Άγιος Μαρίνος: Το δελτίο τύπου του SMRTV για την εικαζόμενη παρατυπία στη ψηφοφορία των κριτών!

Πριν από λίγα λεπτά, ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας του Αγίου Μαρίνου, SMRTV δημοσίευσε δελτίο τύπου πάνω στην χθεσινή ανακοίνωση της EBU για την παρατυπία στη ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής των έξι χωρών. Το SMRTV είναι ο έκτος και τελευταίος ραδιοτηλεοπτικός φορέας απο τις εμπλεκόμενες χώρες που αντιδρά στην ακύρωση της ψηφοφορίας της κριτικής επιτροπής του.

 Το δελτίο τύπου του SMRTV αναφέρει τα εξης:

Η EBU άλλαξε την ψήφο του Αγίου Μαρίνου που είχε δώσει 12 βαθμούς στην Ιταλία.

Όσον αφορά το δελτίο Τύπου της EBU σχετικά με τις φερόμενες παρατυπίες στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της Eurovision που μόλις ολοκληρώθηκε, το SMRTV διευκρινίζει ότι παρέμενε πάντα σε επαφή με την EBU και θεωρούσε την EBU μοναδικό συνομιλητή μέχρι τη χθεσινή ανακοίνωση αργά το απόγευμα.

Η ανακοίνωση δεν κοινοποιήθηκε πιο νωρίς στις εμπλεκόμενες χώρες παρά το γεγονός ότι είναι ενεργά μέλη της κοινοπραξίας. Είναι σημαντικό να υπογραμμιστεί αυτό γιατί ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκε η EBU σε αυτή την υπόθεση φαίνεται κατά τη γνώμη μας λίγο αυταρχικός παρά εμπνευσμένος από τις ενώσεις που αντίθετα καθοδηγούν και ρυθμίζουν τις σχέσεις μεταξύ των μελών της EBU. Έχουμε ήδη επισημάνει στην EBU την απογοήτευσή μας για τον τρόπο και δεν αναφερόμαστε μόνο στο δελτίο τύπου που μόλις κυκλοφόρησε.

Όταν ρωτήσαμε αν η EBU πιστεύει ότι οι υποψίες για παρατυπίες στην ψηφοφορία είναι 100% βάσιμες, η απάντηση ήταν αρνητική. Στην ερώτηση αν η EBU είχε παρατηρήσει ότι μια ομάδα χωρών στον δεύτερο ημιτελικό θα είχε προφανώς ανταλλάξει 12, 10, 8, 7 και 6, η απάντηση ήταν αρνητική. Όταν ρωτήθηκε γιατί οι ακυρωμένες ψήφοι του Αγίου Μαρίνου και των άλλων 5 ύποπτων χωρών δόθηκαν όλες στη Σουηδία (που πήρε 72 βαθμούς) και την Αυστραλία (60 βαθμούς για εκείνη) η απάντηση ήταν επειδή “είχαν τα καλύτερα τραγούδια. “.

Τίποτα δεν μας κάνει να πιστεύουμε ότι οι κριτές μας ψήφισαν κάτι που δεν τους άρεσε. Το δικό μας 12 στην Ιταλία αντικαταστάθηκε από την EBU με ένα 12 στην Ισπανία. Ρωτήσαμε πώς “υπολογίστηκε” αυτή η νέα ψήφος, αλλά δεν μας δόθηκε ακριβής απάντηση.

Γνωρίζουμε τη Eurovision και συνεργαζόμαστε μαζί με την EBU εδώ και χρόνια, συνεχίζουμε να πιστεύουμε στους θεσμούς και στον διαγωνισμό και χειροκροτούμε τον καλύτερο, ακόμη και αν δεν έχει πάντα το καλύτερο τραγούδι.

O Achille Lauro εκπροσώπησε τον Άγιο Μαρίνο στην Eurovision 2022 και με το “Stripper” βρέθηκε στην 14η θέση του δεύτερου ημιτελικού. Μπορείτε να ακούσετε τη συμμετοχή του εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=vCmX64N_sXM

Aκολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

Στο Facebook

Στο Twitter

Στο Instagram

Στο TikTok

Στο YouTube

Στο Spotify

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

Πηγή: SMRTV

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Εμφανώς θα πήγαιναν σε Σουηδία και Αυστραλία…
    Εχουν πάντα τα καλύτερα χρήματα, εεε τραγούδια εννοώ.
    Ε ρε γέλια φέτος….
    Μακράν ο χειρότερος διαγωνισμός ο φετινός από κάθε άποψη!
    Ενδεχομένως του χρόνου να δούμε αρκετές χώρες να αποσύρονται, όχι άδικα βέβαια…

    Απάντηση
  2. EscTony
    EscTony says:

    “Όταν ρωτήθηκε (η EBU) γιατί οι ακυρωμένες ψήφοι του Αγίου Μαρίνου και των άλλων 5 ύποπτων χωρών δόθηκαν όλες στη Σουηδία (που πήρε 72 βαθμούς) και την Αυστραλία (60 βαθμούς για εκείνη) η απάντηση ήταν επειδή “είχαν τα καλύτερα τραγούδια.“
    Αν ευσταθεί η ανακοίνωση του Αγ. Μαρίνου, τότε μιλάμε για διασυρμό και ξεφτίλα της EBU. Τίποτα άλλο.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *