Editorial: Eurovision 2022 – 5η ημέρα!

Ολοκληρώθηκε και η πέμπτη μέρα προβών της Eurovision 2022, όπου περιελάμβανε τις δεύτερες πρόβες των 14αρών πρώτων χωρών που συμμετέχουν στον Πρώτο Ημιτελικό.

Σήμερα στο κέντρο Τύπου στο PalaOlimpico βρίσκονταν εκεί φυσικά και το Eurovisionfun. Οι υπόλοιποι που είμαστε πίσω στην Ελλάδα, παρακολουθήσαμε και εμείς όλη τη δράση από το διαδικτυακό κέντρο Τύπου και βγάλαμε όλοι μαζί τα συμπεράσματα μας .

Τι μας άρεσε

Τα λόγια περισσεύουν για την Αμάντα και την Ελλάδα. Μετά και την ολοκλήρωση και της δεύτερης πρόβας, η ελληνική αποστολή μας εξέφρασε την ικανοποίηση της για το αποτέλεσμα. Τόσο οι άνθρωποι της ΕΡΤ, όσο και η καλλιτεχνική ομάδα νοιώθουν χαρούμενοι που η φετινή μας συμμετοχή αγκαλιάζεται από τόσο μεγάλη μερίδα του κοινού.

Τα σχόλια των δημοσιογράφων στο κέντρο τύπου ήταν διθυραμβικά, ενώ και οι ανταποκρίσεις όλων των μέσων αποτυπώνουν κάτι παραπάνω από μία θετική εικόνα για την χώρα μας.

Ήδη το βίντεο με το απόσπασμα της ελληνικής πρόβας συγκεντρώνει πολλές προβολές στο YouTube, ενώ η Ελλάδα ξαναμπαίνει στο κάδρο των πιθανών νικητών, μετά την πρόσκαιρη υποχώρηση μας το προηγούμενο διάστημα.

https://youtu.be/k8FT99Qyjuw

Η Αμάντα ερμήνευσε μοναδικά το Die Together, εξάλλου δεν υπήρχε αμφιβολία ποτέ για αυτό. Ήταν υπέροχη. Μέσα στο συναίσθημα του κομματιού και όλα ήταν άρτια. Φωνητικά δε άφησε τους πάντες χωρίς λόγια, ενώ εντυπωσίασε μέσα στην κομψή δημιουργία της Σήλιας Κριθαριώτη. Η Ελλάδα συνεχίζει όσο περνούν οι ώρες, να μειώνει τις αποδόσεις της στα γραφεία στοιχημάτων και να είναι ένα βήμα πριν επανέλθει ξανά στην πεντάδα.

EBU / ANDRES PUTTING

Θετικές εντυπώσεις μας άφησαν οι συμμετοχές της Βουλγαρίας, της Λιθουανίας, της Λετονίας και της Δανίας. Πολλοί από εμάς δεν περιμέναμε να μας εκπλήξουν πολλές από αυτές τις χώρες, ενώ είναι υποψήφιες να βρεθούν και στον μεγάλο Τελικό.

EBU / CORINNE CUMMING

Τι δεν μας άρεσε

Πολλές ήταν οι χώρες που απογοήτευσαν σήμερα τους αρθρογράφους μας. Αλβανία, Αυστρία, Ελβετία, Μολδαβία Σλοβενία και Ουκρανία, απογοήτευσαν ακόμα και πολλούς από τους θαυμαστές τους. Είτε φωνητικά (Αλβανία, Αυστρία, Ελβετία), είτε σκηνικά (Ουκρανία και Μολδαβία), μετέτρεψαν τη σημερινή ημέρα προβών σε μία όχι και τόσο καλή μέρα.

Η Ουκρανία για φαβορί δεν φαίνεται να εντυπωσίασε, ενώ οι αγαπημένες πολλών, Αλβανία και Αυστρία, φαίνεται να γίνεται αμφίβολη η παρουσία τους στον μεγάλο τελικό.

EBU / ANDRES PUTTING

Οι υπόλοιπες χώρες

Η Κροατία, η Πορτογαλία και η Ολλανδία , μας άφησαν ανάμεικτα συναισθήματα γενικά. Η Ολλανδία δεν έπεισε πολλούς σκηνικά, ενώ τα φωνητικά προβλήματα στην Κροατία και τα σκηνικά στην Πορτογαλία, μας δίχασαν.

EBU / ANDRES PUTTING


Αναλυτικά για τις πρόβες μπορείτε να δείτε τα σχετικά μας άρθρα:


Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα θα συμβούν στο Τορίνο:

Στο Facebook

Στο Twitter

Στο Instagram

Στο TikTok

Στο YouTube

Στο Spotify

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!

4 ΣΧΟΛΙΑ
  1. All about Eve
    All about Eve says:

    Σχετικα με τον ελαφρο μη συγχρονισμο και την ενταση των back v…τι ειπωθηκε γνωριζετε; Προφανως εικαζω θα υπαρξει μεριμνα για βελτιωση. Αν γινει θα μιλαμε για ολοκληρωτικη εμφανιση.

    Απάντηση
  2. Camelaki
    Camelaki says:

    Παιδιά εσείς που είστε στο Τορίνο πείτε στο κορίτσι μας στις jury/dress rehearsals αλλά και στον ημιτελικό και τον τελικό όταν ανέβει στην σκηνή να μην σκεφτεί ότι είναι σε έναν διαγωνισμό, αλλά σε συναυλία στην Ελλάδα μπροστά στο ελληνικό κοινό….σήμερα από το live σας που την άκουσα μου φάνηκε αγχωμένη πολύ…
    Μακάρι να ήταν ιδέα μου απλά, γιατί διάβασα και την συνέντευξη της Ελπίδας που κατάλαβε το ίδιο όταν της μίλησε από κοντά….

    * Ωραίο το live σας μου κρατήσατε καλή παρέα 🙂

    Απάντηση
  3. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Αγαπημένες σήμερα: Ελλάδα Πορτογαλία Λιθουανία και Ουκρανία (αν και δεν είναι τραγούδι ή στήσιμο νίκης αυτό αλλά τελικά η πολιτικοποίηση του θεσμού δεν έχει όρια)
    Μου έκαναν θετική εντύπωση: Λετονία, Ελβετία και Μολδαβία (που αυξάνουν πιθανότητες για πρόκριση) και λιγότερο θετική, αλλά θετική, οι: Δανία,Σλοβενία, Βουλγαρία, και Κροατία (αν και θεωρώ απίθανο να προκριθούν)
    Ψιλό απογοήτευση το στήσιμο της Ολλανδίας (πραγματικά στεναχωριέμαι γιατί ήταν στην τριάδα μου και το staging είναι τόσο απλό και δεν γράφει καλά, ενώ η S10 μου φάνηκε απλά διεκπεραίωτικη. Χρειαζόταν έστω τα κόκκινα λέιζερ γιατί αμφιβάλλω τι θα πετύχει στο κοινό ειδικά).
    Τρομερό flopping για Αλβανία και Αυστρία. Η Αυστρία νομίζω αποχαιρετά τον τελικό ενώ δεν θα εκπλαγω αν και η Αλβανία μείνει εκτός.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *