Eurovision 2022: Η πρώτη πρόβα της Γαλλίας!

Την αυλαία των πρώτων προβών για τις Big 5 ανοίγουν οι Alvan & Ahez από τη Γαλλία με το Fulenn.

Ποιοι είναι οι Alvan & Ahez;

Ο Alvan είναι ένας multi-instrumentalist electro καλλιτέχνης από τη γαλλική περιοχή της Βρετάνης, όπως και το φωνητικό συγκρότημα Ahez.

Ως καλλιτέχνης, ο Alvan λατρεύει να αναμειγνύει διαφορετικά είδη με τη δική του μουσική, και παρά το γεγονός ότι ο ήχος του βασίζεται κυρίως στην electronica, χρησιμοποιεί επίσης πολλά παραδοσιακά και οργανικά στοιχεία στις υβριδικές του συνθέσεις.

Οι Ahez (Marine, Sterenn και Stereen) είναι ένα παραδοσιακό φωνητικό συγκρότημα που στοχεύει να αναδείξει την τοπική τους κληρονομιά μέσω της μουσικής, γράφοντας και τραγουδώντας στη μητρική τους γλώσσα, τη βρετονική. Στα τραγούδια τους διηγούνται σύγχρονες ιστορίες που αναφέρονται στους αρχαίους μύθους της Βρετάνης.

Οι Alvan & Ahez έχουν κάνει γνωστό ότι θέλουν να δείξουν ότι η παράδοση δεν είναι κάτι που έχει κολλήσει στο παρελθόν, αλλά εξελίσσεται συνεχώς.

Η πρόβα

Η Γαλλία έχει ένα ύψωμα με λίγο πράσινο που ταιριάζει πολύ με το γενικό θέμα της αρένας. Ο συνδυασμός χορού και λαϊκών, παραδοσιακών οργάνων σε αυτό το τραγούδι λειτουργεί τέλεια. Τα ασορτί μαύρα και χρυσά κοστούμια και οι φωνητικές αρμονίες συνδυάζονται όλα με τρόπο που τα κάνει να δένουν πραγματικά.

Είναι επίσης το τραγούδι με το περισσότερο μπάσο που είχαμε σε οποιοδήποτε κομμάτι φέτος, και σφύζει από το PalaOlimpico. Ο ήχος εδώ μέσα είναι καταπληκτικός, και μπορείτε πραγματικά να ΝΙΩΣΕΤΕ αυτό το τραγούδι από τη δόνηση του εδάφους. Ακόμα και τα φυτά στο πράσινο δωμάτιο ‘χορεύουν’.

Στο δεύτερο run-through, παρατηρήσαμε ότι ο Alvan τελείωσε το τραγούδι με ένα κλείσιμο του ματιού στην κάμερα, ή μπορεί να ήταν κάτι στο μάτι του.

H Γαλλία έχει δύο σημεία για φωτιά σε κάθε πλευρά της σκηνής και πίδακες φλόγας που εκτοξεύονται κάθε φορά που πέφτει το μπάσο. Με τον φωτισμό που αναβοσβήνει και τα γραφικά δαπέδου, δημιουργεί ένα πραγματικά έντονο οπτικό θέαμα.

Είμαστε επίσης στην ευχάριστη θέση να επιβεβαιώσουμε ότι είναι σίγουρα ένα κλείσιμο του ματιού από τον Alvan στο τέλος, και όχι αιωρούμενα συντρίμμια σκηνής.

EBU / ANDRES PUTTING

EBU / ANDRES PUTTING

@eurovision A fiery first rehearsal from France’s @ALVAN 🔥#EurovisionTikTok #Eurovision2022 #Eurovision ♬ original sound – Eurovision

nbsp;

Η δεύτερη πρόβα της Γαλλίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 7/5 οπότε θα έχουμε και καλύτερη εικόνα για όσα θα δούμε από τους Alvan & Ahez στην σκηνή του διαγωνισμού.

Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν στο Τορίνο:

Στο Facebook

Στο Twitter

Στο Instagram

Στο TikTok

Στο YouTube

Στο Spotify

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις της Eurovision 2022!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *