Eurovision 2022: Ακύρωση ψήφων λόγω συμφωνίας χωρών να ψηφιστούν μεταξύ τους!

Ο Εθνικός Δημόσιος Ραδιοτηλεοπτικός σταθμός του Βελγίου VRT ανέφερε ότι οι έξι χώρες που αποκλείστηκαν από την ψηφοφορία των επιτροπών συμφώνησαν να ψηφίσουν η μια την άλλη στον δεύτερο ημιτελικό και στον τελικό του Σαββάτου.

Επικαλούμενος μια πηγή που βρίσκεται εντός του θέματος, το VRT δημοσίευσε ότι οι έξι επιτροπές που αποκλείστηκαν είχαν συμφωνήσει την ανταλλαγή ψήφων μεταξύ τους στο διαγωνισμό. Οι έξι αυτές χώρες είναι το Αζερμπαϊτζάν, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Γεωργία, το Μαυροβούνιο και ο Άγιος Μαρίνος. 

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού η EBU έκανε μια δήλωση λέγοντας:

“Στην ανάλυση των ψήφων των επιτροπών από την EBU μετά τη δεύτερη Dress Rehearsal του Δεύτερου Ημιτελικού της Eurovision 2022, παρόμοια ασυνήθιστα μοτίβα ψηφοφορίας παρατηρήθηκαν από έξι χώρες. 

Προκειμένου να συμμορφωθούν οι χώρες με τις οδηγίες ψηφοφορίας του διαγωνισμού, η EBU συνεργάστηκε με τον εκλογικό της έταιρο για να υπολογιστεί και να αντικατασταθεί το αποτέλεσμα για κάθε χώρα τόσο για το Δεύτερο Ημιτελικό όσο και για τον τελικό (υπολογίστηκε με βάση τα αποτελέσματα των άλλων χωρών με παρόμοιες ψηφοφορίες).”

Μείνετε συντονισμένοι για το ρεπορτάζ του EurovisionFun επί του ζητήματος!

Aκολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν γύρω από διαγωνισμό της Eurovision:

Στο Facebook

Στο Twitter

Στο Instagram

Στο TikTok

Στο YouTube

Στο Spotify

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

Πηγή: Eurovoix 

5 ΣΧΟΛΙΑ
  1. G
    G says:

    Παρόμοιες συμπεριφορές έχουν παρατηρηθεί και με εμπλεκόμενη την Ελλάδα πάντως. Και πέρυσι όπου η ανταλλαγή ψήφων μεταξύ Ελλάδας, Ρωσίας, Μολδαβίας και Βουλγαρίας έβγαζε μάτι και φέτος μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας όπου η επιτροπή μας έδωσε 10 στην Βουλγαρία στον Ημιτελικό και αντίστοιχα εκείνοι στον Τελικό. Αναρωτιέμαι πώς την γλιτώσαμε.

    Απάντηση
  2. Camelaki
    Camelaki says:

    Ότι τι έπεσε από τα σύννεφα η ebu??? 😀 😀 😀
    Αυτά γινόντουσαν εξ αρχής,άντε μπας και τις καταργήσουν να δούμε και εμείς μια άσπρη μέρα!!!!!! (άσπρη μέρα =2η πρωτιά κ 3αδα στην βαθμολογία)

    Απάντηση
  3. Δημοσθένης
    Δημοσθένης says:

    Με το 12 Αζερμπαϊτζάν, 10 Πολωνία και 7 Ρουμανία που έδωσε η επιτροπή μας, κάτι μου λέει ότι θα ήμασταν η 7η επιτροπή που θα ακυρωνόταν αν υπήρχαν αρκετά στοιχεία (αν ήμασταν και στον ημιτελικό μαζί με αυτές τις χώρες)

    Απάντηση
  4. Demetris
    Demetris says:

    Η Ελληνική κριτική επιτροπή έδωσε (τυχαία φυσικά..) 12 στο Αζέρ, 10 στην Πολωνία και 7 στη Ρουμανία (για όνομα), δηλαδή στις 3 χώρες από τις 6 πού πέρασαν στον τελικό.

    Απάντηση
  5. All About Eve
    All About Eve says:

    Το σύστημα ψηφοφορίας ήταν και είναι διάτρητο. Τώρα ανακαλύψανε την Αμερική…?

    Θα έπρεπε να υπάρχουν πιο αυστηρά κριτήρια επιλογής κριτών. Όσον αφορά τις βαθμολογίες θα έπρεπε οι outliers τιμές να αφαιρούνται με μια στατιστικά αποδεκτή μέθοδο. Τέλος πιστεύω, για λόγους δικαιοσύνης ότι θα έπρεπε να υπάρχει σκορ για το σύνολο των 25 διαγωνιζομένων και όχι για τους 10 πρώτους. Το σύστημα 1-8-10-12 είναι και άδικο και απαρχαιωμένο.

    Στο televoting θα έπρεπε με κάποιο τρόπο να αποκλείεται η εκάστοτε διασπορά να ψηφίζει. Δικαίωμα ψήφου θα πρέπει να έχουν μόνο οι υπήκοοι μιας χώρας. Ένα έτερο θέμα που πρέπει να λυθεί είναι το πόσες ψήφους μπορεί να στείλει κάποιος ατομικά, όπως και η σημαντικότητά του (δηλαδή π.χ. μπορείς να ψηφίσεις για 3 χώρες από μια φορά, αλλά για εσένα κάθε μία να αντιστοιχεί σε 12-10-8). Κατ’ εμέ θα έπρεπε η ψηφοφορία να γίνεται μέσω εφαρμογής και κάθε ένας να ψηφίζει μόνο μία φορά. Εάν δεν θέλουν εφαρμογή θα πρέπει να υπάρχει ένας κόφτης.

    Υπάρχουν τρόποι να κάνεις πιο διαφανή και δίκαια την διαδικασία, αλλά πάντα μα πάντα το σύστημα θα έχει ευπάθειες.

    Γιατί πάντα θα παίζουν πολιτικές ατζέντες, συμμαχίες, γειτονίες, παρεάκια συνθετών-σκηνοθετών-χορογράφων, επιπλοποιών-σαλαμέμπορων, μηδενικές βαθμολογίες σε “ανταγωνιστές” κ.λ.π.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *