Ρωσία: Επ’ αόριστον αποπομπή από την EBU!

Αυτή την εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών ανέστειλε επισήμως τους ρωσικούς ραδιοτηλεοπτικούς φορείς της από τον οργανισμό.

Το RTR, το Channel One και το Radio Dom Ostankino έχουν πλέον αποκλειστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης, μετά από ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Η επιβεβαίωση της απόφασης εστάλη σε όλους τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς μέλη της EBU με μια δήλωση που έγραφε:

Εξ ονόματος της Εκτελεστικής Επιτροπής, θα ήθελα να σας ενημερώσω για την απόφαση που έλαβε το Συμβούλιο σχετικά με τρία Ρωσικά μέλη της EBU (RTR, Channel One και Radio Dom Ostankino) στη χθεσινή του συνεδρίαση. Με βάση τα μέτρα που έλαβε το Εκτελεστικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση στις 7 Απριλίου, όταν ξεκίνησε τη διαδικασία αναστολής, το Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την άμεση αναστολή των τριών Ρωσικών μελών της EBU επ’ αόριστον, την οποία το Εκτελεστικό Συμβούλιο θα επανεξετάζει τακτικά.

Η EBU  απαγόρευσε  στη Ρωσία να λάβει μέρος στη Eurovision 2022, μετά από εκκλήσεις πολλών ραδιοτηλεοπτικών φορέων να το πράξουν, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Όλα τα ρωσικά κρατικά μέσα που ήταν μέλη της EBU (το VGTRK, το Channel One και το Radiodom Ostankino) ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεοπτικών Μεταδόσεων (EBU) ως απάντηση στην απομάκρυνση της Ρωσίας από την Eurovision 2022.

Το Channel One ήταν μέλος της EBU από το 1995, του VGTRK από το 1993 και του Radio Dom Ostankino από το 1996. Η αποχώρησή τους από την EBU θα σήμαινε ότι δεν θα μπορούν πλέον να διαγωνίζονται στην Eurovision ή να έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο όπως αθλητικές εκδηλώσεις, ειδήσεις και μουσικά προγράμματα.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!

Πηγή: Eurovoix

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *