Κόσοβο: Το RTK στοχεύει να υποβάλει αίτηση για ένταξη στην EBU έως το τέλος του έτους!

Ο Γενικός Διευθυντής του RTK ανακοίνωσε ότι ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας του Κόσοβου σκοπεύει να υποβάλει αίτηση για ένταξη στην EBU στα τέλη του τρέχοντος έτους.

Το Κόσοβο επιδιώκει να γίνει πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους για να μπορέσει να συμμετάσχει στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Ο κ. Ahmetxhekaj επιβεβαίωσε ότι σε περίπτωση που το RTK γίνει μέλος, το Κόσοβο θα συμμετάσχει στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Είπε στη Nacionale ότι:

Είναι κοινό σχέδιο της σημερινής διοίκησης του RTK το επόμενο διάστημα, ίσως στο τέλος του τρέχοντος έτους ή του χρόνου, να υποβάλει επίσημα αίτηση για ένταξη στην EBU.

Ο κ. Ahmetxhekaj πιστεύει ότι το Κόσοβο μπορεί τώρα να έχει περισσότερες πιθανότητες να ενταχθεί στην EBU μετά την απομάκρυνση και την αναστολή της Ρωσίας και της Λευκορωσίας. Εξήγησε ότι:

Πλέον οι πιθανότητες μπορεί να είναι μεγαλύτερες λόγω των καταστάσεων όσον αφορά τον αποκλεισμό Ρωσίας και Λευκορωσίας.

Ωστόσο, ο Γενικός Διευθυντής του RTK αναγνωρίζει ότι υπάρχουν σημαντικά εμπόδια για την ένταξη, καθώς το ότι δεν είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών, η οποία αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη στην EBU. Το 2019 διεξήχθη ψηφοφορία για την κατάργηση της ιδιότητας μέλους της ITU ως κριτηρίου για την ένταξη στην EBU, αλλά δεν εγκρίθηκε.

Στο παρελθόν, το Κόσοβο έχει συμμετάσχει και σε άλλες εκδηλώσεις της Eurovision. Για παράδειγμα, το 2011, το RTK επέλεξε την Tringa Hsya για να συμμετάσχει στον διαγωνισμό Young Dancers της Eurovision εκείνη τη χρονιά.

Aκολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

Στο Facebook

Στο Twitter

Στο Instagram

Στο TikTok

Στο YouTube

Στο Spotify

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις της Eurovision 2023!

Πηγή: eurovoix

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Αντωνης
    Αντωνης says:

    Όλοι οι καλοί, εφόσον πληρούν τα κριτήρια και έρχονται με σκοπό να αγκαλιάσουν το διαγωνισμό, χωράνε. Μακάρι να ξαναδούμε και χώρες που συμμετείχαν στο παρελθόν να επιστρέφουν στο εγγύς μέλλον.

    Απάντηση
    • Camelaki
      Camelaki says:

      Εσύ που χαίρεσαι με την πιθανή ένταξη του Κοσσόβου στον διαγωνισμό θα χαρείς το ίδιο αν αποφασίσει να ενταχθεί μια μερα και η “βόρεια κύπρος”????καλό είναι να σκεφτόμαστε και λιγο πριν γράψουμε κάτι….

      Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *