Η Μαρία Κοζάκου εξηγεί τη διαδικασία με την οποία η επιτροπή επιλέγει την ελληνική συμμετοχή!

Καλεσμένη του Γρηγόρη Αρναούτογλου στην εκπομπή The 2Night Show ήταν η Μαρία Κοζάκου και φυσικά δεν μπορούσε να μην ερωτηθεί για την Eurovision, την συνεργασία της με τον Γιώργο Καπουτζίδη, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν αλλά και τον τρόπο με τον οποίο η καλλιτεχνική επιτροπή της ΕΡΤ επιλέγει την ελληνική συμμετοχή.

Το Euphoria, όλες σχεδόν τις ιταλικές συμμετοχές και το Die Together ξεχωρίζει η Μαρία Κοζάκου από τα τραγούδια της τελευταίας δεκαετίας στον διαγωνισμό. Αξίζει να μείνουμε στην απάντηση που έδωσε η Μαρία Κοζάκου σε όσους αποκαλούν την Eurovision “πανηγυράκι”:

Δεν καταλαβαίνω όσους είναι πικρόχολοι με την Eurovision.

Για την διαδικασία επιλογής της ΕΡΤ

Η Μαρία Κοζάκου ανέφερε πως πλέον, έχοντας μπει τα πράγματα και σε σχέση με την Eurovision σε μία ροή, έχοντας κάνει τα τελευταία χρόνια προτάσεις όπως με την Στεφανία και την Αμάντα και αφού έχουμε εκπαιδεύσει και το κοινό, ίσως μπορούμε να φθάσουμε και στην διαδικασία συμμετοχής του κοινού.

Σιγά σιγά πρέπει να μπει στη διαδικασία η ΕΡΤ, τα πέντε δέκα καλύτερα τραγούδια να τίθενται στην διαδικασία του κόσμου.

Ως μέλος της επιτροπής η Μαρία Κοζάκου ανέφερε πως οι διαδικασίες ήταν απόλυτα διαφανείς, αφού και τα εφτά μέλη της επιτροπής ήταν άνθρωποι που ασχολούνται με την μουσική χρόνια και είχαν βαθιά συναίσθηση της θέσης και του καθήκοντός τους.

Γιατί η ΕΡΤ πάει στο εμπορικό και όχι στο ποιοτικό ρώτησε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου την Μαρία Κοζάκου, με την ίδια να υποστηρίζει πως τα δύο τελευταία χρόνια τα τραγούδια που επελέγησαν ήταν και ποιοτικά και εμπορικά και πως μπορούν τα δύο αυτά στοιχεία να συνδυάζονται.

Φυσικά η Μαρία Κοζάκου δεν άφησε ασχολίαστες και αρκετές από τις φετινές συμμετοχές όπως της Ισπανίας, της Γερμανίας, της Σερβίας, αλλά και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Για τον ελληνικό στίχο;

Θα μπορούσαμε να κερδίσουμε την πρώτη θέση με ελληνικό στίχο, όπως κέρδισε η Πορτογαλία. Αυτό συμπλήρωσε η Μαρία Κοζάκου, πως δεν σημαίνει πως λέω ότι πρέπει να στέλνουμε τραγούδια στα ελληνικά.

Τέλος, η Μαρία Κοζάκου αναφέρθηκε και στο ρατσιστικό σχόλιο που δέχθηκε ο Γιώργος Καπουτζίδης κατά την διάρκεια μετάδοσης του διαγωνισμού, παίρνοντας απόλυτα το μέρος του επί χρόνια συνεργάτη της.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

6 ΣΧΟΛΙΑ
  1. gogos
    gogos says:

    Πολύ σωστά τα είπε!
    Και ίσως τώρα με τη (πιθανή) προσθήκη του Καλημέρη, να αρχίσει και πάλι η ΕΡΤ να δώσει ψήφο για την επιλογή και στο κοινό. Ίσως να μη το δούμε στον επόμενο διαγωνισμό, αλλά σύντομα το κοινό θα έχει την ευκαιρία να επιλέξει.

    Όπως είπε και η Κοζάκου το κοινό ξέρει να επιλέγει!

    Απάντηση
  2. Μαρία
    Μαρία says:

    Ακριβώς! Εγώ πιστεύω πως αν ο Καλημέρης επιστρέψει σίγουρα θα μας ρωτήσουν. Πιστεύω πως θα κάνουν (και πρέπει) το ξεκαθάρισμα μόνοι τους και θα μας δώσουν τα 5 καλύτερα τραγούδια.

    Και έχουμε αποδείξει ότι ακόμη και τις χρονιές που δεν πήγαμε καλά κάναμε όντως την καλύτερη επιλογή, αλλά δεν υπάρχει και καλή πρόταση τι να σου κάνει ο κόσμος;

    Επίσης να μην ξεχνάνε εκεί στην ΕΡΤ ότι τόσο για μια καλή θέση όσο και για νίκη πρέπει να πιάσεις και τις κριτικές επιτροπές και το κοινό… Μου αρέσει επίσης το σύστημα της Σουηδίας που κάτι παρόμοιο έκανε και η Ισπανία φέτος. Μέσα στα άλλα έχουν και μια διεθνή επιτροπή από διάφορες χώρες! Μην ξεχνάμε ότι το τραγούδι δεν αρκεί να αρέσει σε εμάς αλλά και στους Ευρωπαίους γιατί αυτοί θα μας ψηφίσουν

    Απάντηση
  3. Τina
    Τina says:

    Η κυρία Κοζάκου θα ήθελε να συμμετάσχει και το κοινό στην ανάδειξη του επόμενου εκπροσώπου αρκεί φυσικά να θέλουν και οι υποψήφιοι καλλιτέχνες καθώς τη φετινή χρονιά από ότι είχα διαβάσει σε άρθρο στην ιστοσελίδα σας δεν ήθελαν την εμπλοκή του κοινού αλλά η επιλογή τους να γίνει από την επιτροπή της ΕΡΤ.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *