Αυστρία: Τον Ιούνιο θα αποφασίστει ο τρόπος επιλογής του τραγουδιού για τη Eurovision 2023!

Λίγες μέρες μετά απο τον αποκλείσμο της Αυστρίας με τον Lumix και την Pia Maria στη Eurovision 2022 ο επικεφαλής της Αυστριας, Stefan Zecher μίλησε για τους πιθανούς τρόπους επιλογής της Αυστριακής συμμετοχής απο το 2023!

Ο επικεφαλής της Αυστριακής αποστολής απο το 2011, Stefan Zechner ανέφερε ότι:

Η απογοήτευση είναι μεγάλη, φυσικά, γιατί είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά που δεν φτάνουμε στον τελικό. Πρέπει απλώς να αναλύσουμε πώς είναι δυνατόν ένα τραγούδι που έχει κάνει εξαιρετικά καλή πορεία στο Youtube, το Spotify και τα συναφή να μην παίρνει αρκετές ψήφους για να περάσει στον τελικό.

Όταν ρωτήθηκε γιατί άλλες χώρες έχουν πάντα σίγουρο εισιτήριο στο τελικο ενώ η Αυστρία πάντα πρέπει να αγωνίζεται, έδωσε την εξης απάντηση:

Χώρες όπως η Σουηδία, για παράδειγμα, οι οποίες συνήθως φτάνουν πάντα στον τελικό, αντιμετωπίζουν πιο θετικά τον διαγωνισμό. Στην Ιταλία, οι πιο γνωστοί καλλιτέχνες της χώρας προσπαθούν να λάβουν μέρος στη Eurovision. Στη χώρα μας, από την άλλη πλευρά, ο κόσμος συνεχίζει να χλευάζει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού, παρόλο που η μουσική ποιότητα έχει σαφώς βελτιωθεί.

Σε ερώτηση αν ο εκπρόσωπος της χώρας θα μπορούσε να επιλεχθεί απο ενα μουσικό show οπως το Starmania, ο Zechner είπε:

Αυτό είναι ένα από τα πολλά ενδεχόμενα. Θα μπορούσε να κερδίσει το “Starmania” κάποιος που στην πραγματικότητα δεν θα ήταν κατάλληλος για τον Διαγωνισμό Τραγουδιού. Αν, από την άλλη πλευρά, κάνουμε τον δικό μας εθνικό τελικό, υπάρχει το πρόβλημα ότι πρέπει να βρούμε καλλιτέχνες που είναι πρόθυμοι να εκτεθούν στον ανταγωνισμό. Πολλοί καταξιωμένοι μουσικοί δεν θέλουν να το κάνουν αυτό.

Αυτη τη στιγμή έχουμε μια νέα διευθύντρια προγράμματος, τη Stefanie Groiss-Horowitz. Θα εξετάσουμε από κοινού πώς θα προσεγγίσουμε τον Διαγωνισμό Τραγουδιού. Νομίζω ότι πρέπει να αναρωτηθούμε τι πρέπει να αλλάξει, ποιες νέες προσεγγίσεις υπάρχουν.

Μια πρόχειρη απόφαση σχετικά με το πώς θα προχωρήσουμε θα πρέπει να ληφθεί τον Ιούνιο, διότι αν εφαρμοστεί ένα νέο σύστημα, θα πρέπει να το προετοιμάσουμε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριου.

Οι Lumix και Pia Maria εκπροσώπησαν την Αυστρια στη Eurovision 2022 με το “Halo”, μπορείτε να δείτε την εμφάνιση τους στον πρώτο ημιτελικό εδώ:

Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα θα συμβούν στο Τορίνο:

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις στην Eurovision 2022!

Πηγή: derstandard.at

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *