Ελλάδα, Ουκρανία και Ιταλία οι μόνες χώρες με συνεχόμενα Top 10!

Ο 66ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision ολοκληρώθηκε και έφερε στην Ελλάδα ακόμα ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Η Αμάντα Γεωργιάδη μάγεψε με την καταπληκτική ερμηνεία της και ανέβασε τη χώρα μας στην 6η θέση των κριτικών επιτροπών και στην 8η θέση συνολικά. Ύστερα από 30 χρόνια, από το 1992, για πρώτη φορά η Ελλάδα συγκεντρώνει τόσο υψηλή βαθμολογία στις κριτικές επιτροπές, ενώ για πρώτη φορά μετά το 2011 η Ελλάδα βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο Top 10 του Διαγωνισμού.

Αξίζει να σημειωθεί πως μετά τον γεμάτο ανατροπές φετινό διαγωνισμό, μόλις 3 χώρες καταγράφουν Top 10 streak (σερί αποτελεσμάτων στην πρώτη δεκάδα). Είναι οι εξής :

Ιταλία

  • 2017 – Francesco Gabbani – Occidentali’s Karma (6η θέση)
  • 2018 – Ermal Meta & Fabrizio Moro – Non mi avete fatto niente (5η θέση)
  • 2019 – Mahmood – Soldi (2η θέση)
  • 2021 – Måneskin – Zitti e buoni (1η θέση)
  • 2022 – Mahmood & Blanco – Brividi (6η θέση)

Ουκρανία

  • 2021 – Go_A – Shum (5η θέση)
  • 2022 – Kalush Orchestra – Stefania (1η θέση)

Ελλάδα

  • 2021 – Stefania – Last Dance (10η θέση)
  • 2022 – Amanda Georgiadi Tenfjord – Die Together (8η θέση)

Είναι φανερό πως η Ελλάδα έχει επιστρέψει δυναμικά στον αγαπημένο μας διαγωνισμό, με την ΕΡΤ να δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της και να μην αφήνει τίποτα στην τύχη τα τελευταία χρόνια. Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε να συνεχιστεί το σερί top 10, όπως και η ανοδική πορεία της Ελλάδας στον πίνακα των αποτελεσμάτων.

Απολαύστε την εμφάνιση της Ελλάδας στον Μεγάλο Τελικό της 66ης Eurovision στο Τορίνο :

https://www.youtube.com/watch?v=BWeT0nJpB3Y

Aκολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

Στο Facebook

Στο Twitter

Στο Instagram

Στο TikTok

Στο YouTube

Στο Spotify

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

6 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Ben
    Ben says:

    Με μικρά αλλά σταθερά βήματα κάθε φορά, θα έρθει κάποια στιγμή και μια δεύτερη νίκη στα επόμενα 4-5 χρόνια! Έχουμε δείξει ότι μπορούμε, τώρα δείχνουμε σε όλους και ότι το θελουμε!

    Απάντηση
    • gogos
      gogos says:

      Με τα “σημερινά” δεδομένα ναι.
      Ας ελπίσουμε να μην αλλάξει νοοτροπία η ΕΡΤ στα χρόνια που έρχονται και θα έρθει και η νίκη.

      Απάντηση
  2. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Η ΕΡΤ μπορεί και θέλει! Τα δύο τελευταία χρόνια το έχει δείξει έμπρακτα. Ελπίζουμε σε ακόμα καλύτερα-ανοδικα αποτελέσματα που θα μας κάνουν περήφανους, όχι μόνο για τη θέση αλλά και για το “πακέτο”που στέλνουμε και τα επόμενα χρόνια!
    (Θα προσθέσω και την προσπάθεια του 2019 με την Κατερίνα Ντούσκα, αν και τότε επιλέχθηκε/επέλεξε λάθος ομάδα να την πλαισιώσει)

    Απάντηση
  3. Amesc
    Amesc says:

    Η διαδικασία βελτίωσης μας στη Eurovision είναι μακροχρόνια και βασικά ξεκίνησε με δειλά βήματα από το 2017. Θεωρώ πως ο αποκλεισμός στη Στοκχόλμη άνοιξε τα μάτια στους υπεύθυνους και άρχισαν στην ΕΡΤ να ασχολούνται ΟΝΤΩΣ με τη Eurovision. Αν και την τριετία 2017-2019 δεν ήρθαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα, οι επιλογές των καλλιτεχνών και των τραγουδιών έδειχναν τη διάθεση να ξεκολλήσουμε από τις τελευταίες θέσεις και να κάνουμε κάτι καλύτερο. Τελικά, με τις αλλαγές που έγιναν και στο εσωτερικό του καναλιού για δύο χρόνια καταφέραμε τον σκοπό μας και βγήκαμε στο top 10. Θεωρώ πως οι βλέψεις δεν θα σταματήσουν εδώ, αλλά του χρόνου θα επιδιωχθεί τουλαχιστον η πεντάδα, η οποία ήταν και μια ελπίδα για φέτος. (Δεν υποβαθμιζω σε καμία περιπτωση, βέβαια, τη φετινή επιτυχία). Μακάρι τα επόμενα χρόνια να καταφέρουμε να νικήσουμε (και να μας το επιτρέπει και η οικονομική μας κατάσταση αυτό), και να μην πέσουμε σε κάποιο τέλμα, όπως άλλες χώρες οι οποίες έφερναν συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα και δεν προχώρησαν πιο πάνω.

    Απάντηση
    • Camelaki
      Camelaki says:

      Είχαμε αυτά τα οικτρά αποτελέσματα φίλε/η γιατί η τότε κυβέρνηση δεν γούσταρε καθόλου τον διαγωνισμό,το είχαν δηλώσει οι ίδιοι παλιότερα…δεν μας απέσυραν επί των ημερών τους γιατί έπρεπε να πληρώσουν ένα ποσό στην ebu και έτσι φτάσαμε στο σήμερα να είμαστε 8οι…..

      Απαντώ και στον gogos η ΕΡΤ θα αλλάξει νοοτροπία μόνο αν αλλάξει η κυβέρνηση…..

      Απάντηση
  4. Kostas
    Kostas says:

    Συγχαρητήρια στην ΕΡΤ για τη δεύτερη σερι επιτυχία. Ωστόσο για μένα δεν υπάρχουν ακριβώς συνταγές στη γιουροβιζιον και μια Τρίτη επαναληψη του ίδιου πράγματος ίσως να είναι επίφοβη. Αρχικά χρειαζόμαστε παλι εθνικό τελικό γεγονός που φαίνεται από το ότι στην συντριπτική πλειοψηφία του τοπ 10 (νομίζω 8/10) τα τραγούδια βγηκαν έτσι. Επίσης η μητρική γλώσσα δεν θα έπρεπε να απορριφθεί όταν από το τοπ 5 τα περισσότερα και φέτος και πέρσι ήταν στην εθνική. Τέλος κανένα είδος δεν θα έπρεπε να αποκλειστεί εφόσον μια πρόταση είναι μοντέρνα και αντιμετωπιστεί με επαγγελματισμό όπως οι περασμένες 2. Αυτά από μενα

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *