Eurovision 2022: Τα στοιχήματα μετά τους δύο ημιτελικούς!

Ανατροπές επί ανατροπών έφεραν στους στοιχηματικούς πίνακες οι δύο ημιτελικοί, με αρκετές χώρες να ξεχωρίζουν και άλλες να χάνουν έδαφος.

Η αγαπημένη σας στήλη θα σας παρουσιάσει ότι άλλαξε μετά τη διεξαγωγή του δεύτερου ημιτελικού τόσο σχετικά με την υπόθεση-νίκη, όσο και σχετικά με την παρουσία των χωρών εντός Top 10.

Υπόθεση – Νίκη

Προς ολοταχώς προς μία εκκωφαντική νίκη της Ουκρανίας φαίνεται να οδεύουμε, καθώς οι αποδόσεις για νίκη της ανατολικοευρωπαϊκής χώρας έχουν πιάσει ιστορικό-χαμηλό κατά τη διάρκεια της φετινής Eurovisionικής περιόδου. Είναι χαρακτηριστικό πως σε κάποιες εταιρείες η νίκη των Ουκρανών παίζεται σε αποδόσεις κάτω από το 1,30, με τη μεγαλύτερη απόδοση να είναι 1,34.

Ανατροπές είχαμε στις θέσεις 2-3-4, με το Ηνωμένο Βασίλειο να παραμένει δεύτερο μεν, αλλά έχοντας μεγαλύτερη διαφορά από την προπορευόμενη Ουκρανία συγκριτικά με χθες. Τρίτη πέρασε η Σουηδία που εντυπωσίασε στο χθεσινό σόου και εκτόπισε την τέταρτη Ιταλία. Η νίκη του Ηνωμένου Βασιλείου δεκαπλασιάζει το ποντάρισμα, η σουηδική το εντεκαπλασιάζει, ενώ η ιταλική επιστρέφει έως και 26 φορές τα χρήματα εκείνου που θα ποντάρει σε αυτήν.

Την πρώτη πεντάδα κλείνει η Ισπανία, η οποία είδε και εκείνη τις αποδόσεις να παίρνουν ελαφρώς την ανηφόρα, καθώς η Ουκρανία διευρύνει το προβάδισμα από τους ανταγωνιστές της συνεχώς. Η νίκη της Ισπανίας παίζεται σε αποδόσεις μεταξύ 13 και 32.

Η μεγάλη κερδισμένη των δύο ημιτελικών είναι με διαφορά η Σερβία, η οποία εντυπωσίασε στο χθεσινοβραδινό σόου όντας μία εκ των πρώτων χωρών σε προβολές από τον δεύτερο ημιτελικό. Η Σερβία βρίσκεται στην έκτη θέση στα στοιχήματα, με τις αποδόσεις για νίκη της στον αυριανό τελικό να είναι μεταξύ 41 και 140.

Έβδομη παραμένει η Πολωνία, η οποία έχασε ελαφρώς έδαφος, ενώ κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την όγδοη Νορβηγία. Ένατη έπεσε η Ελλάδα, η οποία έχει δει τις τελευταίες ημέρες τις αποδόσεις της να ανεβαίνουν. Παρ’ όλα αυτά, η απόκλιση μεταξύ των αποδόσεων για νίκη της Ελλάδας είναι χαοτική.

Είναι χαρακτηριστικό πως η χαμηλότερη στις περισσότερες εταιρείες είναι στο 41, ενώ η υψηλότερη σε μία μεμονωμένη εταιρεία στο 230. Μόλις τέσσερις εταιρείες έχουν τη νίκη της Ελλάδας σε αποδόσεις άνω του 70.

Την πρώτη δεκάδα όσον αφορά την υπόθεση-νίκης συμπληρώνει η Ολλανδία, η οποία ποντάρεται σε ελαφρώς υψηλότερες αποδόσεις συγκριτικά με τις προπορευόμενες χώρες. Η νίκη της Ολλανδίας επιστρέφει έως και 300 φορές το ποντάρισμα.

Top 10

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και μία από τις πιο δημοφιλείς αγορές στις στοιχηματικές εταιρείες, εκείνη της εισόδου στο Top 10. Παρατηρώντας τον παρακάτω πίνακα, μπορεί να διακρίνει κανείς πως οι bookers θεωρούν σε μεγάλο βαθμό εξασφαλισμένη την είσοδο στην πρώτη δεκάδα για ένα μεγάλο μέρος των συμμετεχουσών χωρών του μεγάλου τελικού.

Ουκρανία και Σουηδία θεωρούνται ως οι πιο σίγουρες για την παρουσία τους στο Top 10, καθώς οι bookers προσφέρουν τη συγκεκριμένη επιλογή μεταξύ 1,01 και 1,03. Θεωρούν δηλαδή πως είναι σενάριο εκτός πραγματικότητας ένας τερματισμός εκτός δεκάδας για τις προαναφερθείσες χώρες.

Το ίδιο ισχύει εν πολλοίς και για την Ιταλία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, των οποίων ο τερματισμός εντός Top 10 προσφέρεται ελαφρώς υψηλότερα μεταξύ 1,10 και 1,22.

Αυτή η πεντάδα χωρών θεωρείται ως η πιο σίγουρη να τερματίσει εντός Top 10, ανεξαρτήτως θέσης που θα καταλάβει. Έκτη πιθανότερη για να τερματίσει στη δεκάδα είναι η Πολωνία και έβδομη είναι η Ελλάδα. Τόσο η Πολωνία όσο και η χώρα μας έχουν παρόμοιες αποδόσεις, με τη μέγιστη απόδοση να είναι στο 1,60.

Βλέπουμε, λοιπόν, πως παρά το γεγονός ότι οι αποδόσεις για μία νίκη της Ελλάδας αύριο το βράδυ έχουν ανέβει, η χώρα μας θεωρείται μία από τις επικρατέστερες να τερματίσουν στην πρώτη δεκάδα του 66ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Όγδοη επικρατέστερη για να τερματίσει εντός Top 10 θεωρείται το έκτο φαβορί για τη νίκη, η Σερβία. Κοντά στο 1,75 παίζεται η σερβική είσοδος στο Top 10, ενώ σε παρόμοιες αποδόσεις παίζεται και η παρουσία της Ολλανδίας. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνει η Νορβηγία, της οποίας η θέση στο Top 10 αγγίζει το 1,80.

7 ΣΧΟΛΙΑ
 1. Κωνσταντίνος
  Κωνσταντίνος says:

  Μέχρι πέρσι ήμουν κάθετος, σε αυτό που λέει ο μέσος τηλεθεατής στο ότι δηλαδή ο διαγωνισμός είναι καθαρά και μόνο πολιτική υπόθεση, αλλά πίστευα ότι εκτιμάται έστω και λίγο η μουσική, μάλλον ζούσα σε ροζ συννεφάκι. Από ότι φαίνεται δίνουμε πολύ αξία σε έναν άκρως πολιτικοποιημένο διαγωνισμό… Αλλά ναι ξέχασα η ebu θεωρεί το διαγωνισμό ως “απολιτικ”. Γέλια, πολλά γέλια!
  Τέλος πάντων ας μιλήσουμε για τη 2η θέση και μετά… Η Σερβία πιστεύω θα πάει πολύ ψηλά (περίπτωση Go_A) ενώ η Ελλάδα είναι απρόβλεπτη. Αν και φέτος δε μπούμε πεντάδα στις επιτροπές μάλλον ξεκάθαρα αξιολογείται η χώρα και όχι η συμμετοχή… Στο κοινό είναι ακόμα πιο απρόβλεπτο το τι θα κάνουμε, αναμένω να ακούσω από 30 έως 130 βαθμούς… Γενικά πιστεύω και φέτος θα περιοριστουμε στις τελευταίες θέσεις της δεκάδας κάτι που είναι εν μέρει είναι αποτυχία αν αναλογιστεί κανένας το συνολικό πακέτο που έχουμε και το χαμηλό επίπεδο των συμμετοχών φέτος. Τέλος, οποιος πιστεύει ακόμα ότι η Ελλάδα έχει την παραμικρή πιθανότητα νίκης, όπως έλεγαν πολύ τη βραδιά των επιτροπών του πρώτου ημιτελικού, καλύτερα ας έρθει στη πραγματικότητα… Δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα νίκης.

  Απάντηση
 2. Donnie Darko
  Donnie Darko says:

  Από την αρχή προβλέπω θέση 9 – 14 για την Ελλάδα στον Τελικό, έχοντας κατά νου ακριβώς αυτές τις 8 χώρες που μας περνούν στα στοιχήματα αυτή τη στιγμη (με επιφύλαξη να μας περάσει και η Μολδαβία με εξαιρετικό televoting ή και η Γαλλία)

  Απάντηση
 3. Donnie Darko
  Donnie Darko says:

  Επίσης χαίρομαι που έστω και στο τέλος σταματήσατε να μου λογοκρίνετε σχόλια αντίστοιχα με το παραπάνω (δεν βοηθούσε την “αμεροληψία” του site σας…)

  Απάντηση
 4. orestis
  orestis says:

  γελαω με τα στοιχήματα και συγκεκριμένα με την αντιμετώπιση στη χώρα μας… τι άλλαξε τόσο πολύ απο τις πρόβες και πέσαμε σε 230 απόδοση?…σιγά τις μεγάλες ανόδους και τις εκπλήξεις που είδαμε φέτος στη δεκάδα… επίσης πέρυσι θυμάμαι μετά τον ημιτελικό είχε δημιουργηθεί μια εντύπωση μεταξύ των Ελλήνων και των στοιχημάτων ότι πάμε για πάτο…Ακόμη και με ένα δύσκολο running order(με Ελβετία και Ισλανδία μετα απο εμάς) φτάσαμε εκεί που φτάσαμε…απορώ τι κάνει σε ορισμένους να πιστεύουν ότι δε θα μπούμε δεκάδα…

  Απάντηση
 5. Eugene
  Eugene says:

  Εγώ ένα δεν καταλαβαίνω. Πώς γίνεται να έχουμε διθυραμβικά σχόλια από bloggers και κόσμο για το “συγκινητικό” αποτέλεσμα, για την ανατριχίλα που προκαλεί το τραγουδι κλπ κλπ και αυτό να μην μεταφράζεται ΠΟΤΈ στα στοιχηματα; Οκ, μπορεί να μην έχουμε το καλύτερο πακέτο αλλά δεν δικαιολογειται η 9η θέση.

  Επίσης διαβάζω και για τους στίχους, ότι δηλαδή πολλοί δεν συμφωνούν με το μήνυμα και ως εκ τούτου διστάζουν να το στηρίξουν. Αν ισχύει αυτό, είναι η μεγαλύτερη μπαρουφα που έχω ακούσει…

  Απάντηση
 6. Dhgsgss
  Dhgsgss says:

  Άμα θυμάστε
  Πέρυσι μετά τον ημιτελικό β η Στεφανία έπεφτε όλο και περισσότερο στα στοιχήματα. Μέχρι που λίγες ώρες πριν τον τελικό κατέληξαν να λένε ότι θα βγούμε 16οι
  Αλλά βγήκαμε 10οι.
  Πιστεύω πως φέτος θα βγούμε από 4οι έως 8οι
  Ως εκεί αποδεχτο

  Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *