Μολδαβία: Οι Zdob și Zdub οι μοναδικοί καλλιτέχνες που έχουν προκριθεί από τρεις ημιτελικούς!

Πέρα από την Ουκρανία που παραμένει η μοναδική χώρα στον διαγωνισμό που δεν έχει αποκλειστεί ποτέ σε ημιτελικό, ένα ακόμη ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο από χθες είναι αυτό που αφορά τους εκπροσώπους της Μολδαβίας, Zdob și Zdub. Είναι οι μοναδικοί καλλιτέχνες στην ιστορία του θεσμού που έχουν καταφέρει να προκριθούν από τον ημιτελικό στον τελικό τρεις φορές!

Οι Zdob și Zdub εκπροσώπησαν την Μολδαβία στην παρθενική συμμετοχή της χώρας το 2005. Από τον μοναδικό ημιτελικό που υπήρχε τότε, το φολκλόρ συγκρότημα πέρασε με άνεση, αφού κατέκτησε την δεύτερη θέση με το Boonika bate doba. Στην συνέχεια στον τελικό πήγαν επίσης περίφημα, αφού τερμάτισαν τελικά στην έκτη θέση.

To 2011 επέστρεψαν στον διαγωνισμό με το So Lucky. Παρά την οριακή τους πρόκριση (10η θέση), στον τελικό κατέκτησαν την 12η θέση, όχι άσχημα.

Οι Zdob și Zdub χθες βράδυ έγραψαν ιστορία, αφού με την πρόκριση του Trenulețul είναι οι μοναδικοί καλλιτέχνες που κατάφεραν να προκριθούν σε τρεις ημιτελικούς!

Τι θέση πιστεύετε θα καταφέρει να κερδίσει η Μολδαβία στον μεγάλο τελικό;

Μην χάσετε σήμερα το βράδυ στις 22.00 το live μας στο YouTube για την jury rehearsal του δεύτερου ημιτελικού!


Ακολουθήστε μας σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για να μην χάσετε ούτε στιγμή τι θα συμβεί στο Τορίνο:

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Μολδαβίας στη Eurovision 2022!

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *