Μαρίνα Σάττι για Eurovision: “Κάθε πράγμα στον καιρό του”!

Στην παρουσίαση νέου δίσκου της Μαρίνας Σάττι βρέθηκε η κάμερα του Happy Day και ρώτησε την τραγουδίστρια μεταξύ άλλων για μία ενδεχόμενη συμμετοχή της γνωστής τραγουδίστριας στον διαγωνισμό της Eurovision.

Δύο φορές στο παρελθόν η ΕΡΤ πρότεινε στην Μαρίνα Σάττι να εκπροσωπήσει την χώρα μας στον διαγωνισμό, με ισάριθμες απορρίψεις από την ίδια. Η δεδομένη άρνηση φάνηκε να αμφισβητείται για πρώτη φορά σε δηλώσεις της καλλιτέχνιδος σε συνέντευξή της στο Vice. Είχε πει τότε:

Στις φάσεις που μου είχε προταθεί δεν μπορούσα να το κάνω, είχα κάποιους άλλους στόχους εκείνη την περίοδο και δεν ήθελα να χάσω τη συγκέντρωσή μου. Δεν ξέρω κιόλας αν θα ταίριαζα μέσα σε μια τέτοια εκδήλωση… Ίσως αν ένιωθα ότι θα μπορούσα να το κάνω με τον δικό μου τρόπο. Αλλά, αλήθεια, ποτέ δεν λέω ποτέ πια. Για τόσα πράγματα έχω πει «όχι», που τελικά έγινε «ναι».

Τώρα η Μαρίνα Σάττι πάει μερικά βήματα ακόμα πιο πέρα, αφού πλέον αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να βρεθεί στην σκηνή του διαγωνισμού.

Θα δούμε πως θα τα φέρει η ζωή. Ξέρεις, κάθε πράγμα στον καιρό του…

Το όχι της Μαρίνας Σάττι στην ΕΡΤ

Για δεύτερη φορά, τον χειμώνα του 2019, προτάθηκε στην νεαρή καλλιτέχνιδα να μας εκπροσωπήσει στον διαγωνισμό. Η πρόταση έγινε σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε για τον σκοπό αυτό από το μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ και γνωστό μουσικοσυνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Η Μαρίνα Σάττι δεν απάντησε αρνητικά απευθείας, αφού ζήτησε λίγες ημέρες προθεσμία προκειμένου να το σκεφθεί και να το συζητήσει με τους συνεργάτες της. Αξίζει να σημειωθεί στο σημείο αυτό, ότι το επίμαχο χρονικό διάστημα βρισκόταν στο studio, ετοιμάζοντας το νέο της δίσκο.

Τελικά, η απάντηση της στην ΕΡΤ ήταν αρνητική, αφού θεώρησε ότι δεν έχει κάποιο τραγούδι έτοιμο, που θα μπορούσε να σταθεί στο διαγωνισμό, αλλά και γιατί οι επαγγελματικές της υποχρεώσεις δεν της επιτρέπουν να πραγματοποιήσει ένα τόσο απαιτητικό project.

Προς τιμήν της μάλιστα, η Μαρίνα Σάττι αντιμετώπισε με την δέουσα σημασία την πιθανή συμμετοχή της στην Eurovision, αναγνωρίζοντας πόσο αφοσιωμένος θα πρέπει να είναι κάποιος, όταν αποφασίσει να λάβει μέρος στον διαγωνισμό. Αυτό που επίσης την προβλημάτισε ήταν το αν θα ταίριαζε καλλιτεχνικά και μουσικά στον διαγωνισμό.

Η Μαρίνα Σάττι φαίνεται πως προβληματίζεται έντονα για την στιγμή που θα κάνει το βήμα, προκειμένου και αυτή με την σειρά της να βρεθεί στην σκηνή του διαγωνισμού.

Θα θέλατε να την δείτε να εκπροσωπεί την Ελλάδα στον Eurovision; 

16 ΣΧΟΛΙΑ
  1. KostasEV
    KostasEV says:

    Θεωρώ ότι η Μαρίνα Σαττι είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση για Eurovision αλλά υπό προϋποθέσεις. Πρέπει να πάει με έμπειρη ομάδα που μπορεί να την πλαισιώσει, να διαχειριστεί το άγχος του διαγωνισμού και να παρουσιάσει κάτι τηλεοπτικό (γιατί τραγούδια είχαμε και 2018,2019 αλλά καταστράφηκαν σκηνικά)

    Απάντηση
    • Ιωανάθαν
      Ιωανάθαν says:

      Αν είναι ποτέ να πάει, φευ! Σε περίπτωση που την ψηφισει το κοινό σε ένα εθνικό τελικό. Γιατί απευθείας ανάθεση δεν αξίζει. Ας την αφήσουμε να κάνει το κομμάτι της με τη δική της ομάδα. Αν είναι να πιούμε το πικρον ποτηριον τούτο της συμμετοχής της ποτέ, ας μην την γιουροβιζιονοποιήσουμε. Φαντάσου η Σέρβα ή οι Μολδαβοί να τους είχαν βάλει σε γιουροβιζιονικά κουτάκια. Θα έχαναν την οποια αυθεντικότητα τους. Τέλος πάντων αυτή που με ακατανόητο τρόπο είδε το κοινό και τους ψήφισε τόσο υψηλά. Γιατί αν ρωτάς εμένα ούτε για τρία δεν ήταν. Ας όψεται.

      Απάντηση
  2. Ιωανάθαν
    Ιωανάθαν says:

    Κατά τη γνώμη μου αυτή η χίπικη δήθεν ψαγμένη φάση δεν αντιπροσωπεύει την Ελλάδα που πρέπει να δείξουμε προς τα έξω. Καταρχήν η κοπέλα δεν έχει ρεπερτόριο. Μια Μάντισσα έβγαλε και τα άλλα διασκευές ή χλιαρότητες. Δεν είναι και το Σουδάν μέσα στον διαγωνισμο για να προσβλέπουμε σε ψήφους. Ας την αφήσουμε στους ρέμπελους τάχα μου ψαγμενους οπαδούς της.
    Άσε που το κοινό στο οποίο απευθύνεται δυσανασχετεί με την Γιουροβίζιον. Άσε κορίτσι μου το διαγωνισμό ήσυχο στην ΕΡΤ που ξέρει. Δεν είσαι και η Αμινά για να έρθεις top 2. Πέρασαν οι εποχές του εθνικ ορυμαγδου. Κάτσε στα αβγά σου για να μην χαλάσεις την καριέρα σου. Με αγάπη το λέω.

    Απάντηση
    • Ben
      Ben says:

      Εμένα πάλι κατα τη δίκη μου γνώμη αυτή είναι η Ελλάδα που πρέπει να δείξουμε προς τα έξω, σύγχρονη, ακομπλεξάριστη, δημιουργική και πάνω απ όλα αυθεντική. Η “κοπέλα που δεν εχει ρεπερτόριο” αντιμετωπίζει κάθε βίντεο που βγάζει ως ένα αυτόνομο έργο τέχνης, μουσικά, φωνητικά, σκηνοθετικά, στιχουργικά και ούτε βγάζει 20 τραγούδια -με το κιλό- το χρονο που της πασάρει ο μάνατζερ της ούτε απασχολεί τη δημοσιότητα για λάθος λόγους. Αν ψάχνουμε να στειλουμε την επόμενη ελληνίδα Εφεντι με τύπου Ματα Χάρι τότε προφανώς δεν είναι η Σαττι αυτή. Και όλως τυχαίως, τα λιγοστά τραγούδια της έχουν μαζέψει κάτι παραπάνω από 50 εκατομμύρια views. Μαλλον θα ναι και αυτα απο τιποτα ρεμπελους χιπιδες που δεν εχουν να κανουν τιποτα αλλο ολη μερα…

      Απάντηση
      • Ben
        Ben says:

        Και αν σκεφτεί κανείς αφενός τα 50plus εκατομμυρια views της και αφετερου οτι προκειται για μια περιπτωση καλλιτεχνιδος-δημιουργου, ΙΣΩΣ να ειναι τελικα μια τετοια περιπτωση η χρυση τομη που θα καταφερνε να παει εξαιρετικα καλα και σε επιτροπες και στο κοινο.

        Απάντηση
        • Ιωανάθαν
          Ιωανάθαν says:

          Ε ναι λοιπόν τα αμφισβητώ τα εκατομμύρια views. Γιατί στο Spotify το τραγουδι δεν έχει αντίστοιχο αριθμό. Μάλλον εκεί ξέχασαν να τα πειράξουν… Αφήστε μας γνωρίζουμε κι εμείς από μάρκετινγκ καλλιτεχνών.

          Απάντηση
      • Ιωανάθαν
        Ιωανάθαν says:

        Δεν καταλαβαίνω την έκρηξη σας. Τι να το κάνω το υποτιθέμενο έργο τέχνης όταν έχει αισθητική τσαντιριού και λαϊκού πανηγυριού. Προσφάτως η καλλιτέχνις δημοσίευσε φωτογραφία από τοπικό πανηγύρι και την περίλαβε μέχρι και το luben. Για τέτοια έργα τέχνης ομιλούμε.

        Δόξα τω θεώ η ΕΡΤ και και η χώρα είναι σε καλά χέρια και αυτά τα καλά χέρια στέλνουν πλέον συμμετοχές εξευρωπαϊσμένες, οι οποίες εκφράζουν μια σύγχρονη Ελλάδα μιας νέας εποχής, μια Ελλάδα καθαρή και γαργαρη σαν τα νερά του Αιγαίου μας. Όχι τα πανηγύρια της Αγίας Βαρβάρας. Και πλέον στέλνουμε κορίτσια της διασποράς με γαλανο-Λευκό DNA όπως μας πρέπει. Για αυτό και αριστεύουν.

        Όποιος θέλει να γυρίσουμε πίσω στις μπας-κλας εποχές των Άργκο ας υποστηρίξει Σαττι. Δημοκρατία έχουμε.

        Αλλά με την ΕΡΤ και τη χώρα σε αυτά τα χέρια που βρίσκεται, ευελπιστώ δεν θα στείλουμε ποτέ την συγκεκριμένη δεσποινίδα. Μεγαλοκοπέλα πλέον …36άρισε.

        Απάντηση
        • maria la del barrio
          maria la del barrio says:

          Συγγνώμη αλλά προς τι αυτό το κόμπλεξ κατωτερότητας; Τι πάει να πει «αισθητική λαϊκού πανηγυριού», γιατί είναι κακή αυτή η αισθητική και τι κατώτερο έχει από τη σύγχρονη ευρωπαϊκή μουσική; Η ελληνική κουλτούρα έχει μεγαλύτερη συνάφεια με τα τραγούδια της Σάττι ή το Die Together; Και αυτό έρχεται από άτομο που λατρεύει το Die Together, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να μηδενίζουμε άλλου είδους αισθητικές και παραδόσεις, μόνο και μόνο επειδή δεν είναι ΕξΕυΡωΠαΙσΜεΝεΣ (εντωμεταξύ την τελευταία φορά που κοίταξα, και η Ελλάδα στην Ευρώπη ήταν). Τι σχέση έχουν οι Argo με τη Μαρίνα Σάττι; Θα ξεχάσω και αυτά που ξέρω.
          Επίσης η ηλικία της είναι παντελώς ΑΣΧΕΤΗ με το θέμα.

          Απάντηση
          • Ιωανάθαν
            Ιωανάθαν says:

            Αν σας αρέσουν τα κατάλοιπα της οθωμανικής κατοχής, καλώς. Εμένα όχι. Και της Ευρώπης όπως δείχνουν τα αποτελέσματα το ίδιο. Των επιτροπών ειδικά. Στις οποίες η Αμάντα μας αρίστευσε ως Ελληνίς. Ας μείνουμε σε αυτό το θείο γαλάζιο και λευκό της φετινής μας συμμετοχής και ας βαδίσουμε με γνώμονα αυτό. Όχι μπέρδεγουει καταστάσεις μπας-κλας οι οποίες χαϊδεύουν αυτά τα ανατολίτικα κατάλοιπα εντός της πλειοψηφίας του απαίδευτου μουσικά έθνους μας. Δικαίως η ΕΡΤ μας έχει βάλει στον γύψο τα δύο τελευταία χρόνια. Δεν είμαστε ακόμα έτοιμοι για πολλή δημοκρατία και εθνικούς τελικούς. Τα αποτελέσματα στην δεκάδα την δικαιώνουν.

          • Ιωανάθαν
            Ιωανάθαν says:

            Το ότι η συμμετοχή μας μύριζε Ευρώπη, την λευκή λεγόμενη ήπειρο. Γαλανό και λευκό τα χρώματα της σημαίας μας. Όλο τον κόσμο θα τον βάψω γαλάζιο και λευκό, για την Ελλάδα τραγουδάω, για την Ελλάδα που αγαπώ που τραγούδησε και η Καίτη μας η Γαρμπή σε μουσική του δις τρίτου στην Ευρώπη Νίκου Τερζή.

        • Μαρία
          Μαρία says:

          Το πιο ανησυχητικό είναι ότι κάποιος αποδέχτηκε να δημοσιεύσει τέτοιου είδους σχόλια στην ιστοσελίδα και όποιος κατάλαβε κατάλαβε. Εγώ βλέπω έναν άνθρωπο που θέλει να είναι Σουηδός και θέλει να διώξει από πάνω του οτιδήποτε ελληνικό

          Απάντηση
  3. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Αν μπόρεσε το in corpore sano, το alcohol is free, το shum και άλλα τόσα ανά πάνε τόσο καλά στο διαγωνισμό, λόγω κυρίως της αυθεντικότητας τους, τότε μπορεί να πάει και η Σαττι με κάτι που θα έχει ως βάση αυτό που η ίδια εκπροσωπεί. Εγώ θα την ήθελα στο διαγωνισμό υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις (σωστό timing, τραγούδι και ομάδα). Έχει κάτι ενδιαφέρον και καλό να προσφέρει… Σαφέστατα προς τιμήν της που αρνήθηκε τις προτάσεις αφού κάτι τέτοιο θέλει αφοσίωση. Άλλοι καλλιτέχνες “παγώνουν” τις σπουδές τους στο σχολείο ή στην ιατρική για την Eurovision ενώ άλλοι κάνουν και μια αρπαχτή στο διαγωνισμό ενώ μέχρι πριν δύο εβδομάδες της έναρξης του, εμφανίζονταν σε κάποιο νυχτερινό μαγαζί ή σε κάποιο παραλιακό κλαμπ… Ευτυχώς και η Σαττι φαίνεται να ανήκει στην πρώτη κατηγορία των πιο συνειδητοποιημενων καλλιτεχνών…
    Δεν γίνεται δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη!

    Απάντηση
  4. Ben
    Ben says:

    Η Σατί είναι μια ολοκληρωμένη καλλιτέχνης, με εκτόπισμα, φωνή και αποψη και το ακριβώς αντίθετο από διαφορες εγχώριες σταρλετ που λένε ο,τι τραγουδάκια του συρμού τους πασάρουν, γραμμένα σε 5 λεπτά. Μακάρι να δεχτεί κάποια στιγμή να μας εκπροσωπήσει θα είναι τιμή για ολους. Με δικό της τραγούδι και αποψη για το σκηνικό μερος φυσικά και όχι ο,τι της πασάρει ο κάθε μάνατζερ. Η οποία βοήθεια απ την ΕΡΤ μπορεί να αρκεστεί μόνο στο σκηνοθετικό μέρος, στα διαδικαστικά και στο PR. Στα συν, ότι αν την επιλέξει η ΕΡΤ η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί με βάρβατο έθνικ τραγούδι στην ελληνική γλώσσα, κάτι που έχει λείψει από πολλους φαν εντός και εκτός. Αλήθεια έχουμε αναλογιστεί σοβαρά ποσα πολλά τραγούδια σε εθνικές γλώσσες φτάνουν στο τοπ 5 ή και κερδίζουν τα τελευταία τελευταία χρόνια;;;

    Απάντηση
    • Μαρία
      Μαρία says:

      Συμφωνώ απόλυτα! 4 από τα πρώτα 5 τραγούδια φέτος και πέρυσι ήταν σε ξένη γλώσσα και με πολύ ιδιαίτερο ήχο. Πράγμα που δείχνει ότι η Ευρώπη εκτιμάει τον φολκλόρ ήχο αλλά με πιο σύγχρονο ήχο. Φυσικά δεν εννοώ αυτά τα φτηνιάρικα έθνικ τύπου Ματά Χάρι. Αυτά έχουν χιλιοηπωθεί και δεν πάνε πουθενά! Θεωρώ ότι η Σάττι μπορεί να δώσει κάτι που θα αρέσει και στις επιτροπές και στο κοινό (με ανησυχεί μόνο ότι βλέπω πως οι επιτροπές δεν προτιμάνε τα φολκλόρ βέβαια)

      Απάντηση
  5. Tina
    Tina says:

    Επειδή δύσκολα θα γίνει ένας εθνικός τελικός αυτά τα ονόματα που προτείνετε στην ιστοσελίδα σας ίσως και κάποια άλλα στο προσεχές διάστημα θα πρέπει να σκεφτεί η επιτροπή της ΕΡΤ αν μπορούν να φέρουν μια ενδεχόμενη νίκη της Ελλάδας καθώς από ότι έχω καταλάβει η ΕΡΤ θέλει τη νίκη μέσα στα προσεχή χρόνια .

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *