Επιπλέον, θα είναι ο κόσμος πρόθυμος να ξαναδώσει το 12αρι του στην Ιταλία? Όταν η Λένα ήταν το μεγάλο φαβορί να ξανακερδίσει ένα χρόνο μετά το Satelite και ενώ σάρωνε σε streams και polls, τελικα βρεθηκε αρκετα μακρια απο το βραβειο. Επομενως ουτε η Ιταλια ειναι απολυτο φαβορι για βραβειο. Παμε στον τριτο τωρα, στη Σουηδια. Που ναι μεν εχει ενα απο τα καλα τραγουδια της φετινης χρονιας αλλα ειναι Σουηδια που σημαινει οι bookers 9 στις 10 την εχουν by default παντα στην τριαδα των στοιχηματων ο,τι και να στειλει. Επομενως δεν ειναι ενα αξιοπιστο κριτηριο. Παμε στον επομενο? Ηνωμενο Βασιλειο που ναι μεν ξεφευγει πολυ απο τα καθιερωμενα νεροβραστα τραγουδια που στελνει αλλα ξερουμε και οτι οι Αγγλοι ειναι μανιακοι με τα στοιχηματα και στοιχηματιζουν ακομα και για το αν θα βρεξει αυριο, οποτε επομενως μια συμμετοχη που εχει οντως καποιο ενδιαφερον και δυναμικη, να τους κανει να πονταρουν διχως αυριο στο τραγουδι τους. Ουτε αυτο μπορω να το δω προσωπικα ως καθαρο φαβορι. Απο κει και περα, εχουμε Πολωνια, Ελλαδα, Ισπανια, Νορβηγια, που το καθενα για διαφορετικους λογους μπορει να θεωρηθει φαβορι για βραβειο, με εξαιρεση την Ισπανια που πιστευω θα ειναι γενικα ψηλα αλλα οχι 3αδα. Η κατασταση ειναι πολυ ρευστη φετος και πιστευω οτι ο νικητης θα κριθει στα σημεια και φυσικα στη σκηνη. Βαλτε και τα απροβλεπτα των καιρων, μπορει το νουμερο 1 η ουκρανια να μην μπορεσει καν να μεταβει στην Ιταλια λογω του πολεμου (απευκταιο), μπορει καποιος αλλος απο τα φαβορι να κολλησει κοβιντ τη βδομαδα της Eurovision και να παρουσιαστει συμμετοχη μεσω Iive on tape, το οποιο σε καμια περιπτωση δεν μπορω να πιστεψω οτι δεν θα κοστισει σε ψηφους και πως δεν θα κοψει δυναμικη, οσο καλο και να ειναι το τραγουδι.

    Απάντηση
  8. Barbara
    Barbara says:

    Την λαχτάρα που είχαμε πέρσι, φέτος δεν νομίζω να την ξαναζήσουμε. Αλλά το να κερδίσει η Ουκρανία μόνο για την φετινή της κατάσταση, δεν το θεωρώ σωστό. Πέρσι είχε τραγουδαρα, φέτος… δεν σχολιάζω καν. Για την Ιταλία… παίζεται. Το τραγούδι δεν είναι άσχημο και το θέμα είναι σούπερ επίκαιρο, αλλά… δεν ξέρω… θα δείξει.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *