Eurovision 2022: Τα στοιχήματα πριν τον πρώτο ημιτελικό – Προσπέρασε την Ισπανία η Ελλάδα!

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από τη διεξαγωγή του πρώτου ημιτελικού της Eurovision 2022 και οι στοιχηματικοί πίνακες έχουν πάρει φωτιά, με τις αποδόσεις να αλλάζουν συνεχώς.

Η αγαπημένη σας στήλη θα σας παρουσιάσει ότι άλλαξε τις τελευταίες ημέρες τόσο σχετικά με την υπόθεση-νίκη, όσο και σχετικά με την πρόκριση από το αποψινό σόου στον σαββατιάτικο τελικό.

Top 5

Νέες ανακατατάξεις προέκυψαν χθες μετά την πρώτη και τη δεύτερη Dress Rehearsal στους στοιχηματικούς πίνακες. Παρ’ όλα αυτά, ένα πράγμα παρέμεινε και θα παραμείνει σταθερό: η Ουκρανία είναι το μεγάλο φαβορί για να κερδίσει τον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision. Η ουκρανική νίκη παίζεται σε κάποιες εταιρείες και κάτω από το 1,50, με τη μέγιστη διαθέσιμη απόδοση να είναι το 1,68.

Μεγάλη ανάκαμψη παρουσίασε η διοργανώτρια Ιταλία, η οποία μετά την πτώση στην τρίτη θέση εντός Σαββατοκύριακου, ανέβηκε ξανά στη δεύτερη θέση πλησιάζοντας την προπορευόμενη Ουκρανία. Η back-to-back νίκη των Ιταλών δίνεται από τους bookers σε αποδόσεις μεταξύ 5 και 7.

Τρίτο έπεσε το Ηνωμένο Βασίλειο, του οποίου οι αποδόσεις για νίκη έπεσαν ελαφρώς. Παρ’ όλα αυτά, έχει εδραιωθεί στην πρώτη τριάδα, με την τέταρτη Σουηδία να μην φαίνεται πως μπορεί να την απειλήσει άμεσα. Η νίκη του Ηνωμένου Βασίλειου μπορεί μέχρι και να δεκαπλασιάσει τα χρήματα αυτού που θα ποντάρει σε αυτήν, ενώ η αντίστοιχη της Σουηδίας επιστρέφει 14 φορές το αρχικό ποντάρισμα.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει από σήμερα το πρωί η Ελλάδα, η οποία επιστρέφει στο Top 5 μετά από αρκετό χρονικό διάστημα. Οι δύο χθεσινές πρόβες της Amanda εντυπωσίασαν το Κέντρο Τύπου και τον κόσμο που είδε πλάνα και υλικό των προβών, ανεβάζοντας τη χώρα μας στην πέμπτη θέση. Οι αποδόσεις για νίκη της Ελλάδας πέφτουν συνεχώς, έχοντας ως αποτέλεσμα την ελληνική προσπέραση στην Ισπανία που έπεσε έκτη.

Πρώτος Ημιτελικός

Όπως σας αναφέραμε στην αρχή του άρθρου, το σημερινό άρθρο θα ασχοληθεί αρκετά και με τις πιθανότητες πρόκρισης των χωρών του πρώτου ημιτελικού, σύμφωνα πάντα με τους bookers.

Παρατηρώντας κανείς τους στοιχηματικούς πίνακες του πρώτου ημιτελικού, οι στοιχηματικές εταιρείες θεωρούν σχεδόν δεδομένη την πρόκριση 4+2 χωρών. Ουκρανία, Ελλάδα, Νορβηγία και Ολλανδία είναι τα ακλόνητα φαβορί για πρόκριση σήμερα, με την απόδοση πρόκρισή τους να μην ξεπερνάει το 1,03. Σε μεγάλο βαθμό σίγουρη θέση στον τελικό έχουν και η Αρμενία με την Πορτογαλία, οι οποίες προσφέρονται ελαφρώς υψηλότερα γύρω στο 1,10.

Από ‘κει και πέρα, προβάδισμα πρόκρισης έχουν η Αλβανία και Μολδαβία συγκριτικά με τις υπόλοιπες χώρες που θα παλέψουν για την πρόκριση, με την πρόκρισή τους να προσφέρεται λίγο πάνω από το 1,40 σε κάποιες εταιρείες.

Την πιθανή δεκάδα πρόκριση, στοιχηματικά μιλώντας, συμπληρώνουν η Λετονία και η Αυστρία, με τους Λετονούς να βρίσκονται θεωρητικά σε πλεονεκτικότερη θέση. Η λετονική πρόκριση επιστρέφει έως και 1,75 φορές τα χρήματα εκείνου που θα ποντάρει σε αυτήν, ενώ η αντίστοιχη αυστριακή τα διπλασιάζει.

Παρατηρώντας κανείς τις αποδόσεις, διακρίνει πως η μάχη για τα τελευταία εισιτήρια των ημιτελικών θα είναι ιδιαίτερα σκληρή, καθώς κοντά στη Λετονία και την Αυστρία βρίσκονται ακόμα τρεις χώρες. Ελβετία, Ισλανδία και Λιθουανία έχουν τις δικές τους αξιοσέβαστες πιθανότητες πρόκρισης. Η Ελβετία παίζεται στο 2,50, η Ισλανδία στο 2,60 και η Λιθουανία στο 2,80, με τις διαφορές μεταξύ τους να είναι οριακές.

Ξεχωριστή κατηγορία θα λέγαμε πως αποτελούν η Κροατία και η Δανία, οι οποίες δεν θεωρούνται ξεγραμμένες από τους bookers, αλλά παρ’ όλα αυτά έχουν μία άλφα απόσταση συγκριτικά με τις προπορευόμενες χώρες. Η πρόκριση της Κροατίας τετραπλασίαζει το ποντάρισμα, ενώ η πρόκριση της Δανίας το πενταπλασιάζει.

Τέλος, ουσιαστικά εκτός διεκδίκησης πρόκρισης θεωρούνται από τις στοιχηματικές εταιρείες η Σλοβενία και η Βουλγαρία, των οποίων η πρόκριση θεωρείται σχεδόν απίθανη. Είναι χαρακτηριστικό πως η μέγιστη απόδοση που βρίσκει κανείς την πρόκριση της Σλοβενίας είναι 11 και την πρόκριση της Βουλγαρίας είναι 16,50.

3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Ράλι ανόδου κυριολεκτικά…
    Αν εντυπωσιάσει και σήμερα δεν θα εκπλαγω να πλασαριστεί ως 2ο φαβορί για νίκη. Έχει κυριολεκτικά όλο το πακέτο. Δεν θεωρώ ότι υστερεί κάπου η συμμετοχή μας σε σχέση με τις χώρες που πλασάρονται πιο ψηλά. Καλά την Ουκρανία δεν θα τη σχολιάσω καν, έχουμε μπερδέψει τη πολιτική με τη μουσική και οι bookers φανερά αισχροκερδουν εκμεταλλευόμενοι έναν πόλεμο.
    Το μόνο που μένει είναι να δούμε πως θα αντιδράσει ο κόσμος και οι επιτροπές σε όλα αυτά, το βράδυ του Σαββάτου. Θεωρώ ότι στη κούρσα της νίκης βρίσκονται τουλάχιστον 5-6 χώρες για διαφορετικούς λόγους η καθεμία και με τις δικές της πιθανότητας.

    Απάντηση
  2. Tina
    Tina says:

    Eπιτελους η Ελλάδα ανεβαίνει και υπάρχουν μεγάλες ελπίδες να βρεθούμε στην κορυφή καθώς το τραγούδι μας δεν έχει να ζηλέψει τίποτα τόσο φωνητικά όσο και σε σκηνική παρουσία από τις χώρες που πλασάρονται ως φαβορί .

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *