OGAE Poll 2022: Τα αποτελέσματα του OGAE Ουκρανίας! Μεγάλη νικήτρια η Σουηδία!

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο OGAE International πραγματοποιεί το OGAE Poll. Τα 43 επίσημα σωματεία του OGAE International δίνουν τις  δικές τους βαθμολογίες για το φετινό OGAE Poll 2022!

Τελευταίο κατά σειρά σωματείο που ανακοινώνει τη βαθμολογία του είναι ο OGAE Ουκρανίας:

  • 1 πόντος για τη Φινλανδία
  • 2 πόντοι για το Ηνωμένο Βασίλειο
  • 3 πόντοι για την Αλβανία
  • 4 πόντοι για την Ολλανδία
  • 5 πόντοι για την Ιταλία
  • 6 πόντοι για τη Σουηδία
  • 7 πόντοι για τη Νορβηγία
  • 8 πόντοι για τη Γαλλία
  • 10 πόντοι για την Ισπανία και…
  • 12 πόντοι για την Πολωνία 

Έπειτα από τη ψηφοφορία και των 43 σωματείων του OGAE International ο πίνακας διαμορφώθηκε ως εξής:

Μεγάλη νικήτρια του φετινού poll αναδείχθηκε η Σουηδία με την Cornelia Jacobs και το Hold me Closer. Η Σουηδία συγκεντρωσε 393 πόντους με  12αρια. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Ιταλία με 387 πόντους και στην τρίτη η Ισπανία με 294.

Η χώρα μας τερματισε στην 15η θέση με 38 πόντους,ενώ η Κύπρος στην 12η με 59 πόντους.

https://youtu.be/wWDThAfryW4

Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα θα συμβούν στο Τορίνο:

Στο Facebook

Στο Twitter

Στο Instagram

Στο TikTok

Στο YouTube

Στο Spotify

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την ελληνική συμμετοχή στην Eurovision 2022!

Πηγή: OGAE INTERNATIONAL

6 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Και αφού ολοκληρώθηκε και η φετινή ψηφοφορία των σωματείων, μπορούμε να πούμε επισήμως ότι ψηφίζονται χώρες και όχι τραγούδια. Χώρες που έχουν ένα hype από τους φανς, χώρες που είναι φιλικως κείμενες σε άλλες κλπ… Σαφώς υπάρχουν και εξαιρέσεις.
    Τα αποτελέσματα, τουλάχιστον τραγικά. Δεν υποτιμώ ότι η Σουηδία ή η Ιταλία έχουν καλές συμμετοχές για άλλη μια χρονιά αλλά η διαφορά τους (και της Ισπανίας) από τις υπόλοιπες χώρες είναι στα μάτια μου τουλάχιστον αστεία. Από την τελική δεκάδα των σωματείων θεωρώ ότι η Αλβανία, η Αυστρία και η Γαλλία δεν θα μπουν στη δεκάδα του τελικού, ενώ αμφιβολίες έχω και για τη πορεία της Πολωνίας. Με staging παρεμφερές με τον εθνικό τελικό πιστεύω πως μπορεί να βρεθεί πολύ χαμηλά. Άλλη μια χώρα που πιστεύω θα τερματίσει λιγο χαμηλότερα από ότι σε αυτή τη ψηφοφορία ειναι η Ισπανία (7-13).
    Αντίθετα, υποτιμημένες σε αυτή τη κατάταξη είναι η Σερβία, η Ελλάδα, η Λιθουανία, η Πορτογαλία και η Αρμενία (με βάση το προσωπικό μου γούστο). Θεωρώ ότι Ουκρανία, Ελλάδα, Σερβία και Αυστραλία θα τερματίσουν εντός δεκάδας στο διαγωνισμό. Εντύπωση μου έκανε η πορεία της Εσθονίας, που ίσως να είναι ένα αουτσάιντερ για τη δεκάδα αν το στήσουν σωστά και όχι με γελοιοτητες τύπου άγρια δύση όπως στον εθνικό τελικό, της Τσεχίας (φοβάμαι το live) και της Φιλανδίας που ψηφίστηκε καθαρά το όνομα.
    Προσωπικά θεωρώ πολύ πιθανόν να έχουμε την 7η νίκη της Σουηδίας (σίγουρα το θέλουν και οι επιτροπές είναι εκεί για να τους την δώσουν), ενώ ακολουθούν σε πιθανότητες η Ιταλία, η Ολλανδία και η Ουκρανία (καθαρά λόγω κατάστασης γιατί το τραγούδι αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι για νίκη). Πάντως δεν έχω τελείως ξεγραμμενο και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ αν μιλάμε για νικητή-εκπληξη θα έλεγα τη Σερβία ή την Ελλάδα (αναλόγως το staging).
    Και του χρόνου στους ogaeδες με υγεία και λίγη… πρωτοτυπία.

    Απάντηση
    • Ben
      Ben says:

      Αδυνατώ να δω την Ολλανδία στην 1η δεκάδα, όχι ότι δεν είναι καλό τραγούδι, μια χαρά είναι, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω με ποιον τροπο ας πούμε θα σαρώσει στο televoting για να μπορεσει να καταληξει μεσα στην τελικη δεκαδα. Μη σου πω πως αν θα υπαρξει ενας αποκλεισμος-σοκ απο τους ημιτελικους, αυτος θα ειναι η Ολλανδια. Η Πολωνια ανεξαρτητως staging θα ψηφιστει παρα πολυ και απο επιτροπες (φωναρα) και απο τον κοσμο (τεραστια πολωνικη διασπορα) και ας μην βγαλουμε εκτος και τον παραγοντα πολιτικη, γιατι η Πολωνια βρισκεται στην πολυ θετικη ατζεντα της επικαιροτητας λογω του οτι εχει ανοιξει τα συνορα της για να υποδεχτει και να φροντισει εκατομμυρια Ουκρανους. Το μεγαλο ερωτηματικο ειμαστε εμεις, σε ολους τους ξενους σχεδον αρεσει το τραγουδι μας, εχει τα περισσοτερα reactions απο καθε αλλη ελληνικη συμμετοχη και κατα 99% ειναι διθυραμβοι και για την Αμαντα και για το τραγουδι, για ολο το πακετο, αλλα για καποιο λογο ολοι ειναι εξαιρετικα διστακτικοι να μιλησουν για 5αδα και πολυ περισσοτερο για νικη. Ιδωμεν.

      Απάντηση
  2. Ben
    Ben says:

    Μου κάνει τρομερή εντύπωση ποσό πολύ έχει αγνοηθεί το Die Together από τις ψηφοφοριες του Ogae…οχι οτι σημαινει κατι αυτο για τελικο απποτελεσμα, αλλα θα περιμενε κανεις οτι θα ηταν απο τα πιο αγαπητα τραγουδια και μεσα στην 5αδα τους, ειδικα σε σχεση με καποια αλλα που βγηκαν πολυ πιο ψηλα απο το δικο μας.

    Απάντηση
  3. Πετρος
    Πετρος says:

    Ελπίζω να είναι όσο πιο μακριά από τη πραγματικότητα αυτα τα αποτελέσματα με τα κανονικά.
    Σουηδία -Υπερεκτιμημένη
    Ελλάδα- τις αξίζουν πολλά παραπάνω και θα το αποδείξει σε λίγες μερες

    Απάντηση
  4. James
    James says:

    Κατά την δική μου εκτίμηση οι πρώτες 5 χώρες ίσως και η Νορβηγία θα βρεθούν στην δεκάδα αλλά σε διαφορετικές θέσεις.Κοντος ψαλμός που λένε.Ξεκινουν οι πρόβες και εκεί θα φανούν όλα!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *