Eurovision 2022: Η Dress Rehearsal του Δεύτερου Ημιτελικού – Live! (ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ)

Επισήμως έχουμε μπει στην τελική ευθεία του 66ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision! Αυτή την ώρα διεξάγεται η Dress rehearsal, του δεύτερου ημιτελικού ή αλλιώς η press rehearsal, αφού είναι ανοιχτή για τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους που βρίσκονται είτε εδώ στο Τορίνο, είτε μέσω του online press center. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανανεώνετε το άρθρο, για να βλέπετε ενημερώσεις για τις εμφανίσεις των συμμετεχόντων.

Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη γενική πρόβα του δεύτερου ημιτελικού, αφού θα παρακολουθήσουμε ακριβώς, αυτό που θα δείτε ζωντανά από τις οθόνες σας την Πέμπτη το βράδυ. Οι παρουσιαστές μας όπως γνωρίζετε είναι οι Laura Pausini, Alessandro Cattelan και Mika. Σήμερα εκτός από τις 18 συμμετέχουσες χώρες του Δεύτερου Ημιτελικού, θα δούμε να ερμηνεύουν τις συμμετοχές τους η Ισπανία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες ψηφίζουν σε αυτό τον ημιτελικό.

Ο ημιτελικός ξεκινάει με ένα βίντεο, το οποίο παρουσιάζει τον Alessandro Cattelan να σχολιάζει πiσω στα παρασκήνια και αμέσως να ανεβαίνει στην σκηνή χορεύοντας με μια ομάδα χορευτών το viral τραγούδι του Tik Tok “My name is Chiki”.

Αμέσως μετά στις οθόνες μας έχουμε τους τρεις παρουσιαστές που βγαίνουν στην σκηνή. H Laura Pausini εύχεται στον Alessandro Cattelan τραγουδώντας του το Happy Birthday.  Χρόνια Πολλά Alessandro!

Πριν ξεκινήσει το διαγωνιστικό μέρος, οι παρουσιαστές μας εξηγούν την διαδικασία, ενώ βλέπουμε και τα νούμερα ψηφοφορίας.

Φινλανδία

Πρώτοι για σήμερα η Φινλανδία με τους The Rasmus. Δεν υπάρχει αλλαγή στην ενδυματολογία. Πρόκειται για μια καλή εμφάνιση που αποτελεί ιδανικό άνοιγμα της φετινής Eurovision. Το μεγάλο πρόβλημα είναι τα μπαλόνια τα οποία κρύβουν σε πολλά σημεία το συγκρότημα. Υπάρχει ακόμη περιθώριο βελτίωσης φωνητικά, αλλά ο τραγουδιστής φαίνεται χαρούμενος.

 

Ισραήλ

Εξίσου ανεβαστική είναι και η εμφάνιση του Ισραήλ, όπου το ζει πραγματικά, αδιαμφισβήτητα τραβάει την προσοχή του θεατή. Με αρκετά υψηλότερες πιθανότητες πρόκρισης, το Ισραήλ άξια παραμένει στο ράλλυ πρόκρισης. Η μεγάλη ερώτηση όμως είναι θα τον υποστηρίξει όμως το κοινό και οι κριτικές επιτροπές;

 

Σερβία

Τα χέρια της κοντεύουν να βγάλουν φουσκάλες με τόσο πλύσιμο. Φωνητικά είναι εξαιρετική. Η εμφάνιση είναι σχεδόν ίδια με το εθνικό τελικό με μικρές αλλαγές. Η πρόκριση για την Σερβία είναι σίγουρη και ίσως το Σάββατο την δούμε στην αριστερή μεριά του πίνακα αποτελεσματων.

 

Αζερμπαϊτζάν

Η εμφάνιση του Αζερμπαϊτζάν είναι ανατριχιαστικη. Φωνητικά είναι καταπληκτικός οι ψηλές νότες φθάνουν στο θεό. Αν και στα στοιχήματα είναι οριακά να περάσει θα είναι η έκπληξη της βραδιάς και θα περάσει στο μεγάλο τελικό.

 

Γεωργία

Επόμενη η Γεωργία με μία εμφάνιση όπου με μια λέξη αποκαλείται βαρετή. Ενδεχομένως η πρώτη χώρα που θεωρώ πολύ δύσκολο να καταφέρει να προκριθεί. Ένα αδιάφορο τραγούδι, που συνοδεύεται από μια εξίσου αδιάφορη παρουσίαση.

 

Μάλτα

Σειρά έχει η Μάλτα. Το πιάνο δεν το αποχωρίζεται με τίποτα όπως και στο εθνικό τελικό. Γενικά υπάρχουν τεχνικά προβλήματα και συγκεκριμένα δεν ακούει καλά στα ακουστικά της. Συνεχώς κινηται και αλλάζει πλάνα μια πάνω στο πιάνο μια στα σκαλιά και μια στην μικρή σκηνή. Φωνητικά υπήρχαν μικρά προβλήματα. Δύσκολη η πρόκριση για την Μάλτα.

Διαφημιστικό διάλειμμα

Μετά τη συμμετοχή της Μάλτας, βλέπουμε την Laura Pausini να παρουσιάζει και να προβάλλεται ένα βίντεο σχετικά με το Sanremo και την Ιταλία

Οι παρουσιαστές, έπειτα, αναφέρουν τα social media του διαγωνισμού και δίνουν τη σκυτάλη στον Άγιο Μαρίνο.

 

Άγιος Μαρίνος

Μέχρι στιγμής είναι η πιο εκκεντρική εμφάνιση στο δεύτερο ημιτελικό. Όλο αυτό που μας παρουσιάζει σε κερδίζει.  Ο Lauro κάνει για ακόμη μια φορά μια εκρηκτική εμφάνιση με τρομερή ενέργεια. Προβλέπω τον Άγιο Μαρίνο να περνάει για άλλη μια φορά στο μεγάλο τελικό.

 

Αυστραλία

Ο Mika κάνει ένα μικρό πρόλογο για να μπορέσουν να στήσουν όσο πιο γρηγορά γίνεται το σκηνικό. Ο Sheldon για άλλη μια φορά είναι φωνητικά εξαιρετικός. Τα θέματα που υπήρχαν με τα πλανά στην δεύτερη πρόβα λύθηκαν. Η Αυστραλία θα είναι σίγουρα στο μεγάλο τελικό.

Εμφανίζεται ένα σποτάκι με τα ”Δείτε αργότερα”.

 

Κύπρος

Το μακρινό πλάνο όπου αρχίζει το τραγούδι είναι απλά καταπληκτικό. Αυτή την φορά σκηνικά υπήρχαν πολύ ωραία πλανά και η Ανδρομάχη ήταν πιο απελευθερωμένη. Υπήρχε πρόβλημα συντονισμού με τις χορεύτριες αφού το κοχύλι δεν της βοηθά τόσο λόγω περιορισμένου χώρου. Το μεγάλο όμως θέμα της Ανδρομάχης είναι τα φωνητικά στα κουπλέ είναι απλά κακά. Δύσκολη η πρόκριση για την Κύπρο.

 

Ιρλανδία

Για μένα σε αυτό το ημιτελικό είναι μεγαλύτερη έκπληξη εκεί που νομίζεις ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα και ο αποκλεισμός είναι σίγουρος μας αποδεικνύει ότι ίσως να κάνει την έκπληξη και να περάσει στο μεγάλο τελικό. Φωνητικά σωστή με μια ωραία χορογραφία.

 

Βορειά Μακεδονία

Ενώ το τραγούδι δεν είναι κακό. Με τίποτα δεν μπορεί να μας πείσει. Υπάρχουν ωραία γραφικά στο πάτωμα. Φωνητικά είναι αρκετά καλή, αλλά δύσκολα θα περάσει στο μεγάλο τελικό.

 

Εσθονία

Ο ήλιος σε αυτή την εμφάνιση είναι μεγάλο πρόβλημα καθώς κρύβει όλο το σκηνικό της Άγριας Δύσης. Γενικά υπάρχουν πολλά κακά πλανά ενώ ο Stefan το διασκεδάζει και φωνητικά είναι πολύ καλός. Η Εσθονία ίσως καταφέρει να περάσει στο μεγάλο τελικό γιατί είναι από τα λίγα του είδους του.

 

Διαφημιστικό διάλειμμα

Βλέπουμε τώρα ένα σύντομο βίντεο με πλάνα από το Τορίνο. Οι παρουσιαστές, έπειτα, αναφέρουν το hashtag του διαγωνισμού και δίνουν τη πάσα στη Ρουμανία.

 

Ρουμανία

Μια εκρηκτική εμφάνιση και ο τραγουδιστής το διασκεδάζει και έχει τρομερή ενέργεια.  Το μόνο σίγουρο η Ρουμανία δεν θα περάσει απαρατήρητη όπως έγινε πέρσι. Θεωρώ ότι αν η Ρουμανία δεν περάσει στο μεγάλο τελικό θα περάσει σίγουρα το Ισραήλ. Υπήρχαν κάποια τεχνικά προβλήματα και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η πρόβα θα επαναληφθεί.

 

Πολωνία

Η Πολωνία μετά από αυτήν εμφάνιση έχει σίγουρα την πρόκριση στο μεγάλο τελικό είναι πραγματικά καταπληκτικός. Φωνητικά παίρνει άριστα. Φαίνεται ότι δούλεψαν την σκηνική εμφάνιση και μεταδίδουν σωστά στο τηλεθεατή αυτό που θέλουν να περάσουν. Υπήρχαν τεχνικά προβλήματα στον ήχο στην πρώτη πρόβα. Τα λέμε στο τελικό Πολωνία.

 

Μαυροβούνιο

Είναι με διαφορά η καλύτερη σκηνική εμφάνιση του Μαυροβουνίου στο διαγωνισμό της Eurovision. Φωνητικά πολύ καλή. Το φόρεμα είναι πανέμορφο. Αλλά το Μαυροβούνιο θα πρέπει να παλέψει πολύ για μια θέση στο τελικό.

 

Βέλγιο

Ενώ υπάρχει ένα καλό τραγούδι, ωραία φωνητικά, αυτή η εμφάνιση δεν σε πείθει.  Ο τραγουδιστής φαινόταν αρκετά εκνευρισμένος για κάποιο λόγο, λίγα καντήλια τα έριξε. Για μένα είναι σίγουρος ο αποκλεισμός για το Βέλγιο.

 

Σουηδία

Ακόμα δεν πρόλαβε η Cornilia να ξεκινήσει και αρχίσαν τα τεχνικά προβλήματα. Ξεκινάει πάλι και ευτυχώς όλα κινούνται ομαλά. Η ίδια ακριβώς εμφανίσει με το εθνικό τελικό όμως η τραγουδιστρια στο μεταφέρει. Θα είναι σίγουρα στο μεγάλο τελικό και πιστεύω και στην τελική πεντάδα.

 

Τσεχία

Ενώ στην δεύτερη πρόβα ήταν πολύ καλοί. Σήμερα πάλι φωνητικά υπάρχουν μικρά προβλήματα. Αν απόψε και αύριο το τραγουδήσει όπως πρέπει η Τσεχία θα είναι στο μεγάλο τελικό ή αλλιώς θα έχει την τύχη της Αυστρίας.

 

Υπάρχουν κάποια τεχνικά πρόβλημα και η ροή έχει διακοπεί για μερικά λεπτά. Η Ρουμανία επιστρέφει ξανά στην σκηνή. Λόγω προβλημάτων στο ήχο, η Ρουμανία, η Πολωνία,  το Μαυροβούνιο, το Βέλγιο και η Τσεχία θα επαναλάβουν τις πρόβες τους. Όπως μας έχουν ενημερώσει τα τεχνικά προβλήματα που υπάρχουν είναι στις συχνότητες των In-Ears Monitors όπως ανάφερε ο παρουσιαστής Alessandro Cattelan.

Αμέσως μετά βλέπουμε ξανά τα νούμερα ψηφοφορίας και η διάρκεια ψηφοφορίας ξεκινά! Ακολουθεί το πρώτο medley με τις 18 σημερινές συμμετοχές.

Ποιες θεωρώ σίγουρο πως θα προκριθούν

Με βάση την πρόβα που μόλις παρακολουθήσαμε θεωρώ δεδομένες πως θα προκριθούν οι εξής:

  • Αυστραλία
  • Αζερμπαϊτζάν
  • Άγιος Μαρίνος
  • Πολωνία
  • Σερβία
  • Σουηδία
  • Φινλανδία

Ποιες θα παλέψουν

Για τις υπόλοιπες 3 θέσεις θα παλέψουν οι εξής:

  • Εσθονία
  • Ιρλανδία
  • Ισραήλ
  • Κύπρος
  • Μάλτα
  • Μαυροβούνιο
  • Ρουμανία
  • Τσεχία

Ποιες θα κοπούν

Αυτές οι χώρες είτε λόγω εμφάνισης, είτε λόγω τραγουδιού θεωρώ πολύ δύσκολο να καταφέρουν να προκριθούν:

  • Βέλγιο
  • Βορειά Μακεδονία
  • Γεωργία

Ο δεύτερος ημιτελικός είναι δύσκολος να προβλέψεις ποιες χώρες θα περάσουν, καθώς ψάχνεις ποια χώρα είναι λιγότερο κακή και όχι περισσότερο καλή.

Interval Act

Για Πρώτη φορά στην σκηνή η Laura Pausini και ο Mika ενώνουν τις δυνάμεις τους και τραγουδάνε μαζί το “Fragile” του Sting και το “People have the power” της Patti Smith. 

Βλέπουμε ένα ακόμη medley με τις 18 συμμετοχές του Δευτέρου Ημιτελικού.

Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση και στη συνέχεια οι γραμμές κλείνουν.

Ακολουθεί ένα σύντομο αφιέρωμα σε παλαιότερες συμμετοχές Eurovision και ένα βίντεο από τα παρασκήνια του πρώτου ημιτελικού.

Όπως σας είπαμε και στην αρχή, έχουμε και την μαγνητοσκόπηση των τριών εξ των πέντε απευθείας φιναλίστ.

Οι παρουσιαστές παίρνουν σύντομες συνεντεύξεις από τους εκπροσώπους της Ισπανίας, της Γερμανίας καθώς και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ισπανία

Η Ισπανία για άλλη μια φορά είχε μια καταπληκτική πρόβα. Η Chanel μας αφήνει όλους με το στόμα ανοιχτό. Οι αλλαγές μουσικά αλλά και η χορογραφία στο τελικό σημείο του τραγουδιού αποδίδει 100% . Θα είναι σίγουρα στην τελική δεκάδα φέτος η Ισπανία.

Ηνωμένο Βασίλειο

Πραγματικά όλος αυτός ο φωτισμός είναι λες και βρίσκεται σε ένα διαστημόπλοιο. Η φωνή του Sam είναι εντυπωσιακή από τις καλύτερες φωνές του διαγωνισμού φέτος. To Ηνωμένο Βασίλειο επιστρέφει δυναμικά με μια σίγουρη θέση στην δεκάδα.

Γερμανία

Τέλος για σήμερα ο Malik Harris με το Rockstars, φάνηκε καλύτερος από ότι περιμέναμε και μάλλον δεν θα καταλήξει στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, αλλά θα είναι σίγουρα στην δεξιά μεριά.

Λίγο πριν την ανακοίνωση των αποτελεσματων στην σκηνή ανεβαίνουν οι Il volo. Δυστυχώς σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες o Gianluca Ginoble ένα από τα μέλη των Il volo δεν θα είναι στην σκηνή λόγω Κορονοϊού. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να ερμηνεύσουν κάτι άλλο εκτός από το Grande Amore στα αγγλικά σε μια ροκ διασκευή.

Αποτελέσματα

Ο executive supervisor του διαγωνισμού, Martin Osterdahl δίνει το πράσινο φως για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Πριν την αποφώνηση βλέπουμε ένα βίντεο με τις δέκα χώρες που προκρίθηκαν.


Aκολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν στο Τορίνο:

Στο Facebook

Στο Twitter

Στο Instagram

Στο TikTok

Στο YouTube

Στο Spotify

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις στην Eurovision 2022!

6 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Απόστολος
    Απόστολος says:

    Καλησπέρα παιδιά! Καταπληκτικοί όπως πάντα στην ενημέρωση που μας δίνετε. Αν μπορείτε να μας ενημερώσετε για τη διαρροή ενός εγγράφου που παραθέτει τα αποτελέσματα υποτίθεται του πρώτου ημιτελικού. Είδα ότι αναπαράγεται και σε ελληνικά μέσα.

    Απάντηση
      • Camelaki
        Camelaki says:

        Αν δεν ισχύει μήπως θα ήταν καλύτερα να ενημερωθεί η ΕΡΤ για αυτό και με την σειρά της εκείνοι να ενημερώσουν την ebu τι αυτήν την “διαρροή” ????
        Γιατί νομίζω ότι από την στιγμή που είναι ψεύτικο το χαρτί αυτό,καλό θα ήταν να μην διακινείται στο διαδύκτιο με τόση ευκολία…..
        Αλλά εγώ επιμένω τι λόγο θα είχε ένας ρώσος να βγάλει ψεύτικα αποτελέσματα μιας ψηφοφορίας τα οποία είναι τόσο υπέρ της Ουκρανίας???κάτι δεν κολλάει στην ιστορία….

        Απάντηση
  2. f
    f says:

    δεν κανω πλακα μου ερχεται να κλαψω με αυτη την εναρξη
    επισης πιστεθυω οτι η Ανδρομαχη περναει, και με φωνητικα θεαματα
    ακομα και αν ο πρωτος ημιτελικος μας εδειξε το Αντιθετο

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *