Οι προτάσεις του Eurovisionfun για το 2023 ξεκινούν σήμερα!

Η Eurovision 2022 είναι ήδη παρελθόν, αλλά οι διαδικασίες για το 2023 ξεκινούν δειλά-δειλά. Οι θρυλικές προτάσεις του Eurovisionfun ξεκινούν απόψε και ποιος ξέρεις ίσως ο επόμενος εκπρόσωπος της Ελλάδας στον διαγωνισμό να βρίσκεται ανάμεσά τους!

Μέσα από το Eurovisionfun συστήσαμε τόσο την Stefania, όσο και την Amanda στο ελληνικό κοινό. Αμφότερες στην συνέχεια διεκδίκησαν την εκπροσώπηση της χώρας μας και κατάφεραν αυτό που μέχρι πριν λίγα χρόνια φαινόταν ακατόρθωτο. Δύο συνεχόμενα τοπ10 για την Ελλάδα.

Δεν θα μπορούσαν φέτος να λείψουν οι προτάσεις μας αυτές, που τόσες συζητήσεις φέρνουν ανάμεσα στην ελληνική και ξένη eurovision κοινότητα των fans. Λίγο ως πολύ έχουμε ετοιμάσει την λίστα των καλλιτεχνών που θα σας παρουσιάσουμε. Κάποιοι εξ αυτών γνωρίζουμε πως ενδιαφέρονται για τον διαγωνισμό, κάποιοι άλλοι είναι απλά δικοί μας ευσεβείς πόθοι, όλοι όμως έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Είναι καλλιτέχνες που μπορούν να σταθούν επάξια στην σκηνή της Eurovision και να μας κάνουν υπερήφανους για μία ακόμη φορά.

Ο πήχης πλέον για την ΕΡΤ έχει ανέβει επικίνδυνα, βρίσκεται πλέον στην όγδοη θέση. Φθάνοντας στο αεροδρόμιο στην Αθήνα, μαζί μας ταξίδευε και ο Πρόεδρος της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης. Αφού τον συνεχάρην για το αποτέλεσμα και την παρουσία μας στον διαγωνισμό, του είπα “Πρόεδρε και του χρόνου ψηλότερα”. Η απάντηση του νομίζω είναι ενδεικτική και δείχνει πόσο πολύ το θέλει η ΕΡΤ:

Κάτι θα κάνουμε, έχει ο Θεός!

Σήμερα λοιπόν θα ξεκινήσουμε την παρουσίαση των προτάσεών μας για την ελληνική εκπροσώπηση στην Eurovision 2023. Σε τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στο καλοκαίρι θα σας αποκαλύψουμε όλους αυτούς τους καλλιτέχνες που θεωρούμε άξιους διαδόχους της Stefania και της Amanda και που πιστεύουμε ότι θα μπορούσαν αν σηκώσουν το βάρος της ελληνικής εκπροσώπησης στον επόμενο διαγωνισμό, που μπορεί να μην γνωρίζουμε ακόμα σε ποια χώρα θα φιλοξενηθεί, γνωρίζουμε όμως πως θέλουμε να πάμε καλά και αυτή την φορά.

Μέσα από τα social media καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα αποκαλύπτουμε στοιχεία για την ταυτότητα του καλλιτέχνη. Θα μπορέσει κάποιος να μαντέψει σωστά ποιος/α/οι είναι;


Aκολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

Στο Facebook

Στο Twitter

Στο Instagram

Στο TikTok

Στο YouTube

Στο Spotify

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

Μείνετε λοιπόν συντονισμένοι στο Eurovisionfun γιατί το ταξίδι για την Eurovision 2o23 μόλις ξεκίνησε!

15 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Camelaki
    Camelaki says:

    Αγαπημένε αρχισυντάκτη 🙂 οι προτάσεις σας δεν πρέπει να έχουν να κάνουν μόνο με το αν ένας καλλιτέχνης μπορεί να σταθεί στην σκηνή,αλλά και το τι τραγούδι θα έχει ώστε να τραβήξει ψήφους στο televoting….ολα εκεί κρίνονται τελικά αφού όλο λέμε ότι ψηφίζουν ποιότητα οι επιτροπές,αλλά μια χαρά πήρε από αυτές 231 πόντους το πωπουδάκι της Ισπανίας όταν το δικό μας που ήταν όντως ποιοτική συμμετοχή πήρε 158 και αυτό με τα 12αρια Κύπρου και Νορβηγίας!!!!!!
    Αν το τραγούδι δεν λέει κάτι σ αυτούς που θα ψηφίσουν και την Μαρία Κάλλας να στέλναμε (ας με συγχωρέσει η αείμνηστη) δεν θα κάναμε τίποτα…..

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Η εκαστοτε συμμετοχη μας το ιδανικο ειναι να απευθυνεται εξισου κ στις δυο κατηγοριες της ψηφοφοριας. Αυτο ομως που μενει στο τελος ειναι το τελικο αποτελεσμα. Κανεις δεν θυμαται πως η Σουδηια εμπαινε στο τοπ10 τα προηγουμενα χρονια όταν επαιρνε ακομα κ 20 ποντους στο τελε. Ολοι θυμουνται το τελικο αποτελεσμα. Μην λοιπον μειωνουμε μια τεραστια επιτυχια της χωρας, λεγοντας συνεχως το ιδιο κ το ιδιο….Γτ αλλα ποπουδακια (οπως τα λες) οι επιτροπες οχι απλα τα μαυρισαν, αλλα τα εστειλαν στον πατο του ημιτελικου…

      Απάντηση
  2. Camelaki
    Camelaki says:

    Η σύγκριση της Σουηδίας είναι εντελώς άστοχη και ξέρουμε για ποιους λόγους….αν η Κορνέλια είχε την συμμετοχή μας φέτος θα έπαιρνε μόνο 6 δωδεκάρια όπως εμείς???δεν νομίζω….η επιτυχία της Ελλάδας είναι τέτοια αλλά όχι τόσο μεγάλη όσο πιστεύετε και οι αριθμοί της ψηφοφορίας το αποδεικνύουν δυστυχώς (γνώμη μου πάντα) και σε αυτό δεν φταίει η Αμάντα ούτε το τραγούδι της,αλλά όπως και να το κάνουμε στην τηλεψηφοφορία ήταν αρκετά χαμηλά και στις επιτροπές πήρε 4αρια και 3αρια που ξέρεις και εσύ οτι δεν ήταν για τέτοιους βαθμούς….οπότε για να αλλάξω κάπως την φράση του χρόνου πρέπει να προσέξουμε ΚΑΙ το δέντρο ΚΑΙ το δάσος γιατί φέτος προσέξαμε μόνο το 1ο ξεχνώντας το 2ο….και ξαναλέω δεν φταίει η Αμάντα φταίνε άλλοι εξωγενείς παράγοντες που δυστυχώς υπάρχουν στον διαγωνισμό…..
    Όλοι το καλό της χώρας μας θέλουμε στον διαγωνισμό εσείς μπορείτε να τα βλέπετε από πιο κοντά,όμως εμείς μόνο να σχολιάζουμε μπορούμε….

    Υπάρχουν και χειρότερα βέβαια και ο Αζερος φωνάρα αλλά στο televoting τον ψήφισε μόνο το σόι του…

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Ε τωρα εισια τελειως αδικη σορρυ κ ολας. Οταν μια συμμετοχη παιρνει ρεκορ ψηφων για την χωρα μας στις επιτροπες, οταν στο παρλεθον τραγουδια που εμπαιναν δεκαδα οπως ο Ρουβας, ο Γιωρκας ή ο Αλκαιους εψαχναν την ψηφο τους στις επιτροπες, μου λες οτι πηραμε 3 κ 4 απο καποιες χωρες, εσυ μαλλον κοιτας το δένδρο κ οχι το δάσος…Διαφωνω καθετα με το σχολιο σου γενικοτερα. Η στρατηγικη της φετινης αλλα της περισνης μας συμμετοχης ηταν να τραβηξουμε ψηφους επιτελους κ απο τις επιτροπες που διαχρονικα μας γυρνανε την πλατη κ να ειμαστε στο τοπ10. Ακομα κ φετος στο τελε βγηκαμε 12οι…δεν πηγαμε χαλια οπως θελεις να λες. Κ μαλιστα βγηκαμε 12οι σε μια χρονια που η Ουκρανια εκοψε φηφους στο τελε απο παντου κ απο μας φυσικα. Αυτο που πρεπει να μα ςνοιαζει ειναι τι θα γραψει ο πινακας στο τελος. Αυτο ενδιαφερει κ την ΕΡΤ κ τπτ αλλο.

      Απάντηση
      • Ben
        Ben says:

        Και τί θα γράψει ο πίνακας βεβαίως αλλά και να τελειώνει η κάθε χρόνια με τραγούδια καλης ποιότητας που θα μείνουν στην ιστορία του διαγωνισμού, ανεξαρτήτως τελικής καταταξης . Για τη φετινή μας συμμετοχή θα είμαστε περήφανοι για πολλά χρόνια στο μελλον όταν θα κοιτάμε πίσω τις προηγουμενες συμμετοχές μας (ερμηνευτικά, σύνθεση, σκηνική παρουσία, όλα).

        Απάντηση
      • stavros
        stavros says:

        Συμφωνώ ότι ο κυριότερος παράγοντας που δεν υπήρχαν πολλές ψήφοι στο κοινό ήταν ότι τους ρούφηξε όλους η Ουκρανία( το πως και γιατί είναι για άλλη συζήτηση). Η στρατηγική για στόχευση στις επιτροπές ήταν σωστή απλά νομίζω χρειάζεται να μην γίνει και αυτοσκοπός. Σε κάθε περίπτωση η ΕΡΤ πρεπει να στοχεύσει να ξεκουνήσει καλλιτέχνες εγχώριους και μη ώστε να εμπιστευτούν την διαδικασία και αυτό σημαίνει να χτίσει σε αξιοπιστία όσον αφορά την ποιότητα των επιλογών και φυσικά την υποστήριξη που θα παρέχει.

        Απάντηση
  3. Antonis
    Antonis says:

    Καλησπέρα, διάβασα σε ξένο site ότι οι 6 χώρες που τελικά ακυρώθηκε η βαθμολογία τους, στον ημιτελικό είχαν δώσει το 12αρι τους στην Κύπρο.Γνωρίζετε αν ισχύει αυτό?
    Όσον αφορά στις προτάσεις σας, τις περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον.
    Και τέλος, αυτό που σχολιάζουν πολλοί ότι πήγαμε άσχημα στο televoting δεν μπορώ να το καταλάβω. Από τις 25 χώρες βγηκαμε 12οι. Υπήρχαν πολλά τραγούδια παρόμοιου ύφους φέτος, πολλά από τα οποία τα περάσαμε στο televoting (Πορτογαλία, Ολλανδία, Αζερμπαϊτζάν, Ελβετία, Αυστραλία…) .Επίσης παίζει ρόλο και η σειρά εμφάνισης. Όταν μετά από μας ήταν χώρες όπως η Μολδαβία, η Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Πολωνία, η Σερβία και η Εσθονία, που όλες αυτές ήταν στο τοπ10 του televoting, δεν μπορούμε να λέμε ότι τα πήγαμε άσχημα.

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Ακριβως…πηραμε σχεδον 60 ποντους στο τελε. Δεν λεω οτι σκισαμε, αλλα το χάλια που το ειδανε; Οσοι υποστηριζουν οτι πηγαμε χαλια στο τελε απλα επιθυμουν να στειλουμε ενα τραγουδι αλα Σανελ…μην το περιμενουν αδικως.

      Απάντηση
      • tbww
        tbww says:

        Αυτό με τη Σανέλ γιατί; δεν το καταλαβαίνω.Θα φτάσουμε σε σημείο να μειώσουμε μια συμμετοχή πενταδας για να βγουμε απο πανω;

        Απάντηση
  4. Panos
    Panos says:

    Καλησπέρα σας
    Από τημ στιγμή που το αποτέλεσμα βγαίνει :50% από το κοινό και 50% από τις επιτροπές δεν χωρά καμία αμφισβήτηση η 8η θέση, βάση των επιτροπών η Eurovision έχει αλλάξει πλέον και με αυτό τον τρόπο πρέπει να πορευόμαστε.Στο τέλος θα μείνει μια θέση και όχι τη βαθμολογία πείραμε ούτε από το κοινό αλλά ούτε από τις επιτροπές.Για μένα οι επιτροπές κερδίζονται ποιό δύσκολα από το κοινό και αυτό είναι επιτυχία.Να θυμίσουμε ότι η χρονιά ήταν δύσκολη λόγο του σαρωτικού televoting της Ουκρανίας και των υπερβολικών τραγουδιών τύπου μπαλάντας.

    Απάντηση
  5. Christos
    Christos says:

    Ανυπομονούμε να μάθουμε τις προτάσεις σας!! Επίσης μια απορία, ξέρουμε αν θα υπάρξει κάποια διαδικτυακή εκπομπή, όπως πέρυσι, με τα live on tape;

    Απάντηση
  6. Eugene
    Eugene says:

    Περιμένουμε τις προτάσεις με ενδιαφέρον. Όσον αφορά την φετινή μας συμμετοχή, τα πήγαμε περίφημα στις επιτροπές και η θέση στο τελε ήταν ικανοποιητική αν αναλογιστούμε την κατάσταση με την Ουκρανία. Από εκεί και πέρα, αν στέλναμε το φετινό τραγούδι πέρυσι, θα ήμασταν ακόμα ψηλότερα θεωρώ λόγω της έλλειψης πολλών μπαλαντών.

    Απάντηση
  7. Φως
    Φως says:

    Καλημέρα καλό ξημέρωμα φέτος στην Γιουροβίζιον εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου και της Σουηδίας όλες η Άλλες χώρες που είχαν μπαλάντα είχαν την κατιούσα από το τηλεοπτικό κοινό στην ψηφοφορία φέτος το τηλεοπτικό κοινό διψούσε για έντονη παρουσία .,(Μου φάνηκε επίσης κάπως στημένη η τελική ψηφοφορία του τελικού μου θύμισε το 2008 με την Καλομοίρα θυμάστε τα 12αρια και 10 άρια και ξαφνικά πέσαμε στα 3αρια με Αποτέλεσμα να είμαστε στην τρίτη θέση η οικονομική κατάσταση της χώρας την επόμενη χρονιά Εκλογές και πρώτο Μνημόνιο τρόικα ΔΝΤ δεν επέτρεψαν την διοργάνωση για τα επόμενα χρόνια να έχουμε μία θέση στην τριάδα φέτος δύο χρόνια μετά κοβιντ 19 Αλλά εκτός ( Μνημόνια ) η χώρα μας έκανε την καλύτερη δυνατή εμφάνιση και μετά την περσινή η Ελλάδα με την όμορφη Ελληνίδα Αμάντα έφερε το Αποτέλεσμα που μας έδωσε την χαρά της ικανοποίησης φέτος στην Γιουροβίζιον όμως όπως φαίνεται τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται του χρόνου να Στείλουν την Ειρήνη Παπαδοπούλου έχει όλο το πακέτο περφομανς η Ελλάδα δεν έχει στείλει Από τ 2012 γυναίκα που να χορεύει και να τραγουδάει και να έχει παρουσία όπως η Ειρήνη Παπαδοπούλου που έχει κάνει συνεργασία και Εκτός της Ελλάδας με ξένους Καλλιτέχνες Η Έλενα Παπαρίζου η Καλομοίρα η Ελευθερία Ελευθερίου έχουν πάει Γιουροβίζιον με έντονη παρουσία και όσο για την Ελευθερία Ελευθερίου εκείνη τη χρονιά είχαν γίνει διάφορα και για αυτό είχε πάρει στο τελικό θέση που δεν αναλογούσε στην πραγματικότητα ξέρουμε πολύ καλά τη θέση είχε πάρει στον ημιτελικό μεγάλη απόκλιση οπότε δεν εφτεγε ούτε το τραγούδι ούτε η Ελευθερία Ελευθερίου .οι δημόσιες σχέσεις και όχι μόνο.αυτα για να μην ξεχνάμε το παρελθόν και να ξέρουμε και για το παρόν τι μπορεί να έγινε όσο για το μέλλον θα το ζήσουμε πρώτα ο Θεός του χρόνου

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *