Ελλάδα: Το δελτίο τύπου της ΕΡΤ για την επιτυχία της Αμάντας!

Στην όγδοη θέση η Ελλάδα στην 66η Eurovision! – Μάγεψε η Αμάντα Γεωργιάδη με την εκπληκτική ερμηνεία της!

Ύστερα από 30 χρόνια, από το 1992, για πρώτη φορά η Ελλάδα συγκεντρώνει τόσο υψηλή βαθμολογία στις κριτικές επιτροπές (6η θέση). Από το 2011 η Ελλάδα έχει να βρεθεί, για δεύτερη συνεχή χρονιά, στο top ten του Διαγωνισμού.

Αμάντα Γεωργιάδη: «Είμαι πολύ, πολύ χαρούμενη και εύχομαι να έκανα περήφανους όλους τους Ελληνες!»

Και το όνειρο έγινε πραγματικότητα! Η Αμάντα Γεωργιάδη ερμήνευσε μαγικά το «Die together» και ενθουσίασε την Ευρώπη στον Τελικό της 66ης Eurovision, που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία το Σάββατο 14 Μαΐου 2022, χαρίζοντας στην Ελλάδα την όγδοη θέση στον διαγωνισμό τραγουδιού.

Η Ελλάδα κατετάγη στην όγδοη θέση συγκεντρώνοντας συνολικά 215 βαθμούς.

Η εξαιρετική, γεμάτη ένταση και εσωτερική δύναμη ερμηνεία, η υποβλητική ατμοσφαιρική σκηνική παρουσία με τα προηγμένης τεχνολογίας οπτικά εφέ που πλημμύρισαν με φως το Pala Olimpico, απογείωσαν την εμφάνιση της ελληνικής αποστολής, που φέρει τη σκηνοθετική υπογραφή του Φωκά Ευαγγελινού, και χάρισαν στην Ελλάδα την 8η θέση, επιβραβεύοντας την εντατική και μεθοδική δουλειά όλης της ομάδας, που έφερε εις πέρας με επιτυχία ένα εγχείρημα με υψηλές τεχνικές προδιαγραφές και απαιτήσεις.

Σαν ένα όνειρο που «ζωντανεύει» επί σκηνής μια δυνατή αυτοβιογραφική ιστορία-ύμνο στην απόλυτη αγάπη, μέσα από τα μάτια της Αμάντας, το «Die together» και η ελληνική συμμετοχή εισέπραξαν το πιο ενθουσιώδες και θερμό χειροκρότημα και ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες τόσο των κριτικών επιτροπών όσο και του κοινού, που με την ψήφο τους έφεραν την Ελλάδα στην όγδοη θέση του Διαγωνισμού.

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς ήταν η λαμπερή παρουσία της περσινής εκπροσώπου της χώρας μας στη Eurovision, Στεφανίας Λυμπερακάκη, η οποία ανακοίνωσε το 12άρι της Ελλάδας.

Δείτε το βίντεο με την εμφάνιση της Ελλάδας στον Τελικό στον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.youtube.com/watch?v=BWeT0nJpB3Y&feature=emb_title

Photo credits: EBU SARAH LOUISE BENNETT

5 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Camelaki
    Camelaki says:

    Πόσο καλό κορίτσι…..πόσο ευαίσθητη γιατρός θα γίνει..
    Την αγαπώ πραγματικά….αν μπορούσα θα της έκανα μια μεγάλη αγκαλιά λέγοντας της πως ήταν τιμή μας που μας εκπροσώπησε μια φωνάρα με έναν υπέροχο χαρακτήρα!!!!!!
    Της άξιζε πολύ καλύτερη θέση…

    Απάντηση
  2. Camelaki
    Camelaki says:

    Λίγα σκόρπια συμπεράσματα :
    1) η σκηνική παρουσία παίζει ρόλο μόνο ανάλογα την χώρα και το brand name που έχει στον διαγωνισμο βλ.Σουηδια όπου δεν άλλαξε απολύτως τίποτα!!!
    2) η Ολλανδή αντιθέτως χαντακώθηκε με μια τόσο απλή εμφάνιση όταν είχε προηγηθεί κάποια με λέιζερ όπως είχα διαβάσει κάπου….
    3) η σκηνική μας εμφάνιση βοήθησε και εμάς πιστεύω να πάρουμε παραπάνω πόντους….
    4) βοηθήθηκε απεριόριστα και η Ισπανία ακριβώς όπως είχε γίνει και με την Φουρέιρα στο παρελθόν….
    5) η Αλβανία ανήκει στις χαμένες χώρες αλλάζοντας τραγούδι κ εμφάνιση προς το χειρότερο από ότι στον εθνικό της τελικό + ότι πήγε ψωνισμένη στο Τορίνο με φωνή που μόνο με φωνή δεν έμοιαζε!!!!!
    6) η Κύπρος δεν κατάλαβε προφανώς που θα πήγαινε και νόμιζε ότι θα άνοιγε πρόγραμμα στον Βέρτη η τον Αργυρό έχοντας πιει 3 νταμιτζάνες ξύδι τις προηγούμενες μέρες..
    7) η ένοχη λατρεία της χρονιάς.Μολδαβια!!!!μου χει κολλήσει και το ψιθυρίζω από χθες 😀 ….
    8) χαίρομαι που δεν πήγαν καλά τα τσίρκα με τα πούπουλα και τις ουρές των 40 κιλών βλ.Αγιο Μαρίνο – Αυστραλία…οι Νορβηγοί από την άλλη το έσωσαν λόγο ανεβαστικού ρυθμού του τραγουδιού και χώρας….
    9) τα άσχημα εφέ δεν προσφέρουν τίποτα σε ένα καλό τραγούδι ακούς Νίκο Βέρτη εκ Πολωνίας???
    10) οι περσινοί νικητές Μανεσκιν μάλλον χάρη μας έκαναν που εμφανίστηκαν!!!!!κάποιος να τους σηκώσει τις μύτες τους που τους έπεσαν χθες στο στάδιο αλλά δεν μπήκαν στον κόπο να τις μαζεψουν!!!!!!
    ΑΝΤΕ Κ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!!!!!

    Απάντηση
  3. EscTony
    EscTony says:

    Συγχαρητήρια στην Αμάντα και στην Ελληνική αποστολή!
    Του χρόνου που δεν θα συμμετέχει η Ουκρανία, μπορεί να πάμε ακόμα καλύτερα με μια ανάλογα προσεγμένη συμμετοχή!

    Απάντηση
  4. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Συγχαρητήρια Αμάντα μας, μας έκανες υπερήφανους ακούγοντας τόσες φορές “12 points to Greece”. Εξαιρετικη και η φετινή μας συμμετοχή ως προς όλα. Τραγούδι φωνή οργάνωση staging! Αν δεν βρισκόταν η Ουκρανία σε πόλεμο, η αν συμμετείχε απλά ως τιμώμενη χώρα οι ψήφοι του televoting θα είχαν μοιραστεί ποοολυ διαφορετικά και σίγουρα πιο αμερόληπτα και αρκετές χώρες (ανάμεσα τους και η Ελλάδα) θα τερματιζαν λίγες θέσεις παραπάνω από αυτή που εν τέλει έλαβαν. Ευτυχώς οι επιτροπές ψήφισαν πολύ πιο αμερόληπτα από το κοινό αξιολογώντας συμμετοχές και όχι καταστάσεις…
    Και του χρόνου για ακόμα καλύτερα! Ειδικά τώρα που η ΕΡΤ το έχει πάρει πολύ ζεστά!

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *