Ελλάδα: Με τον Γιόχαν Παπακωνσταντίνου στην Eurovision 2023;

Η αλήθεια είναι πως μας αρέσει πάντα να σας εκπλήσσουμε, δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να μην ξεκινήσουμε την παρουσίαση των προτάσεών μας για την ελληνική εκπροσώπηση στην Eurovision 2023 με έναν καλλιτέχνη τελείως αντισυμβατικό και μη αναμενόμενο.

Μπορεί οι περισσότεροι στην Ελλάδα να μην τον γνωρίζετε, αυτό όμως δεν ισχύει και για τους Γάλλους, αφού ο Γιόχαν Παπακωνσταντίνου σημειώνει μία σημαντική καριέρα, προωθώντας παράλληλα και την ελληνική μουσική!

Ο Johan Papaconstantino (όπως τον ξέρουν στην Γαλλία) είναι ο καρπός του έρωτα ανάμεσα σ’ έναν Έλληνα και μια Γαλλίδα (Κορσικανικής καταγωγής). Γεννήθηκε στην ποδοσφαιρομάνα Μασσαλία, αλλά πλέον ζει και δραστηριοποιείται στο Παρίσι. Είναι 31 ετών, αλλά ξεκίνησε την επαφή του με την μουσική από την παιδική ηλικία, μαθαίνοντας κιθάρα από τον παππού του.

Πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, ο Johan κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο με τίτλο Contre-jour (η αντηλιά) που αποτελείται κατά κύριο λόγο από μεταμοντέρνα ρεμπέτικά περασμένα στον μίκτη και σερβιρισμένα με μπόλικο ντάμπα ντούμπα και ηλεκτρονικό ήχο.

Για κάποιον λόγο τέλος πάντων, ο συγκεκριμένος δίσκος έκανε γκελ σε μεγάλο αριθμό γαλλικών αυτιών και σήμερα ο συμπαθής Johan παίζεται σε μεγάλα ραδιόφωνα της Γαλλίας όπως το France Inter και το France 3, του παίρνουν συνεντεύξεις αναγνωρισμένα περιοδικά. Έχει κυκλοφορήσει τρεις συνολικά δίσκους,

Η σύγχρονη ματιά και ήχος του Johan, σε συνδυασμό με το ελληνικό έθνικ στοιχείο, πιστεύουμε πως θα ήταν μία έξυπνη και ενδιαφέουσα επιλογή για την Eurovision 2023. Επιπλέον η δημοφιλία του στην Γαλλία θα μας επιτρέψει να λάβουμε κάποιες “σίγουρες” επιπλέον ψήφους από εκεί, κάτι που το είδαμε να συμβαίνει τόσο με την Stefania, όσο και με την Amanda, από τις χώρες διαμονής τους.

Πως σας φαίνεται η περίπτωση του Γιόχαν Παπακωνσταντίνου; Θα θέλατε να τον δείτε στην σκηνή της Eurovision 2023 με τα χρώματα της Ελλάδας; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την ελληνική συμμετοχή στην Eurovision 2023!


Aκολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

Στο Facebook

Στο Twitter

Στο Instagram

Στο TikTok

Στο YouTube

Στο Spotify

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

41 ΣΧΟΛΙΑ
  1. esc1234
    esc1234 says:

    Δηλώνω φαν. Είναι ωρα να στείλουμε άντρα και το εθνικ στοιχειο των κομματιών του ακουγεται σύγχρονο και όχι σαν αυτα που στέλναμε πριν το 2010. Επισης ειναι πρόταση και έχει φάτσα που γράφει στη καμερα

    Απάντηση
    • Γιάννης Α Γιάννης
      Γιάννης Α Γιάννης says:

      Για το συνδυασμό άντρα+εθνικη θα συμφωνήσω κ γω. Παρόλαυτα όλα του τα κομμάτια ειναι άνευρα, χλιαρά, έχουν εθνικ στοιχεία γιατι πατούν ακριβώς στα πρωτότυπα. Δεν εχω ακούσει κ κάτι αμιγώς δικό του. Δεν με τρελαίνει κ να μην πω για τη φάτσα του – δεν θελω να ακουστω ρατσιστής αλλά για τα φανάρια καλός ειναι….
      Η Αμάντα πέρα αποτι ήταν αστέρι η ίδια, έγραφε κ κομματάρες.

      Απάντηση
      • esc1234
        esc1234 says:

        “δεν θελω να ακουστω ρατσιστής αλλά για τα φανάρια καλός ειναι”

        Τα ιδια λεγανε και για τον sobral το 2017. Να συνεχισω;

        Απάντηση
        • Γιάννης Α Γιάννης
          Γιάννης Α Γιάννης says:

          Για τον Sarbel μήπως θες να πεις? O Sobral μια χαρά παρουσιαστικό έχει…
          Και ο Sarbel ειχε κομματάρα κ απιστευτο κέφι

          Απάντηση
          • esc1234
            esc1234 says:

            τι λες; άστεγο τον ανεβαζαν, καχεκτικό τον κατεβαζαν αυτον και το σακακι με τις βατες που φορουσε

  2. Μαρία
    Μαρία says:

    Πολύ καλή ιδέα… θα έχει και το ελληνικό στοιχείο που ζητάει και ο κόσμος αλλά με ένα πιο σύγχρονο τρόπο

    Απάντηση
  3. Antonis
    Antonis says:

    Ιδιαίτερος ήχος. Συνδυάζει και ελληνικό στοιχείο. Ενδιαφέρουσα και μη αναμενόμενη θα χαρακτήριζα αυτή την πρόταση. Σίγουρα διαφέρει από το ύφος της Στεφανίας και της Αμάντα, κάτι που μου αρέσει( θεωρώ πως αυτό είναι και το σωστό, να κάνουμε ιδιαίτερες επιλογές, χωρίς να μοιάζουν πολύ η μία με την άλλη, γιατί έτσι δείχνουμε ότι δεν επαναπαυόμαστε σε συγκεκριμένο ύφος και αυτό νομίζω ότι αρέσει.) Χωρίς να αποκλείω μια ενδιαφέρουσα γυναικεία συμμετοχή, θα ήθελα να δω τα επόμενα χρόνια να έχουμε και μια αντρική εκπροσώπηση.

    Απάντηση
  4. gogos
    gogos says:

    Μπα… Δεν θα μ άρεσε. Αν υπήρχε βέβαια κάποιο καλό τραγούδι, ισως. Αλλά σύμφωνα με τα παραπάνω (για την ώρα) λέω ένα μεγάλο “Όχι”!

    Απάντηση
  5. Stavros
    Stavros says:

    Ειμαι 100% σιγουρος οτι θα μας απασχολησει τους επομενους μηνες η περιπτωση του. Θεωρω οτι πρεπει να στειλουμε κατι εθνικ του χρονου, με τη προυποθεση βεβαια οτι θα ειναι ποιοτικο. Αναμενουμε αγωνια!

    Απάντηση
  6. Tina
    Tina says:

    Αυτή την ερώτηση για το αν θέλουμε να δούμε το συγκεκριμένο καλλιτέχνη με την Ελλάδα στην eurovision 2023 θα πρέπει να την κάνετε στην επιτροπή της ΕΡΤ αφού αυτοί στο τέλος θα αποφασίσει τέλος πάντων η συγκεκριμένη πρόταση δεν με ενθουσιάζει

    Απάντηση
  7. James
    James says:

    Συμφωνώ με το να στείλουμε άντρα και ένα ποιοτικό έθνικ κομμάτι.
    Το παιδί μια χαρά είναι και αν έχει καλό τραγούδι γιατί όχι.Ομως από ένα σημείο και μετά νομίζω πως αυτή η λογική εισαγωγής καλλιτεχνών θα κουράσει και θα φανεί ότι το κάνουμε για τις ψήφους και ίσως μας γυρίσει μπούμερανγκ.Ειδωμεν έχουμε ακόμα καιρό.Ακομα δεν ξέρουμε καλά καλά που θα γίνει ο διαγωνισμός!

    Απάντηση
  8. ESC22
    ESC22 says:

    Δεν θα ταν καλή ιδέα η ΕΡΤ σε ανοιχτή πρόσκληση για υποβολή τραγουδιών να θέσει κάποια κριτήρια για το τραγούδι όπως πχ να είναι ένα σύγχρονο ποιοτικό έθνικ κομμάτι ;

    Απάντηση
    • John Kou.
      John Kou. says:

      Όχι. Έτσι περιορίζεις πολύ τις επιλογές σου, μπορεί η επιλογή που θές να μην είναι έθνικ και να είναι κάτι άλλο. (Και επίσης ποιοτικό? Δεν είναι κατηγορία τραγουδιού το ποιοτικό)

      Απάντηση
  9. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Ναι μεν είναι ενδιαφέρουσα η ανάμειξη ήχων αλλά χρειάζεται σίγουρα κάτι πιο δυνατό, γιατί αυτά που άκουσα είναι πολύ φλατ. Για την ώρα δεν με τρελαίνει ιδιαίτερα.Γενικά πιστεύω ότι και φέτος η ΕΡΤ χρειάζεται να κάνει ανοιχτή πρόσκληση σε καλλιτέχνες και δισκογραφικές και να κινηθεί ακριβώς όπως τα προηγούμενα δύο χρόνια.

    Απάντηση
  10. Panos
    Panos says:

    Το θέμα είναι να υπάρχει το κατάλληλο τραγούδι, πρέπει να καταλάβουμε ότι πρέπει να υπάρχει άρτια φωνή.Ο συγκεκριμένος το έχει το πακέτο ,το τραγούδι είναι το θέμα..

    Απάντηση
  11. John Kou.
    John Kou. says:

    Φτάνει με τους Έλληνες της διασποράς. Πραγματικά φτάνει. Στην Ελλάδα τραγουδιστές δεν έχουμε να στείλουμε? Ντρέπεται η ΕΡΤ να δώσει σε έναν κανονικό Έλληνα μια τόσο μεγάλη ευκαιρία να τραγουδήσει σε ένα τόσο μεγάλο κοινό? Και δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνδυάζει έθνικ, υπάρχουν τόσα άλλα είδη μουσικής και τόσοι atlernative καλλιτέχνες εδώ, το μόνο που χρειάζεται είναι να μην πάνε στον τόπο τον κοινωνικών μυνημάτων (όπως έκανε η MARSEUX φέτος) και γίνουν on the nose (εν τω μεταξύ η αντίφαση του site… πριν λίγο καιρό λέγατε ότι κομμάτια σαν το Secret Combination σήμερα θα τα πήγαιναν χειρότερα και τώρα αμέσως προώθηση σε κάποιον που είναι σαν να πήγαινε Eurovision τα 2000s)

    Απάντηση
    • Γιάννης
      Γιάννης says:

      “κανονικός Έλληνας”;;; Αντί να ντρέπεσαι εσύ που τα γράφεις ντρεπόμαστε εμείς που τα διαβάζουμε…Ντράπηκε και η ντροπή!!!

      Απάντηση
      • Giannis Argyriou
        Giannis Argyriou says:

        Καλά ο συγκεκριμένος χρήστης αγαπητε μου, έχει πει διάφορα χρόνια τώρα. Δεν είναι η πρώτη φορα. Κ φυσικά πάντοτε προβλέπει τον πάτο. Μετα την γιουροβιζιον τα 2 τελευταια χρονια εξαφανιζεται κ επιστρεφει για την τοξικοτητα του.

        Απάντηση
  12. Φως
    Φως says:

    ΌΧΙ ΌΧΙ ΌΧΙ δεν είναι για την Γιουροβίζιον υπάρχουν φωνές όπως κακουργιωτης όπως Μαρτάκης του το χρωστάει η ΕΡΤ όπως Κακοσαιος όπως Ξανθόπουλος όπως Λούκας γιορκας αν θέλει ξανά γιατί όχι ε και αν πάμε πάλι με γυναίκα καλλιτέχνη Μία είναι και κάνει για είκοσι όχι για Δέκα έχει όλο το πακέτο και μετά την Έλενα Παπαρίζου η Ειρήνη Παπαδοπούλου Έχει όλο το πακέτο περφομανς ώστε να σταθεί στην Γιουροβίζιον το 2023☀️☀️

    Απάντηση
  13. Kostas
    Kostas says:

    Θέλω MARINA!!!!! Κάντε ένα άρθρο παιδιά!! Γιάννη πιστεύεις υπάρχει κάποια πιθανότητα καπως με κάποιο φανταστικό τρόπο να συζητηθεί να μας εκπροσωπήσει αυτή η γυναίκα ;

    Απάντηση
      • Ben
        Ben says:

        Τα έχει όλα..φωνή, στυλ, εκατομμύρια φανς..Απλά σκέψου τη στιγμή μου θα έβγαινε στη σκηνη με κατι σαν το Ancient Dreams In A Modern Land. Εκτοπισμα 100 Loreen μαζι! Αλλα που τετοια τυχει πιο πιθανο ειναι να την προσεγγιζει το Ηνωμενο Βασιλειο ειδικα τωρα που πηραν φορα..

        Απάντηση
  14. stavros
    stavros says:

    Εκτιμώ ότι σε παρόμοιο ύφος υπάρχου αρκετοί εγχώριοι καλλιτέχνες και προσπάθειες. Παλιότερα πχ ήταν οι Imam Baildi. Προσωπικά δεν έχω κανένα θέμα με τις προσεγγίσεις σε αξιόλογους καλλιτέχνες της ομογένειας και διασποράς. Αλλά συμφωνώ ότι αν εμπεδωθεί σαν “συνταγή” ίσως αρχίσει να ξενίζει. Στόχος θα έπρεπε να είναι κατεμέ να νιώσουν και οι εγχώριοι καλλιτέχνες ασχέτως ύφους και αναγνωρισιμότητας ότι υπάρχει καλή πρόθεση και γόνιμο έδαφος να στείλουν καλές προτάσεις δικές τους και να σπάσει το μονοπώλιο του δισκογραφικού κατεστημένου στην Ελλάδα. Μόνο έτσι ίσως κάποια χρονιά η ΕΡΤ θα έχει τη δυνατότητα και την αξιοπιστία να πραγματοποιήσει εθνικό τελικό με μια 5άδα διαφορετικών και καλών συμμετοχών όπως πχ κάνει η Φιλανδια.

    Απάντηση
  15. Camelaki
    Camelaki says:

    Εγώ βαρεθεί από μερικούς να γράφουν ονόματα που δεν κάνουν για τον διαγωνισμό η που έχουμε ξαναπεί ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ!!!!
    Μαρτάκης????Αλήθεια τώρα????καλώς ορίσατε στο 2000!!!!τον γιο του Πλούταρχου τον ρωτήσατε αν θέλει να πάει?????η Ειρήνη Παπαδοπούλου έχει το πακέτο, φωνή δεν έχει την έχουμε ακούσει ζωντανά….
    Για τον Λούκα συμφωνώ…έχει φωνάρα και δεν τον καταπίνει η σκηνή…ας αποφασίσει να στείλει τραγούδι στην ΕΡΤ που να αξίζει,στο χέρι του είναι….
    Το παιδί που αναφέρεται στο άρθρο δεν το γνωρίζω αλλά αν έχει ενα δυνατό κομμάτι ας δοκιμαστεί…τουλάχιστον οι ομογενείς είναι θετικοί στο να πάνε σε σχέση με τους εγχώριους…

    Απάντηση
    • John Kou.
      John Kou. says:

      Α κάποιοι διάσημοι δεν θέλουν να πάνε για αυτό να τρέχουμε να στέλνουμε ξένους. Διάσημους δεν στέλνει καμία χώρα γιατί σπάνια πάνε διάσημοι. Δες τον Duncan. Ψυχή δεν τον ήξερε πουθενά και όμως κέρδισε. Πολλοί τραγουδιστές υπάρχουν. Το ότι κάποιοι διάσημοι δεν πάνε δεν σημαίνει ότι δεν θέλει κανείς.

      Απάντηση
      • Camelaki
        Camelaki says:

        John Kou και μόνο που φέρνεις παράδειγμα τον Ολλανδό δείχνει την ασχετοσυνη σου!!!!!ο όποιος Ολλανδός ακόμη και άγνωστος να είναι αν έχει καλό τραγούδι θα έχει στην πλάτη 250 βαθμούς για πλάκα από Σκανδιναβία και κεντρική Ευρώπη εμείς δεν θα έχουμε ποτέ αυτό το προνόμιο και το ζήσαμε φέτος με μια υπερταλαντούχα κοπέλα με φωναρα….οπότε ναι χρειάζεται ένα όνομα καλλιτέχνης γιατί πίσω από αυτόν θα υπάρχει η ομάδα που θα τον πλαισιωσει σωστα όπως έγινε με την Παπαρίζου το 05….
        Από τα νέα ονόματα δηλαδή που ήταν συνυποψήφια με την Αμάντα άκουσες τα τραγούδια τους και είπες ουαου θα σκίσουμε????τότε συγγνώμη που θα στο πω αλλά υποφέρεις από κώφωση και έλλειψη γούστου μαζί!!!!!
        Επίσης διάσημοι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν δεν έχουμε τόσο μεγάλο σταρ σύστεμ….τέλος σε ευχαριστώ που με ενημερωνεις ότι τα ξαδέρφια που έχω σε Αυστραλία και Καναδά δεν είναι ελληνες!!!!!! 🙁

        Απάντηση
  16. Γιάννης
    Γιάννης says:

    Αν και τα συγκεκριμένα τραγούδια δε μου αρέσουν ιδιαίτερα, φαίνεται μια πολύ ενδιαφέρον προσωπικότητα ο προαναφερθέν καλλιτέχνης. Εύχομαι καλή ανίχνευση καλλιτεχνών στο Eurovisionfun 🙂

    Απάντηση
  17. Γιάννης Α Γιάννης
    Γιάννης Α Γιάννης says:

    Λοιπόν, έχουμε και λέμε:
    1. Σtella
    https://youtu.be/e-K7UAMpv74
    https://youtu.be/Apz6aETcqRQ
    2. Liebe
    https://youtu.be/PDS4Vrog2mo
    3. Monsieur Minimal
    https://youtu.be/WYxDhFRo2Fk
    4. Marietta Fafouti (αν κ ξερω οτι της εχει ξαναζητηθεί στο παρελθόν)
    https://youtu.be/sfEitDKAq6I
    5. Coyot
    https://youtu.be/HC5XIkePDA4
    6. MARINA LAMPRINI DIAMANTIS
    τι να πρωτοστείλω γιαυτό το πλάσμα! αυτην τη ΘΕΑΡΑ… Ας κάνει κατι η ΕΡΤ σας παρακαλώ
    Αν φαω καμιά φλασιά θα συμπληρώσω

    Απάντηση
    • DL
      DL says:

      Η Μαρίνα δεν πρόκειται να πάει ποτέ. Την αγαπώ και την έχω δει και λάιβ αλλά τι δουλεία έχει στη Eurovision με τέτοια καριέρα;

      Απάντηση
    • Ben
      Ben says:

      Καλά, αν δεχτεί και πάει η Μαρίνα ας το λήξει από τώρα η EBU και ας μας δώσει από τώρα τη διοργάνωση του 2024!!! Σιγά μην δεχτεί να συμμετέχει όμως.

      Απάντηση
  18. Camelaki
    Camelaki says:

    Ενημερωτικά παιδιά ένα ερωτηματικό βάλατε σχετικά με τον Γιόχαν και στο youtube του έχει γίνει ψιλοχαμούλης…έχουν μπει έλληνες στα σχόλια και του ζητάνε να πάει στην eurovision και ένας έγραψε ότι υπάρχει φήμη ότι θα πάει 😀 😀 😀
    Έχετε 2/2 μετά τις “καρυάτιδες” !!!!!

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Δεν φταίμε εμείς που είμαστε το νο1 Eurovision site στην Ελλάδα κ μάλιστα με διαφορά! Χαιρομαστε που οι εξελίξεις κατα καποιον τροπο ξεκινουν από εδώ!

      Απάντηση
      • Camelaki
        Camelaki says:

        Αρχισυντάκτη μας αγαπημένε 🙂
        μπήκα χθες το βράδυ σε βίντεο του εν λόγω καλλιτέχνη για να τον γνωρίσω καλύτερα και όταν διάβασα τι έγραφαν κάποιοι στα σχόλια τα έχασα…μάλλον μετά την δημοσίευση εδώ έκαναν αρκετοί το ίδιο με εμένα…
        Να πω ότι δεν τον γνώριζα καν ( μα που τους ξετρυπώνετε ήθελα να ξέρα,μια την Αμάντα τώρα αυτόν 😀 ) αλλά μου άρεσε πάρα πολύ….αν το θέλει και ο ίδιος να πάει αν όχι φέτος του χρόνου θα τον ήθελα με ένα κομμάτι η σε ρυθμό χασαποσέρβικου η συρτάκι στην μοντέρνα εκδοχή τους….οι Μολδαβοί δηλαδή φέτος που έδωσαν ρυθμό στην αρένα ήταν καλύτεροι????? 🙂

        Γράφω για συρτάκι έχοντας δει τον πολύ γνωστό βιολιστή Andre Rieu σε συναυλία του στο εξωτερικό που όταν ξεκίνησε να παίζει τις πρώτες νότες από τον Ζορμπά έγινε στο κοινό από κάτω το σώσε χωρίς καμμία υπερβολή….

        Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *