Βόρεια Μακεδονία: Η MRT εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από τη Eurovision!

Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας της Βόρειας Μακεδονίας, MRT εξετάζει την απόσυρση της Βόρειας Μακεδονίας από τον διαγωνισμό από το 2023.

Μετά το περιστατικό στην Τελετή Έναρξης, κατά το οποίο η Andrea έριξε τη σημαία της Βόρειας Μακεδονίας στο πάτωμα. Στο βίντεο που είδαμε από την τραγουδίστρια, δεν φαίνεται ότι η τραγουδίστρια είχε πρόθεση να δείξει ασέβεια και απλά ήθελε να μετακινήσει τη σημαία λόγω της φωτογράφισης με τον Τύπο. Ωστόσο, η επίδειξη ασέβειας προς τα εθνικά σύμβολα αποτελεί έγκλημα στη Βόρεια Μακεδονία, πράγμα που σημαίνει ότι η Andrea θα μπορούσε να αντιμετωπίσει νομικά προβλήματα για την ενέργεια της στο κόκκινο χαλί.

Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας δηλώνει ότι έλαβε την απόφαση να παραμείνει στον διαγωνισμό του 2022 αναφέροντας ότι:

Ένα τέτοιο βήμα τη στιγμή που όλες οι προθεσμίες για την αποχώρηση έχουν παρέλθει θα προκαλούσε μεγάλη οικονομική ζημία και άλλες κυρώσεις που δεν πρέπει να παραμεληθούν. Συγκεκριμένα, η ακύρωση θα έθετε σε κίνδυνο τη συμμετοχή και την απόκλιση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων σε όλες τις άλλες εκδηλώσεις που λαμβάνει ο Δημόσιος Ραδιοτηλεοπτικός Φορέας ως μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ραδιοτηλεόρασης.

Η Μακεδονική Ραδιοφωνία Τηλεόραση θα λάβει όλες τις νομικές αποφάσεις και τα πειθαρχικά μέτρα μετά την επιστροφή της αποστολής μας από το Τορίνο, αφού τα μέλη θα υποβάλουν εκθέσεις σχετικά με τα γεγονότα.

Λόγω της αναφοράς του περιστατικού εντός της Βόρειας Μακεδονίας, ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας εξετάζει το ενδεχόμενο να αποσυρθεί από τη διοργάνωση το 2023:

Λόγω της αρνητικής δημόσιας εικόνας που έχει επιφέρει το πρόγραμμα της Eurovision, εξετάζουμε το ενδεχόμενο η Μακεδονική Ραδιοφωνία Τηλεόραση να μην συμμετάσχει του χρόνου στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Η Andrea θα διαγωνισθεί αύριο στην 11η θέση του δεύτερου ημιτελικού με το “Circles”, μπορείτε να ακούσετε τη συμμετοχή της εδώ:

Aκολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα θα συμβούν στο Τορίνο:

Στο Facebook

Στο Twitter

Στο Instagram

Στο TikTok

Στο YouTube

Στο Spotify

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις  στην Eurovision 2022!

Φωτογραφίες: EBU/Sarah Louise Bennett Πηγή: MRT 

4 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Vangelis vt
    Vangelis vt says:

    Θα τους κουνήσουμε το μαντήλι. Αλήθεια η ΕΡΤ πότε σκοπεύει να διαμαρτυρηθεί για το όνομα του ραδιοτηλεοπτικού τους φορέα;

    Απάντηση
    • GUS
      GUS says:

      Η συμφωνια ειναι ξεκαθαρη, οσοι φορεις χρηματοδοτουνται απο το κρατος πρεπει να ονομαζονται ως Βορεια Μακεδονια … αλλα δεν φταιει η ΕΡΤ αλλα η Ελληνικη Κυβερνηση

      Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *