Ισπανία: Άλλη μια πιθανή διοργανώτρια χώρα σε περίπτωση νίκης της Ουκρανίας!

Το El Confidencial αναφέρει ότι ο ισπανικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας RTVE προσφέρθηκε να διοργανώσει τη Eurovision 2023 σε περίπτωση που η Ουκρανία κερδίσει και η χώρα δεν μπορεί να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό.

Σύμφωνα με το El Confidencial, ο ισπανικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός RTVE πρόκειται να συζητήσει με την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών μια προσφορά να φιλοξενήσει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2023 σε περίπτωση που η Ουκρανία κερδίσει τον αυριανό Μεγάλο Τελικό. Η Ουκρανία είναι επί του παρόντος το μεγάλο φαβορί των στοιχημάτων για να κερδίσει τον διαγωνισμό, αλλά είναι πολύ πιθανό να μην της επιτραπεί να φιλοξενήσει λόγω της τρέχουσας κατάστασης στη χώρα.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει ότι το RTVE θα συναντηθεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Μεταδόσεων σήμερα για να συζητήσουν την προσφορά. Η Ισπανία φιλοξένησε τελευταία φορά τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 1969 και αυτή τη στιγμή είναι η χώρα που έχει το μεγαλύτερο κενό μεταξύ της τελευταίας της νίκης και του σήμερα.

Η πόλη της Στοκχόλμης στη Σουηδία έχει δηλώσει την προθυμία της να φιλοξενήσει, ενώ η SVT δεν έχει ακόμη σχολιάσει το θέμα. Ενώ τα ισλανδικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης ότι το RÚV βλέπει θετικά τη δυνατότητα να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό του 2023. Υπάρχουν επίσης φήμες για επιθυμία του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και της Γερμανίας να φιλοξενήσουν τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν στο Τορίνο:

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις της Eurovision 2022!

Πηγή: El Confidencial

1 reply
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Για να ήταν ήρεμα και δίκαια τα πράγματα, και να κρατούσε κάπως η ebu τα προσχήματα, το ιδανικό θα ήταν η φετινή eurovision να είχε την Oυκρανία ως τιμώμενη χώρα και όχι διαγωνιζόμενη και μέρος των εσόδων να πήγαινε στον ουκρανικό λαό που υποφέρει. Μόνο έτσι θα μπορούσε να θεωρηθεί ο διαγωνισμός “απολιτικ” και να μην ήταν από μεγάλη μερίδα ανθρώπων αμφισβητούμενη μια πιθανή νίκη της Ουκρανίας, ούτε να αναζητούσαμε τώρα χώρες εθελόντριες σε περίπτωση ουκρανικής νίκης. Αλλά τι λέω έτσι δεν θα έβγαζαν λεφτά ούτε οι bookers ούτε η EBU.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *