Ελλάδα: Το Δελτίο Τύπου της ΕΡΤ για την πρόκριση της Ελλάδας!

Έπειτα από την μεγάλη πρόκριση της Ελλάδας στον Μεγάλο Τελικό του Σαββάτου, με την Amanda και το Die Together, η ΕΡΤ δημοσίευσε το Δελτίο Τύπου της, συγχαίροντας την Amanda για την πρόκριση και δίνει πλέον ραντεβού το Σάββατο 14 Μαίου, στις 22:00!

Η Amanda,πέρα από το εισιτήριο της πρόκρισης, εξασφάλισε και μία θέση εμφάνισης στο 2ο μισό του Τελικού!

Διαβάστε το Δελτίο Τύπου της ΕΡΤ:

“Τον καλύτερό της εαυτό στη σκηνή του Pala Olimpico έδωσε τη βραδιά του Α’ Ημιτελικού η Αμάντα Γεωργιάδη, η οποία ερμήνευσε μοναδικά το «Die together», με δυναμισμό, έντονο συναίσθημα αλλά και εσωτερική ένταση, και κέρδισε για την Ελλάδα το πολυπόθητο εισιτήριο για τον Τελικό της 66ης Eurovision, που θα παρακολουθήσετε σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ το Σάββατο 14 Μαΐου, στις 22:00.

Η λιτή αλλά ταυτόχρονα υποβλητική και ευρηματική σκηνική παρουσία της ελληνικής συμμετοχής, που φέρει την υπογραφή του Φωκά Ευαγγελινού, η γρήγορη εναλλαγή των ακτίνων του φωτός που εστιάζει στα μάτια της ερμηνεύτριας, μέσα από τα οποία «ζωντανεύει» επί σκηνής μια αληθινή ιστορία απόλυτης αγάπης, δημιούργησαν ένα ονειρικό θέαμα υψηλής αισθητικής, που κατέκτησε το τηλεοπτικό κοινό και τις κριτικές επιτροπές.

Photo credits: EBU/Sarah Louise Bennett

Η Αμάντα Γεωργιάδη, με τη συναισθηματική και ταυτόχρονα δυναμική αυτοβιογραφική μπαλάντα της, εισέπραξε το πιο θερμό και ενθουσιώδες χειροκρότημα και πέρασε στον Τελικό, όπου θα διεκδικήσει την καλύτερη θέση για την Ελλάδα.

Η  διεθνούς φήμης Ελληνίδα σχεδιάστρια μόδας, Σίλια Κριθαριώτη, επιμελήθηκε την ενδυματολογική εμφάνιση της Αμάντας. Ο Γιάννης Μουρίκης  έκανε τον σχεδιασμό του σκηνικού, ενώ τον σχεδιασμό της εικόνας στον φωτισμό επιμελήθηκε ομάδα visual artists από την Ουκρανία, με επικεφαλής τον Nicholas Chobb.

Photo credits: EBU/Sarah Louise Bennett

Τον Τελικό, που πραγματοποιείται το Σάββατο 14 Μαΐου, στις 22:00, θα παρακολουθήσετε τηλεοπτικά, σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ1, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας και διαδικτυακά από την ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX και μέσω live streaming από το ertnews.gr

Στον σχολιασμό του Τελικού είναι και φέτος η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής, στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision θα το ανακοινώσει η Στεφανία Λυμπερακάκη, η οποία εκπροσώπησε τη χώρα μας στον περσινό διαγωνισμό.

Στον Τελικό θα συμμετάσχουν οι είκοσι χώρες που προκρίθηκαν από τους δύο Ημιτελικούς, οι Big Five (Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο και η διοργανώτρια χώρα, Ιταλία).

Ραντεβού στον Τελικό, το Σάββατο 14 Μαΐου, στις 22:00 
Καλή επιτυχία, Ελλάδα! Καλή επιτυχία, Αμάντα!”

Δείτε την εμφάνιση της Amanda στον 1ο Ημιτελικό:

https://www.youtube.com/watch?v=1F4xozknC_4


Ακολουθήστε μας σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να μην χάσετε ούτε στιγμή τι συμβαίνει στο Τορίνο:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Ελλάδας στη Eurovision 2022!

16 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Camelaki
    Camelaki says:

    Καλημέρα παιδιά!!!!
    Χθες άργησα να κοιμηθώ και ψάχνοντας στο τουίτερ βρήκα τουι Έλληνα χρήστη ο οποίος έγραφε ότι ρώσοι χάκερ έβγαλαν τα αποτελέσματα της βαθμολογίας του 1ου ημιτελικού….
    Σύμφωνα με αυτά λοιπόν σε κοινό και επιτροπή χθες κέρδισε η Ουκρανία ενώ η Ελλάδα ήταν 2η στις επιτροπές και είμαστε χαμηλά στο τελεβότινγκ..
    Αν 1% ισχύει η πληροφορία μήπως για αυτό “παίζαμε” στα στοιχήματα χωρίς ουσιαστική άνοδο θέσης χθες το βράδυ????
    Αν και στην κλήρωση μας βάλουν σε όχι καλή θέση για φαβορί τότε να αρχίσουν να μας ζώνουν τα φίδια…..

    Απάντηση
      • Camelaki
        Camelaki says:

        Δεν ξέρω φίλε/η το καιρό που πήγε η Ντούσκα δεν ασχολιόμουν καθόλου με το τουίτερ…διάβαζα μόνο τις ιστοσελίδες της eurovision…..είχε γραφτεί και τότε για ρώσους χάκερ??

        Απάντηση
  2. Camelaki
    Camelaki says:

    Ο Ουκρανός τραγουδιστής δε στην κλήρωση έβγαλε μια κακία όταν είδε τι χαρτάκι τράβηξε η Αμάντα….προσέξτε στο βίντεο το πρόσωπο του που ξύνισε…τους υποστηρίζουμε μεν γιατί δεν είναι ωραίο αυτό που γίνεται στην χώρα τους, όμως η αλήθεια να λέγεται…..

    Απάντηση
    • Thanos Kritsimis
      Thanos Kritsimis says:

      Εγώ θα πρότεινα να μην δημιουργούμε θέματα από εκεί που δεν υπάρχουν. Ο Ουκρανός τραγουδιστής ίσως λόγω της γενικότερης κατάστασης στη χώρα του ή ακόμη και επειδή είναι έτσι σαν προσωπικότητα δεν είναι ο πιο χαμογελαστός και εύθυμος άνρθωπος του πλανήτη. Δε νομίζω ότι υπήρξε κάποιου είδους κακίας.

      Απάντηση
      • Camelaki
        Camelaki says:

        Δεν έχω απαίτηση από κάποιον που στην πατρίδα του σκοτώνονται άνθρωποι να σκάει στα γέλια,αλλά άλλο το δεν χαμογελάω και άλλο το δείχνω την ενόχληση μου για κάτι…..επίσης που το κάνουμε θέμα???μεταξύ μας το συζητάμε…..
        Απορώ πως μπορείς να τραγουδάς σε έναν διαγωνισμό ενώ στην χώρα σου γίνεται πόλεμος????εγώ στην θέση του συγκροτήματος δεν θα ήθελα να πάρω μέρος λόγο αυτού….όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα στην Ουκρανία θα μπορούσαν οι ίδιοι να ζητήσουν να μην διαγωνιστούν και να τους έβαζαν οι Ιταλοί ως act….εμένα πχ δεν θα μου άρεσε να γινόταν πόλεμος εδώ και την ίδια ώρα να υπήρχαν ελληνες καλλιτέχνες που θα τραγουδούσαν σε έναν διαγωνισμό….

        Απάντηση
  3. James
    James says:

    Βγες μ@ρη ΕΡΤ και δήλωσε ότι είσαι έτοιμη (και ας μην είσαι)να διοργανώσεις Eurovision να κάνουμε κ εμείς λίγο ντόρο!

    Απάντηση
    • Camelaki
      Camelaki says:

      James σύμφωνα με τα παιδιά εδώ η ΕΡΤ ΚΑΙ μπορεί ΚΑΙ θέλει!!!!!! Το γιατί δεν το “φωνάζει” όπως η Ισπανία η η Σουηδία είναι άλλο θέμα….ας μας πουν τα παιδιά τον λόγο στο επόμενο live….
      Μιλάνε με άτομα από την ΕΡΤ και κάτι παραπάνω θα ξέρουν…..

      Απάντηση
  4. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Μερικές σκέψεις για τη χθεσινή βραδιά:

    01. Αλβανία: Ίσως η μεγαλύτερη απογοήτευση χθες. Έπρεπε, κατά τη γνώμη μου, να μείνουν στο κόνσεπτ του εθνικού τους τελικού. Αντίθετα, αυτό που παρουσίασαν χθες ήταν αρκετά φτηνιάρικο. Η δε Ronela αρκετά ασταθής φωνητικά, ειδικά στο πρώτο μισό του τραγουδιού.

    02. Λετονία: Για τα προσωπικά μου γούστα το συγκεκριμένο τραγούδι είναι μια ηχορύπανση και τίποτα παραπάνω.

    03. Λιθουανία: Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποια στιγμή αμφισβητήθηκαν οι πιθανότητες της να περάσει. Χαρισματική και κλασάτη όπως πάντα η Monika.

    04. Ελβετία: Το ατού του τραγουδιού είναι οι στίχοι. Πέραν τούτου είναι μια συνηθισμένη μπαλάντα και ο Marius αρκετά λίγος.

    05. Σλοβενία: Δε βρήκα κάτι ιδιαίτερα αρνητικό για τη συγκεκριμένη συμμετοχή. Ίσως όμως ο υπερβολικός ερασιτεχνισμός που απέπνεε να της στοίχισε.

    06. Ουκρανία: Χαοτικό μεν, πιασάρικο δε.

    07. Βουλγαρία: Γι’ αυτό που είναι το τραγούδι: δηλαδή παλιακό, και επιπλέον ανέμπνευστο ροκ του σωρού, μια χαρά το παρουσίασαν επί σκηνής. Και φωνητικά ήταν μια χαρά επίσης. Πέρασε και δεν ακούμπησε όμως.

    08. Ολλανδία: Κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του τραγουδιού ήταν νευρική και φαινόταν και ακουγόταν πολύ… “εύθραυστη”. Ίσως αυτό να προσέθεσε κάτι στη γοητεία του.

    09. Μολδαβία: Τα πρώτα δευτερόλεπτα του τραγουδιού ήταν πολύ “πειραγμένα” σε σχέση με την αρχική βερσιόν του. Ήταν τέρμα ξεσηκωτικό όμως αν και κάπως υπερβολικό το styling.

    10. Πορτογαλία: Ομορφιά και συγκίνηση επί σκηνής.

    11. Κροατία: Ξενέρωτο radio friendly τραγουδάκι. Τίποτα πάνω στη σκηνή δεν “έδενε”.

    12. Δανία: Όχι πολύ καλά φωνητικά. Τρεις μήνες σχεδόν αφότου επιλέχτηκε η συγκεκριμένη συμμετοχή και δεν ξέρω ακόμα αν μου αρέσει ή όχι!

    13. Αυστρία: Το συγκεκριμένο είδος μουσικής (90’s club music) απλά το απεχθάνομαι. Συν τοις άλλοις με τέτοια φωνητικά θα ήταν αδικία να περνούσε.

    14. Ισλανδία: Το αγαπημένο μου χθες μαζί με τη Λιθουανία. Είναι απίστευτες επί σκηνής.

    15. Ελλάδα: Με εξαίρεση τις σιλουέτες του ζευγαριού που χορεύει και θα μπορούσε να λείπει (όχι ότι με χάλασε ιδιαίτερα δηλαδή), όλα καλά. Και η Αμάντα άψογη τόσο φωνητικά όσο και πάνω στη σκηνή.

    16. Νορβηγία: Θέλω να το μισήσω αυτό αλλά για κάποιο λόγο κάνω τα στραβά μάτια. Έχουν κάνει και καλύτερα live πάντως σε σχέση με το χθεσινό.

    17. Αρμενία: Γλυκό τραγουδάκι με υπερβολικό (αν και καταλαβαίνω το κόνσεπτ) staging. Μια χαρά φωνητικά η ερμηνεύτρια.

    Γενικά για το show:
    Κάτω του μετρίου οι παρουσιαστές (με εξαίρεση ίσως τον Alessandro).
    Περίμενα περισσότερο κόσμο φέτος. Τα υγειονομικά μέτρα όμως καλά κρατούν απ’ ότι φαίνεται.
    Οι καρτ ποστάλ μια χαρά, αλλά με δεδομένο ότι μιλάμε για Ιταλία, τις περίμενα ακόμη πιο εντυπωσιακές.
    Απαράδεκτο να μη δούμε τον Diodato, μια εμφάνιση που περιμέναμε πως και πως.
    Τέλος, δεν κατάλαβα γιατί ακριβώς τόσος ντόρος την προηγούμενη εβδομάδα για τη σκηνή. Μια χαρά ήταν.

    ΥΓ: Μόλις τσέκαρα μετά από καιρό τον 2ο ημιτελικό. Εντυπωσιακά πιο αδύναμος από τον 1ο.

    Απάντηση
  5. All About Eve
    All About Eve says:

    Η εμφάνιση ήταν καλή προκειμένου να περάσουμε και συγχαρητήρια στην Αμάντα και την ομάδα της.

    Ωστόσο υπάρχουν αρκετά περιθώρια βελτίωσης και σκηνοθετικά και φωνητικά και εκφραστικά (χάθηκε η αυτοσυγκέντρωση κάπου). Και είναι αναγκαία αυτή η βελτίωση γιατί θα κάνει την διαφορά στις επιτροπές που έχουμε την δυνατότητα να είμαστε top 5.

    Εφόσον όλα πάνε τέλεια μπορούμε να ελπίζουμε για μια θέση στην δεκάδα καλύτερη από την περυσινή έως και πεντάδα, βασιζόμενοι στην υψηλή θέση από τις επιτροπές. Το τραγούδι είναι οριακά niche και ξέραμε από την αρχή ότι στο televoting θα υπήρχε θέμα (είναι δύσκολο ζήτημα η δεκάδα για το televoting).

    Λόγω του ότι φέτος προβλέπεται “απρόβλεπτη” διασπορά στο televoting…το μεγαλύτερο βάρος σε σχέση με την θέση μιας χώρας θα προέλθει από τις επιτροπές όπου εμείς μπορούμε να πάμε θαυμάσια.

    υγ- Αυτά περί Ρώσων χάκερς προφανώς δεν είναι ούτε για τα πανηγύρια…(Βγάζει μάτι το θαμπό ενώ δεν υπάρχει λόγος αφού το υποκλέψανε που το υποκλέψανε να μην είναι ξεκάθαρο. Όπως βγάζουν μάτια τα εξαιρετικά χαμηλά νούμερα televoting για χώρες που θα έπρεπε να είναι ψηλότερα…μετρημένα τα κουκιά γαρ).

    Απάντηση
    • Camelaki
      Camelaki says:

      All About Eve δηλαδή συγγνώμη υπάρχει όντως εικόνα έστω και θολή για τα αποτελέσματα???γιατί εγώ σε απλό τουι το διάβασα ότι έγινε αυτό, δεν είχε κ την εικόνα που περιγράφεις….
      Ποιον λόγο θα είχε κάποιος να δώσει κάτι ψεύτικο τι θα είχε να κερδίσει????
      Να χαντακώνε ο ρώσος στα αποτελέσματα την Ουκρανία έστω στα ψέματα θα το καταλάβαινα αυτός λέει το αντίθετο ότι έσκισε….
      Τέλος πάντων αν στην τοποθέτηση των τραγουδιών για τον τελικό μας βάλουν από το 19 και μετά προφανώς δεν ισχύουν τα αποτελέσματα, με δεδομένο ότι με χαμηλό televoting η ebu δεν θα μας θεωρούσε μέσα στα φαβορί ώστε να μας δώσουν θέση προς το τέλος….
      Οπότε η σειρά που θα μας βάλουν να τραγουδήσουμε στον τελικο θα δείξει τι ισχύει στ αλήθεια……

      Απάντηση
      • ESC22
        ESC22 says:

        Βέβαια δεν παίζει μόνο σημασία αν θα μας βάλουν νούμερο 19 ή νούμερο 24 αλλά και τι θα βάλουν πριν και μετά από εμας..

        Απάντηση
      • All About Eve
        All About Eve says:

        Ναι στο φόρουμ των escunited υπάρχει το ”απόκομμα”….

        Μην το κρίνεις έτσι. Εφόσον ξέρουμε ότι μια πολύ καλή εμφάνιση θα σε βάλει στην πεντάδα των επιτροπών, ουσιαστικά είσαι δεκάδα. Οπότε δεν θα παίξει πολύ μεγάλο ρόλο η θέση. Άλλωστε λίγα φαβορί θα είναι στο δεύτερο μισό, οπότε μια καλή θέση είναι “σχεδόν εξασφαλισμένη”.

        Υπάρχει πόλεμος στα φόρα προς την ελληνική αποστολή και αυτό είναι καλό…και κακό.

        Απάντηση
        • Camelaki
          Camelaki says:

          All About Eve εγώ βλέπω ότι μετά τον ημιτελικό ουσιαστικά μείναμε στα ίδια στοιχηματικά κι αυτό κάτι λέει…ενώ είχα χαρεί στην αρχή όταν βγήκε το τραγούδι μας αν και δεν είναι στα ακούσματα μου τόσο οι μπαλάντες,την βραδιά του ημιτελικού κατάλαβα ότι πάλι δεν έχουμε ελπίδες για νίκη….γιατί δυστυχώς ούτε συμμαχίες έχουμε να μας στηρίξουν και οι έλληνες καλλιτέχνες που είναι γνωστοί στα Βαλκάνια όπου θα είχαμε καλό televoting (όπως είναι οι σκανδιναβοί μεταξύ τους η από τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες) δεν θα δεχτούν ποτέ να πάνε eurovision….εμείς οι έλληνες έχουμε 1000 κακά και 1 καλό….όταν μας αρέσει ένα τραγούδι το ψηφίζουμε αδιαφορώντας για την χώρα,σε αντίθεση με άλλες χώρες που και ωραίο τραγούδι να έχουμε μας σνομπάρουν σε μεγάλο βαθμό….
          Τα παιδιά εδώ λένε ότι το έθνικ δεν φέρνει ψήφους πια…εγώ πιστεύω πως ένα καλογραμμένο και καλοστημένο έθνικ πάντα θα φέρνει ψήφους και αν πάρει καλή θέση η κερδίσει η Ισπανία θα το αποδείξει περίτρανα…..φέτος αποφάσισα πως θα είναι η τελευταία φορά που θα ασχοληθώ τόσο έντονα με συμμετοχή μας γιατί δεν αξίζει τελικά να χαλάσω την ηρεμία μου και την ψυχική μου κατάσταση…δεν με νοιάζουν οι καλές θέσεις στην κατάταξη πλέον με νοιάζει η ΝΙΚΗ κάτι που δεν βλέπω να ξαναγίνεται ποτέ….
          Ίσως η τουρκία έκανε καλά που αποχώρησε από τον διαγωνισμό 🙁

          Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *