Editorial: Eurovision 2022 – 6η ημέρα!

Ολοκληρώθηκε και η έκτη μέρα προβών της Eurovision 2022, όπου περιελάμβανε τις δεύτερες πρόβες των τριών εναπομεινασών χωρών που συμμετέχουν στον Πρώτο Ημιτελικό, καθώς και των επτά πρώτων χωρών του Δεύτερου Ημιτελικού. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν και οι πρώτες πρόβες των Big 5, των χωρών δηλαδή που βρίσκονται απευθείας στον Μεγάλο Τελικό.

Σήμερα στο κέντρο Τύπου στο PalaOlimpico βρίσκονταν εκεί φυσικά και το EurovisionFun. Οι υπόλοιποι που είμαστε πίσω στην Ελλάδα, παρακολουθήσαμε και εμείς όλη τη δράση από το διαδικτυακό κέντρο Τύπου και βγάλαμε όλοι μαζί τα συμπεράσματα μας.

Τι μας άρεσε

Ομολογουμένως η χώρα που ξεχώρισε σήμερα ήταν το Αζερμπαϊτζάν. Η πολύ καλή δραματική σκηνοθεσία, τα props, αλλά και η εξαιρετική φωνητική απόδοση του τραγουδιστή εντυπωσίασε τους συντάκτες μας. Θεωρούμε απολύτως βέβαιη την πρόκριση στον Μεγάλο Τελικό.

Θετικές εντυπώσεις επίσης μας άφησαν η Ισλανδία, η Αρμενία, το Ισραήλ και ο Άγιος Μαρίνος. Η Αρμενία θεωρούμε ότι είναι δεδομένο πως θα προκριθεί, αλλά και η Ισλανδία θέτει σημαντική υποψηφιότητα. Ισραήλ και Άγιος Μαρίνος, δύο διαφορετικά τραγούδια από δύο τραγουδιστές με πολύ έντονες προσωπικότητες που τα έδωσαν όλα στη σκηνή και αξίζουν μία θέση στον Μεγάλο Τελικό.

EBU / NATHAN REINDS

Τι δεν μας άρεσε

Η πρόβα που δεν άρεσε σε κανέναν αρθρογράφο μας ήταν η Γεωργία. Τα γρήγορα και χαοτικά πλάνα, καθώς και το αδύναμο τραγούδι δεν κατάφεραν να εντυπωσιάσουν.

Οι υπόλοιπες χώρες

Η Νορβηγία, η Φινλανδία , η Σερβία και η Μάλτα μας άφησαν με ανάμεικτα συναισθήματα. Δεν είδαμε ουσιαστικές διαφοροποιήσεις αναφορικά με Νορβηγία και Σερβία από τις παρουσιάσεις στους εθνικούς τελικούς τους. Οι Φινλανδοί είχαν κάποια φωνητικά θέματα που πρέπει να λυθούν για να απογειωθεί η κατά τα άλλα εξαιρετική τους εμφάνιση και η Μάλτα φάνηκε να μην τα έδωσε όλα.

EBU – NATHAN REINDS

Εννοείται πρέπει να δούμε και τις δεύτερες πρόβες των Big 5 για να έχουμε μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Δείτε αναλυτικά τα άρθρα για τις χώρες:

 

Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα θα συμβούν στο Τορίνο:

Στο Facebook

Στο Twitter

Στο Instagram

Στο TikTok

Στο YouTube

Στο Spotify

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!

1 reply
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Τα αγαπημένα μου σήμερα: Αρμενία Σερβία Αζερμπαϊτζάν
    Ok: Νορβηγία Ισλανδία (θεωρώ θα προκριθεί)
    Με εξέπληξαν σαν staging αλλά σαν κομμάτι δεν: Ισραήλ, άγιος Μαρίνος
    Απογοήτευση: Φιλανδία, Μάλτα, Γεωργία

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *