Μολδαβία: Η κριτική επιτροπή εξηγεί γιατί δεν έδωσαν πόντους στην Ρουμανία!

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής της Μολδαβίας, μίλησαν αναφορικά με την ψήφο τους αλλά και το γεγονός ότι δεν έδωσαν πόντους στον WRS, τον εκπρόσωπο της Ρουμανίας. Σύμφωνα με αυτούς, ο λόγος που η Ρουμανία δεν ήταν στις επιλογές τους, είναι επειδή υπήρχε πολύ μεγάλος ανταγωνισμός.

EBU / NATHAN REINDS

Ωστόσο, σε αντίθεση με τους κριτές στο Κισινάου, που δεν έδωσαν κανέναν πόντο στην Ρουμανία, το κοινό ήταν εκ διαμέτρου αντίθετο, χαρίζοντας στην Ρουμανία 10 πόντους.

Οι κριτές της Μολδαβίας για την Eurovision 2022 αποτελούταν από τον Adriano Marian, την σολίστt Cristina Scarlat, την Ιlona Stepanov, τον σολίστ Natan και την στιχουργό Radmila Popovici . Το TVR MOLDOVA συζήτησε μαζί τους, αλλά μόνο δύο συμφώνησαν να αποκαλύψουν πως διαμόρφωσαν την ψηφοφορία τους. Η στιχουργός Radmila Popovici είπε:

«Έδωσα στην Ρουμανία την 10η θέση, που αν μεταφραστεί σε πόντους, θα ήταν δύο πόντοι. Είμαι Ρουμάνα πολίτρια και μου αρέσει η Ρουμανία, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αν η μητέρα μου τραγουδήσει και τραγουδήσει λάθος, θα της έδινα τον μεγαλύτερο βαθμό, θα τον έδινα σε κάποιον που θα τραγουδούσε ωραιά. Αυτό που μας ενοχοποιεί είναι ότι δεν ζούμε σε ελεύθερη χώρα, αλλά σε δικτατορία. Αν αυτό θέλει το κοινό μας, θα εκτελέσω τις εντολές του για χάρη της χαράς, αλλά μετά θα πω, αγαπώ τη Ρουμανία, αλλά θα ψηφίσω όπως μου αρέσει.»

Ο μαέστρος Adriano Marian είπε:

«Βάζουμε τις 24 χώρες σε σειρά προτίμησης από το 1 στο 24, μετά την 12η θέση δεν υπάρχουν πόντοι. Για εμένα το Ηνωμένο βασίλειο ήταν πρώτο, η Ουκρανία ήταν από τις πρώτες.Η Ρουμανία ήταν στις προτιμήσεις μου, αλλά στη μέση. Νιώθω λίγο περίεργα που δεν της έδωσα πόντους, είναι μια περίεργη κατάσταση, με κάλεσαν, δέχτηκα, έκανα τη δουλειά μου από την ταπεινή μου εμπειρία στη μουσική».

Η TVR επίσης ζήτησε από τους διοργανωτές της Eurovision επίσημα τους συγκεκριμένους λόγους για τους οποίους αντικατέστησαν τη βαθμολογία της κριτικής επιτροπής της Ρουμανίας με ένα “υποκατάστατο” που υπολογίστηκε με αδιαφανή τρόπο

 

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά την Eurovision!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *