Eurovision 2022: Η Jury Rehearsal του Μεγάλου Τελικού – Live | Ανανεώνεται!

Η ώρα του Μεγάλου Τελικού του 66ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision έφτασε! Αυτή την ώρα διεξάγεται η jury rehearsal, του τελικού, όπου καθορίζεται το 50% της αυριανής ψηφοφορίας του τελικού, αφού θα ψηφίσουν οι 40 κριτικές επιτροπές. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανανεώνετε το άρθρο, για να βλέπετε ενημερώσεις για τις εμφανίσεις των συμμετεχόντων, αφού βρισκόμαστε στο κέντρο τύπου και θα σας μεταφέρουμε όλα όσα συμβαίνουν εδώ.

Το πρόγραμμα ξεκινάει με μία μεγάλη ομάδα ανθρώπων που τραγουδάνε το “Give peace a chance” σε μία πλατεία.

Στη συνέχεια βλέπουμε στη σκηνή τους Mika και Alessandro Cattelan και ερμηνεύονται τραγούδια της Laura Pausini με συνοδεία ομάδας κρουστών. Η Laura Pausini ερμηνεύει και το La Solitudine, το τραγούδι με το οποίο καταξιώθηκε και κέρδισε την κατηγορία των νέων καλλιτεχνών του Sanremo.

Ακολουθεί η παρέλαση των χωρών! Μεγάλο χειροκρότημα για την Αμάντα και την ελληνική συμμετοχή

Στη συνέχεια εμφανίζονται οι παρουσιαστές της βραδιάς και μας ενημερώνουν για τη βραδιά που θα ακολουθήσει και τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Τσεχία

Τον Μεγάλο Τελικό ανοίγει η Τσεχία με το “Lights off“. Η τραγουδίστρια αν και αγχωμένη εμφανώς στην αρχή, ερμηνεύει με δυναμοκότητα και ενέργεια το τραγούδι τους. Πολύ δυνατό άνοιγμα για τον τελικό με ένα τόσο δυναμικό κομμάτι με εντυπωσιακή σκηνική εμφάνιση. (10-15 στον τελικό)

Ρουμανία

Η Ρουμανία ίσως εξέπληξε αρκετό κόσμο χτες με την πρόκρισή της, το “Llamame” όμως είναι σίγουρα ένα τραγούδι που κάνει αισθητή την παρουσία του και έχει φόντα να γίνει επιτυχία μετά το πέρας του διαγωνισμού. Η σειρά εμφάνισης σίγουρα δεν την ευνοεί, αλλά θα πάει σχετικά καλά λόγω έλλειψης ανταγωνισμού σε αντίστοιχα τραγούδια. Πολύ καλή αντίδραση του κοινού στην αρένα. (16-20 στον τελικό)

Πορτογαλία

Αλλάζουμε τελείως κλίμα με το “Saudade saudade“. Ένας mellow ήχος και αρκετά συναισθηματική ερμηνεία και επίσης πολύ δυνατή αντίδραση από το κοινό. (11-15 στον τελικό)

Πρώτο πλάνο από το green room και ετοιμαζόμαστε για την επόμενη συμμετοχή.

Φινλανδία

Και πάλι έντονη αντίθεση με το δυνατό κομμάτι της Φινλανδίας. Πολύ ικανοποιητική ερμηνεία από τον Lauri και το κοινό φωνάζει “Jezebel” πριν το τελευταίο ρεφρέν. Σίγουρα η καλύτερή τους φορά. (11-15 στον τελικό)

Ελβετία

Επίσης έκπληξη για τους περισσότερους η παρουσία της Ελβετίας στον τελικό. Πολύ πιο ήρεμο τραγούδι από την Φινλανδία που προηγήθηκε. Μία πολύ καλή ερμηνεία από τον Marius. (21-25 στον τελικό)

Ο Mika στο green room μας μιλάει για τις αναμνήσεις του από τη Eurovision στα παιδικά του χρόνια.

Γαλλία

Από την ήρεμη Ελβετία στην πολύ δυνατή Γαλλία. Με φωτιές στη σκηνή και πράσινο φωτισμό σίγουρα ξεχωρίζει πολύ από τα προηγούμενα τραγούδια. Πολύ υποβλητική ατμόσφαιρα και ίσως το πιο εντυπωσιακό σκηνικό μέχρι στιγμής. Πολύ θερμή αντίδραση από το κοινό. (16-20 στον τελικό)

Νορβηγία

Από την υποβλητική και μυστηριώδη Γαλλία πάμε σε έναν ρυθμό για πάρτι. Επίσης μία συμμετοχή που μένει τόσο λόγω εμφάνισης όσο και λογω χορευτικού. (6-10 στον τελικό)

Αρμενία

Ένα midtempo τραγούδι με την Rosa να δίνει την καλύτερη της παράσταση. Φωνή, συναίσθημα, και μία ξεχωριστή σκηνική παρουσία. Δεν ξέρω κατά πόσο ευνοείται μεταξύ δύο φαβορί, στο κοινό της αρένας όμως φαίνεται να αρέσει αρκετά, αφού παίρνει μεγάλο χειροκρότημα. (16-20 στον τελικό)

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Ο Mika και η  “Laura” μας δειχνουν κάποια πλάνα από τους ημιτελικούς.

Στη συνέχεια, οι παρουσιαστές βρίσκονται στο green room και μας μιλάνε για τα φυτά που το περιβάλλουν.

Ιταλία

Η οικοδεσπότρια χώρα και ένα από τα φαβορί του φετινού διαγωνισμού βρίσκεται τώρα στη σκηνή. Σήμερα ο Mahmood και ο Blanco έχουν ντυθεί στα μαύρα. Φωνητικά έχουν βελτιωθεί αρκετά σε σχέση με τις προηγούμενες εμφανίσεις και αποσπούν τεράστιο χειροκρότημα από το κοινό. Οι ίδιοι δείχνουν επιτέλους να το απολαμβάνουν. Το κοινό τραγουδούσε μαζί τους καθ’ όλη τη διάρκεια του τραγουδιού. (1-5 στον τελικό)

Ισπανία

Ακόμα ένα μεγάλο φαβορί του φετινού διαγωνισμού στη σκηνή! Τεράστια αντίθεση με την Ιταλία που προηγήθηκε και η Chanel ανάβει πυρκαγιά στην σκηνή του Pala Olimpico. Το show είναι εξαιρετικό και έχουμε για μία ακόμη φορά μεγάλη αντίδραση από το κοινό! (1-5 στον τελικό)

Ολλανδία

Σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος η συμμετοχή της Ολλανδίας που φαίνεται ότι αδικείται από την σειρά εμφάνισης μετά τον τυφώνα Chanel. Η S10 είναι αρκετά καλή, απλά πιστεύω όχι εξίσου καλή όπως στον ημιτελικό. (11-15 στον τελικό)

Ουκρανία

Και πάμε στο μεγάλο φαβορί του φετινού διαγωνισμού. Οι Kalush Orchestra με την πρώτη νότα συνεπαίρνουν το κοινό μαζί τους. Είναι το τρίτο φαβορί στην σειρά και κατά κάποιο τρόπο σκεπάζει τις προηγούμενες συμμετοχές. (1-3 στον τελικό)

Οι παρουσιαστές είναι ξανά στο green room.

Γερμανία

Μία πολύ καλή ερμηνεία από τον Malik και εντυπωσιακά μεγάλα σε διάρκεια πλάνα. Δεν αξίζει η τελευταία θέση φέτος στην Γερμανία και ευελπιστώ να βρεθεί ψηλότερα, γιατί θα είναι αδικία. (21-25 θέση)

Λιθουανία

Η Monika καταφέρνει να γεμίσει μόνη της τη σκηνή και φαίνεται να το διασκεδάζει. Θερμή αντίδραση και εδώ από το κοινό, που σήμερα συμμετέχει περισσότερο από ποτέ. Δεν ξέρω ποια θα είναι η τύχη της, καθώς πέρα από τη λιθουανική διασπορά θα είναι δύσκολο να ψηφιστεί από το υπόλοιπο κοινό (16-20 θέση)

Αζερμπαϊτζάν

Ακόμα μία πολύ δυνατή φωνητική ερμηνεία από τον Nadir. Το Αζερμπαϊτζάν θα μπορούσε και φέτος να βρεθεί ψηλά στον πίνακα βαθμολογίας, καθώς είναι εντυπωσιακό σκηνικά και φωνητικά. (11-15 θέση)

Βέλγιο

Οι περισσότεροι περίμεναν να μην περάσει το Βέλγιο τον τελικό. Ο Jeremie όμως τα κατάφερε. Το κοινό δεν φαίνεται να ανταποκρίνεται ιδιαίτερα θετικά. (21-25 θέση)

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ – Οι τρεις παρουσιαστές μας δείχνουν το cd και το DVD του φετινού διαγωνισμού. Στη συνέχεια βλέπουμε ξανά πλάνα των ημιτελικών.

Οι παρουσιαστές μας ετοιμάζουν για την επόμενη χώρα που δεν είναι άλλη από την…

ΕΛΛΑΔΑ

Στις 11.30 ώρα Ελλάδας θα δούμε την Αμάντα και την συμμετοχή μας. Η Αμάντα δίνει μία ακόμη άψογη ερμηνεία, ενώ η κορώνα στο τέλος είναι εκπληκτική. Το κοινό τραγουδά και φωνάζει μαζί της! Μία υπέροχη συμμετοχή από την χώρα μας. Πολύ μεγάλο χειροκρότημα. (1-5 θέση)

Ισλανδία

Μία country μπαλάντα από την Ισλανδία που επίσης ήταν έκπληξη για πολλούς το ότι βρέθηκε στον τελικός. Λίγο δύσκολη σειρά εμφάνισης μετά την καθηλωτική ερμηνεία  της Αμάντας μας και αμέσως πριν την δυναμική Μολδαβία, αλλά και μόνο ότι βρίσκονται στον τελικό είναι μεγάλη επιτυχία. (16-20 θέση)

Μολδαβία

Το τραγούδι που έκανε την πιο ξαφνική άνοδο μετά τον ημιτελικό είναι ξανά στη σκηνή. Πολύ εορταστική ατμόσφαιρα και σίγουρα και η Μολδαβία θα πάει εξαιρετικά στο televoting. Ξεχωρίζει πολύ ανάμεσα σε τόσες μπαλάντες και είναι η κατάλληλη στιγμή να εμφανιστεί. Ένα στάδιο στο πόδι! (Θέση 11-15)

Σουηδία

Ακολουθεί ακόμα ένα από τα φαβορί του φετινού διαγωνισμού. Για πρώτη φορά ίσως η Cornelia δεν αντιμετωπίζει προβλήματα στον ήχο. Θερμή αντίδραση από το κοινό και εδώ, ενώ βγάζει και μία κορώνα που δεν την είχε βγάλει στις προηγούμενες ερμηνείες της (1-5 θέση)

Αυστραλία

Ο Sheldon ερμηνεύει εξαιρετικά για ακόμα μία φορά το “Not the same“. Πρώτη αντρική μπαλάντα σε ένα σερί που ακολουθεί. (11-15 θέση)

Βλέπουμε τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια της βραδιάς, ενώ η Laura Pausini μαζί με όλο το κοινό στην αρένα τραγουδούν το Volare, μία από τις καλύτερες στιγμές της βραδιάς!

Οι παρουσιαστές βρίσκονται στο green room και μιλάνε με διάφορους εκπροσώπους.

Ηνωμένο Βασίλειο

Μία από τις καλύτερες αντρικές φωνές της χρονιάς. Ένα ακόμα φαβορί για φέτος με ένα όμορφο στήσιμο επί σκηνής και μία ερμηνεία που απλά καθηλώνει, ειδικά προς το τέλος του τραγουδιού με το σόλο στην κιθάρα. Μία πολύ θερμή αντίδραση από το κοινό. Αυτό το τραγούδι πιθανόν θα πάει πολύ καλά, ιδιαίτερα στις επιτροπές. (6-10 θέση)

Ο Mika στο green room πηγαίνει στην Αμάντα,

Πολωνία

Τρίτη σερί αντρική μπαλάντα και μία ακόμα πολύ καλή ερμηνεία. Δεν νομίζω να έχουν τύχη όλες τους (θέση 6-10)

Σερβία

Ίσως το πιο εναλλακτικό τραγούδι του φετινού διαγωνισμού. Η Σερβία ευνοείται αφάνταστα τόσο από τη σειρά εμφάνισης μετά από τρεις μπαλάντες όσο και από την απουσία των υπολοίπων χωρών της πρώην Γιουγκοσλαβίας στον τελικό. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ειδικά στο televoting θα είναι ψηλά. Πολύ μεγάλο χειροκρότημα (θέση 6-10)

Εσθονία

Τελευταία χώρα στη σκηνή η Εσθονία. Ο Stefan είναι πιο ευδιάθετος και σίγουρος σήμερα και φοράει την σημαία της Ουκρανίας στο πέτο του. Πολύ καλή επιλογή για κλείσιμο της βραδιάς ένα τραγούδι που μιλάει για την ελπίδα. Ο τραγουδιστής καλεί και το κοινό να τραγουδήσει μαζί του και παίρνει κι αυτός θερμή αντίδραση. (θέση 16-20)

Οι τρεις παρουσιαστές μας λένε πώς μπορούμε να ψηφίσουμε τα αγαπημένα μας τραγούδια και βλέπουμε την καρτέλα με τα τηλέφωνα.

Η ψηφοφορία ξεκινάει!

Πρώτο recap των τραγουδιών.

Οι παρουσιαστές μας κάνουν “μαθήματα” ιταλικών με τη σημασία κάθε χειρονομίας.

Δεχόμαστε και χαιρετισμό από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό!

Ειμαστε τώρα έτοιμοι για το interval act του τελικού. Οι Maneskin (για την ακρίβεια αντικαταστάτες τους) εμφανίζονται στη σκηνή και ερμηνεύουν το νέο τους τραγούδι, supermodel (στη συγκεκριμένη πρόβα ακούμε τη μουσική μόνο). Στη συνέχεια ο Alessandro Cattelan τους καλεί στη σκηνή όπου τους ρωτάει για τις εμπειρίες τους μετά τη νίκη τους και στη συνέχεια ερμηνεύουν το νέο τους τραγούδι από την ταινία Elvis.

Δεύτερο recap των συμμετοχών.

Ο Alessandro Cattelan μας υπενθυμίζει να ψηφίσουμε και να παρακολουθούμε τη Eurovision στα social media.

Η Laura Pausini στη συνέχεια παρουσιάζει στη σκηνή την Gigliola Cinquetti, νικήτρια της Eurovision 1964.

Στη συνέχεια βλέπουμε ένα βίντεο με τα διάφορα ρούχα που έχουν φορεθεί στις Eurovision στο παρελθόν.

Τώρα είναι η σειρά του Mika να ερμηνεύσει τις επιτυχίες του.

Τρίτο recap του τελικού.

Στη συνέχεια αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο των τηλεφωνικών γραμμών! Ακολουθεί ένα σύντομο βίντεο με στιγμιότυπα από παλιότερες ψηφοφορίες.

Η ψηφοφορία αρχίζει με τις κριτικές επιτροπές. Έχουμε τους spokespersons που θα δώσουν την βαθμολογία το βράδυ του Σαββάτου, ανάμεσα τους φυσικά και η Stefania.

Aκολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν στο Τορίνο:

Στο Facebook

Στο Twitter

Στο Instagram

Στο TikTok

Στο YouTube

Στο Spotify

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις στην Eurovision 2022!

1 reply
  1. John Kou.
    John Kou. says:

    1-5 θέση η Άμαντα πολύ δύσκολα. Πιο πιθανό το 6-10, σε αυτό το σημείο, θα έλεγα 10άδα θα μπορούσε να είναι, αλλά 5άδα πολύ δύσκολο και πρακτικά απίθανο το να κερδίσει πλέον.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *