Ελλάδα: Όταν η Αμάντα συνάντησε την Ελπίδα και την Έλενα Παπαρίζου!

Το τελευταίο επεισόδιο της σειράς εκπομπών: Αμάντα στον Δρόμο για την Eurovision, παρακολουθήσαμε την Κυριακή 8 Μάϊου, μέσα από την συχνότητα της ΕΡΤ. Η Αμάντα συνάντησε την Ελπίδα και την Έλενα Παπαρίζου, ενώ πέρα από τις συμβουλές που έδωσαν οι δύο καλλιτέχνιδες στην φετινή μας εκπρόσωπο, είδαμε ανέκδοτο μέχρι στιγμής backstage, αλλά και τον Πασχάλη Μπαρμπούτη από το σάιτ μας.

Ελπίδα

Η Αμάντα συνάντησε την Ελπίδα στον Εθνικό Κήπο, όπου και γνωρίστηκαν για πρώτη φορά. Η εκπρόσωπός μας το 1979 με τον ανεπανάληπτο “Σωκράτη” μίλησε για τις δυσκολίες που συνάντησε κατά καιρούς στην προσπάθειά της να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον διαγωνισμό αλλά και το πείσμα της που την οδήγησε στο να τραγουδήσει στη σκηνή του διαγωνισμού.

Η Ελπίδα είπε στην Αμάντα πως το 1979 είχε στείλει δύο τραγούδια στην ΕΡΤ για να διεκδικήσει την εκπροσώπηση της Ελλάδας, τον “Σωκράτη” και την “Ντισκοτέκ”. Στην πορεία της προς τον διαγωνισμό εκείνης της χρονιάς αποκάλυψε πως φοβόταν ιδιαίτερα τον Κώστα Χατζή, ο οποίος και εκείνος είχε καταθέσει τη δική του πρόταση στην ελληνική ραδιοτηλεόραση.

Μεταξύ των συμβουλών που πήρε από την Ελπίδα η Αμάντα είναι η ιδιαίτερη προσοχή που πρέπει να επιδείξει η εκπρόσωπός μας στη φωνή της και τη σκηνική της εμφάνισή της.

Μάλιστα, η Ελπίδα αναφέρθηκε και σε ένα πολύ ωραίο περιστατικό μετά το τέλος του τελικού, όταν περισσότεροι από χίλιοι Ισραηλινοί την αποθέωσαν παρά την ένατη θέση που κατέλαβε, φωνάζοντας το όνομά της ρυθμικά.

Έλενα Παπαρίζου

Τελευταία καλεσμένη της Αμάντας στην εκπομπή ήταν, φυσικά, η Έλενα Παπαρίζου. Η Έλενα που μας χάρισε τη μοναδική μας νίκη – έως σήμερα – στον διαγωνισμό συναντήθηκε με την Αμάντα στη σχολή του Φωκά Ευαγγελινού, ο οποίος και ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του “My Number One” το 2005.

Σε πρώτη φάση, η Έλενα Παπαρίζου μίλησε για τον τρόπο που προσέγγισε τη σκηνική της εμφάνιση με τον Φωκά Ευαγγελινό και, κυρίως, το κομμάτι της χορογραφίας με τη λύρα. Αυτό που συμβούλεψε κυρίως την Αμάντα ήταν το να είναι ο εαυτός της πάνω στη σκηνή.

Η Έλενα στάθηκε στο πόσο απόλαυσε την παρουσία της στη σκηνή, τόσο κατά τη διάρκεια της ερμηνείας του τραγουδιού όσο και μετά την ανακοίνωση της ελληνικής νίκης. Παράλληλα, η Έλενα της Ελλάδας μίλησε για τις αναμνήσεις της από τον διαγωνισμό ως παιδί στη Σουηδία, όσο και από την πρώτη της συμμετοχή το 2001 ως μέλος των Antique.

Ως κάτι που δεν θα ξεχάσει από την Κοπεγχάγη το 2001 ήταν ένα σκηνικό με το ρούχο της που λερώθηκε από ένα μαύρο ρυζόχαρτο κατά τη διάρκειά μιας συνέντευξης τύπου και που, ακολούθως, καταστράφηκε στο καθαριστήριο.

Κατά τη διάρκεια της κοινής τους παρουσίας, η Αμάντα αποκάλυψε στην Έλενα πως αυτό που την αγχώνει περισσότερο είναι η στιγμή της ψηφοφορίας στο Green Room, με την Έλενα να προσπαθεί να τη χαλαρώσει με τα λεγόμενά της. Ως κορυφαία στιγμή της Eurovisionικής της εμπειρίας ανέφερε την επιστροφή της από το Κίεβο στην Ελλάδα, όταν και “έπεσαν τα τείχη”.

Τέλος, η Αμάντα ζήτησε από την Έλενα να της πει το μυστικό για να γίνει “νούμερο ένα”, το οποίο και της είπε πως θα της αποκαλύψει μόλις κλείσει η κάμερα.

Aκολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα θα συμβούν στο Τορίνο:

Στο Facebook

Στο Twitter

Στο Instagram

Στο TikTok

Στο YouTube

Στο Spotify

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις  στην Eurovision 2022!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *