Φωκάς για Ουκρανία: Η μουσική πρέπει να ενώνει – Η πολιτική δεν πρέπει να εισβάλει στην Eurovision!

Σε συνέντευξη του στο Love It, ο Φωκάς Ευαγγελινός λίγο πριν αναχωρήσει μαζί με την υπόλοιπη ελληνική αποστολή για το Τορίνο, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην συμμετοχή της Ουκρανίας και στο ενδεχόμενο να κερδίσει τον διαγωνισμό εξαιτίας των πολιτικών εξελίξεων.

Ο Φωκάς Ευαγγελινός δεν πιστεύει ότι η πολιτική αρκεί για να φέρει την νίκη σε μία χώρα, σημειώνοντας πως θα πρέπει να μείνει εκτός Eurovision.

Η μουσική πρέπει να ενώνει. Επειδή έχω συνεργαστεί με καλλιτέχνες κι από τις δύο χώρες, δεν πρέπει η πολιτική να εισβάλει (στην Eurovision), και να είμαστε αποστασιοποιημένοι.

Ο έμπειρος σκηνοθέτης φάνηκε αισιόδοξος για την τύχη της ελληνικής συμμετοχής, λέγοντας πως είναι η δεύτερη φορά που σκηνοθετεί μία μπαλάντα, μετά το Αζερμπαϊτζάν το 2013 όταν και κατέκτησε την δεύτερη θέση με ένα τραγούδι του Δημήτρη Κοντόπουλου, και πως εύχεται και αυτή την φορά να έχουμε ένα τόσο καλό αποτέλεσμα.

Η Αμάντα είναι μια ιδιαίτερη φωνή και καλλιτέχνης με ένα ιδιαίτερο τραγούδι. Μπαλάντα έχω κάνει μόνο μια φορά με το Αζερμπαϊτζάν και πήγαμε πολύ καλά. Το εύχομαι και τώρα. Το τραγούδι έχει αυτό το όμορφο ξεκίνημα με απόλυτες παύσεις.


Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα θα συμβούν στο Τορίνο:

Στο Facebook

Στο Twitter

Στο Instagram

Στο TikTok

Στο YouTube

Στο Spotify

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!

14 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Camelaki
    Camelaki says:

    Αυτά το κλισέ “η μουσική ενώνει” όταν δεν θες να πάρεις θέση έχει καταντήσει κουραστικό….όχι αγαπητέ Φωκά όταν μια χώρα κάνει εισβολή σε μια άλλη αλλάζοντας τις ζωές των ανθρώπων της εν μια νυκτί άνευ λόγου, καμμία μουσική δεν ενώνει….
    Όπως δεν θα ενώσει ποτέ εμάς τους Έλληνες και τους Κύπριους με τους τούρκους….και για όποιον διαφωνεί μπορώ να του διηγηθώ ιστορίες που μου έχει πει Κύπραία γνωστή μου για όλα όσα πέρασε εκείνη και η οικογένειά της το 74…και πιστέψτε με δεν θα τους αρέσουν καθόλου!!!!!

    Απάντηση
    • Stavros
      Stavros says:

      Βεβαια θεωρω οτι και απο την μερια της η Ουκρανια δεν ειναι τοσο «αθωα». Καλο θα ηταν να μη πιστευουμε οτι αναπαραγουν τα ΜΜΕ και να διασταυρωνουμε τις πηγες μας. Προσωπικα καταδικαζω τον πολεμο γενικα. Βεβαια αυτα ειναι μεγαλη ιστορια κ ουδεμια σχεση εχουν με αυτα με το σαιτ κ ποσο μαλλον με τον διαγωνισμο. Anyway

      Απάντηση
      • Camelaki
        Camelaki says:

        Από την στιγμή που βάζεις τις λέξεις ΠΗΓΕΣ
        ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΑ
        ΜΜΕ
        μόνο κατά του πολέμου δεν είσαι φίλε…
        Καμμιά χώρα δεν έχει το δικαίωμα να εισβάλει σε μια άλλη για το τίποτα και δεν δικαιολογείται κατάλαβες?????

        Απάντηση
    • Chris Koul
      Chris Koul says:

      Πες τα χρυσόστομε/η! Αλλά τι να σου πει κι ο Ευαγγελινός που από τον Κιρκόροβ περιμένει κάθε χρόνο να βγάλει τη χρονιά; Ειρήνη, αγάπη, αποστασιοποίηση. Πόντιοι πιλάτοι!

      Απάντηση
      • Camelaki
        Camelaki says:

        Chris δεν είναι κακό να δουλεύεις με κάποιους και αυτός είναι επαγγελματίας,κακό είναι να βλέπεις τι συμβαίνει και να μην παίρνεις θέση για να μην κακοκαρδίσεις αυτόν που σε πληρώνει….
        Πιο ειλικρινές θα ήταν αν έλεγε “εγώ έχω συνεργαστεί και με τις 2 χώρες έχω φίλους και συνεργάτες αλλά αυτό που κάνει η Ρωσία είναι λάθος γιατί το έχουμε ζήσει δυστυχώς και εμείς οι Έλληνες”….εκεί θα του βγάζαμε όλοι το καπέλο πιστεύω….

        Και είμαι Χρυσοστόμη 🙂

        Ζητώ συγγνώμη από τα παιδιά της σελίδας αν ξέφυγα από το θέμα αλλά επειδή όπως έγραψα έχω μάθει πολλά από διηγήσεις για το τι πέρασαν οι άνθρωποι στην Κύπρο και τώρα τα βλέπω ζωντανά εν έτει 2022 είμαι λίγο ευαίσθητη με αυτά ιδίως όταν καλύπτονται με δικαιολογίες της πλάκας…..

        Απάντηση
        • Camelaki
          Camelaki says:

          Ούτε με τους Μπους ήμουν ποτέ γιατί έμπαιναν σε χωράφια που δεν τους ανήκαν (πόλεμος του κόλπου λόγω Κουβέιτ) ούτε με τον Κλίντον που εξαιτίας ενός λεκέ σταύρωσε την Σερβία, ούτε τώρα είμαι με τον Πούτιν που για το κέφι του ισοπεδώνει μια χώρα….και οι Τούρκοι στην Κύπρο ανθρωπιστικά επενέβησαν τότε, ανθρωπιστικά θα το έκαναν και με την Ελλάδα αλλά δεν τους παίρνει για πολλούς λόγους που δεν αναλύονται μέσα σε μια σελίδα που αφορά την μουσικη….πόλεμος δικαιολογημένος είναι μόνο ο αμυντικός και αυτός μόνο όταν αμύνεσαι για την χώρα σου…..

          Απάντηση
    • Kostas
      Kostas says:

      Δεν είπε αυτό ο άνθρωπος… είπε ότι δεν πρέπει ο διαγωνισμός να «αναμιγνύεται» με την πολιτική γιατί είναι μια γιορτή και όσοι συμμετέχουν οφείλουν και είναι όμορφο να είναι «ενωμένοι» ΚΑΤΑ την περίοδο του διαγωνισμό. Αλλά βέβαια αφού η EBU αφήνει την Ουκρανία να συμμετέχει αυτό δρν γίνεται σταματάει εκεί… αλλά αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο!

      Απάντηση
      • Camelaki
        Camelaki says:

        Πώς θα είναι γιορτή όταν πχ ο ξάδερφος της τραγουδίστριας η του τραγουδιστή από την ρωσία μπορεί να έχουν σκοτώσει τον αδερφό την μάνα η τον πατέρα του αντίστοιχου ουκρανού καλλιτέχνη????δεν έχετε ιδέα τι σημαίνει πόλεμος…..
        Επίσης μάλλον επίτηδες σου διαφεύγει οτι η ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία και όχι το αντίθετο….σε πολλά έχει κάνει λάθη η ebu σε αυτό φέρθηκε πολύ σωστά στην κάθε εμπλεκόμενη χώρα οπότε καλώς η ρωσία ξεκουμπίστηκε από τον διαγωνισμό και η Ουκρανία διαγωνίζεται….

        Απάντηση
        • Stavros
          Stavros says:

          Δεν ειναι ετσι τα πραγματα…Και η Ουκρανια απο τη μερια της εχει παραβιασει ορισμενα πραγματα οπως τη περιπτωση με τα στρατευματα του ΝΑΤΟ κτλ κτλ. Φυσικα και καταδικαζω ολες τις πραξεις της Ρωσιας αλλα δεν θα βγαλουμε κ αθωα περιστερα την Ουκρανια. Εν πασει περιπτωση το θεμα ειναι οτι εξαιτιας της ανικανοτητας των πολιτικων την πληρωνει ο απλος κοσμος κ αυτο ειναι τραγικο. Ευχομαι στο μελλον να μεινουν οσο το δυνατον πιο μακρια τα πολιτικα απο τον διαγωνισμο(πραγμα δυσκολο αν σκεφτουμε οτι η Γιουροβιζιον ειναι πλεον πολιτικη δυστυχως)

          Απάντηση
          • Camelaki
            Camelaki says:

            Από πότε μια ανεξάρτητη χώρα είναι υποχρεωμένη να ζητάει την άδεια για ότι κάνει σε μια άλλη????
            Με την λογική σου λοιπόν επειδή η Ελλάδα εξοπλίζεται η Τουρκία έχει δικαίωμα να εισβάλει σ αυτήν γιατί ενοχλείται???
            αν μεθαύριο η Ρωσία εισβάλει στην Μολδαβία πως θα βγεις να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα????άστο ρε φίλε δεν πείθεις ότι είσαι κατά του πολέμου και θίγεσαι για το πώς είναι πλέον ο θεσμός της eurovision…. μέτρα την ισοτιμία ευρω-ρουβλι καλύτερα……

        • Stavros
          Stavros says:

          Δηλαδη θεωρεις οτι ειμαι υπερ του πολεμου και θελω να πεθαινει αθωος κοσμος; Σε ποιο ουρανιο κ τοξο προκυπτει αυτο; Ουτε στο χειροτερο εχθρο μου δε θα το ευχομουν αυτο. Δλδ αμα λεω οτι δε γουσταρω ουτε τον Πουτιν αλλα ουτε κ τον Ζελενσκι σημαινει οτι ειμαι υπερ του πολεμου κ οτι δικαιολογω τη Ρωσια; Για πεταμα και οι 2 και ακομα χειροτερα η Ρωσια που εισεβαλε!

          Απάντηση
  2. Μάριος
    Μάριος says:

    Γλυκερές κοινοτοπίες που ακούγονται ευχάριστα, αλλά μικρή σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Τα αυταρχικά καθεστώτα πάντα χρησιμοποιούσαν την τέχνη και τους εκπροσώπους της ως μέσα της προπαγάνδας τους. Με την ευθύνη και στην πλευρά των καλλιτεχνών που δέχονται να το κάνουν. Ας δούμε, για παράδειγμα, ποιοι Ρώσοι τραγουδιστές που έχουν συμμετάσχει στη Eurovision από την πρώτη στιγμή και αυτοβούλως τάχθηκαν υπέρ της εισβολής στην Ουκρανία.

    Απάντηση
  3. Greco London
    Greco London says:

    Κανένας δεν έχει την πρωτοκαθεδρία στην ευαισθησία του τι σημαίνει πόλεμος.. Όλοι γνωρίζουμε τα δεινά του και ας μην τα έχουμε ζήσει. Με έχουν κουράσει οι προσωπικές επιθέσεις που δέχονται μέλη κάθε φορα για άλλο θέμα απο τα ίδια άτομα. Όπως και οι επιθέσεις που δέχεται αναίτια ο Φωκας ακριβώς λίγο πριν την έναρξη του διαγωνισμού. Μερικοί/ες εδω μέσα έχουν εδω και καιρό κουράσει και έχουν έρθει σε ενα φόρουμ τραγουδιού και διασκεδάσεις είτε για να καταθέσουν πολιτικές απόψεις είτε για να βρίσκουν αφορμές να επιτίθενται σε καλλιτέχνες και μέλη εδω μέσα.
    Κανένας μα κανένας μα κανένας δεν χαίρεται να βλέπει μικρά παιδιά να ορφανεύουν και όλη αυτή τη δυστυχία του πολέμου αλλα εδω μπαίνουμε για να προσπαθήσουμε να ξεφύγουμε έστω και ελάχιστα απο τη σκοτεινιά του πολέμου, του θανάτου, του covid, της ενεργειακης κρίσης και ακρίβειας.. Θα παρακαλούσα για άλλη μια φορα αυτα τα ατομα ( ξέρετε ποια είστε ) να αφήσετε σε όλους εμάς λοιπόν τους αναίσθητους, τους πολεμοχαρείς και τους διψώντες για αίμα αθωων, να απολαύσουμε αυτό το διαγωνισμό και να μην μας μπλέκεται με πολιτικατζιδικες αψιμαχίες.. Θα πρότεινα για τέτοιες συζητήσεις να κατευθυνθείτε σε πολιτικά φόρουμ εφημερίδων και πολλά αλλα μέρη..
    Αύριο η Αμαντα μας θα κάνει τη κανονική της πρόβα και θα καταλάβουμε απο αντιδράσεις δημοσιογράφων.. Να ευχηθούμε στην Αμαντα, το Φωκα και όλο το team καλή επιτυχία και να μη διαβάζουν τις κοτσάνες κάποιων που απλα αναμοχλεύουν ίντριγκες για να περνάει η ώρα..

    Κουράσατε… Αυτό

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *