Eurovision 2022: Τα τελευταία στοιχήματα πριν τον μεγάλο τελικό!

Κάτι περισσότερο από τέσσερις ώρες μας χωρίζουν από τον μεγάλο τελικό της Eurovision 2022 και η αγαπημένη σας στήλη θα σας παρουσιάσει για μία τελευταία φορά τις στοιχηματικές αποδόσεις όσον αφορά τον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision που πραγματοποιείται στο Τορίνο.

Η αγαπημένη σας στήλη θα σας παρουσιάσει ότι άλλαξε μετά τη διεξαγωγή του χθεσινοβραδινού Jury Show τόσο σχετικά με την υπόθεση-νίκη, όσο και σχετικά με την παρουσία των χωρών εντός Top 10.

Υπόθεση – Νίκη

Προς ολοταχώς προς μία εκκωφαντική νίκη της Ουκρανίας φαίνεται να οδεύουμε, καθώς οι αποδόσεις για νίκη της ανατολικοευρωπαϊκής χώρας έχουν πιάσει ιστορικό-χαμηλό κατά τη διάρκεια της φετινής Eurovisionικής περιόδου. Παρ’ όλα αυτά, οι αποδόσεις για νίκη της Ουκρανίας πήραν ελαφρώς την ανηφόρα, με τη μεγαλύτερη απόδοση να είναι πλέον στο 1,40.

Ντέρμπι εξακολουθούμε να έχουμε για τη δεύτερη θέση, με το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σουηδία να προπορεύονται σύμφωνα με τους bookers όσον αφορά το ενδεχόμενο νίκης τους στον αποψινό τελικό. Η νίκη του Ηνωμένου Βασιλείου δεκαπλασιάζει το ποντάρισμα, η σουηδική το εντεκαπλασιάζει, ενώ στις περισσότερες εταιρείες αρχίζουμε και βλέπουμε τη Σουηδία να προσπερνάει το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τέταρτη βρίσκεται από σήμερα το πρωί η Ισπανία, η οποία έριξε για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της φετινής Eurovisionικής περιόδου την Ιταλία στην πέμπτη θέση. Οι δύο χώρες έχουν σχεδόν παρόμοιες αποδόσεις στις περισσότερες εταιρείες, με τη χαμηλότερη διαθέσιμη απόδοση για την Ισπανία να είναι το 24 και για την Ιταλία το 25.

Οι πέντε αυτές χώρες έχουν τεράστια διαφορά συγκριτικά με το γκρουπ των υπόλοιπων πέντε χωρών, το οποίο έχει αλλάξει συνεχώς τις τελευταίες ώρες. Είναι χαρακτηριστικό πως από χθες που γράφτηκε η τελευταία μας ανάλυση, στην έκτη θέση έχουν βρεθεί όλες οι χώρες έστω και για λίγα λεπτά.

Η τελευταία μας ανάλυση έχει ως δεδομένο πως η Πολωνία βρίσκεται στην έκτη θέση όσον αφορά τις πιθανότητες νίκης, η Ολλανδία στην έβδομη θέση, η Σερβία στην όγδοη, η Ελλάδα στην ένατη και η Νορβηγία στη δέκατη. Οι αποδόσεις της Πολωνίας κυμαίνονται μεταξύ 41 και 151, της Ολλανδίας μεταξύ 67 και 151, της Σερβίας μεταξύ 41 και 160, της Ελλάδας μεταξύ 51 και 220 και της Νορβηγίας μεταξύ 41 και 240.

Βλέποντας κανείς τις εν λόγω αποδόσεις, καταλαβαίνει πως οι διαφορές ανάμεσα στις χώρες αυτές είναι ελάχιστες, με τους bookers να μην μπορούν να ξεκαθαρίσουν σε ποια δίνουν προβάδισμα.

Top 10

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και μία από τις πιο δημοφιλείς αγορές στις στοιχηματικές εταιρείες, εκείνη της εισόδου στο Top 10. Παρατηρώντας τον παρακάτω πίνακα, μπορεί να διακρίνει κανείς πως οι bookers θεωρούν σε μεγάλο βαθμό εξασφαλισμένη την είσοδο στην πρώτη δεκάδα για ένα μεγάλο μέρος των συμμετεχουσών χωρών του μεγάλου τελικού.

Ουκρανία και Σουηδία θεωρούνται ως οι πιο σίγουρες για την παρουσία τους στο Top 10, καθώς οι bookers προσφέρουν τη συγκεκριμένη επιλογή μεταξύ 1,01 και 1,03. Θεωρούν δηλαδή πως είναι σενάριο εκτός πραγματικότητας ένας τερματισμός εκτός δεκάδας για τις προαναφερθείσες χώρες.

Το ίδιο ισχύει εν πολλοίς και για την Ιταλία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, των οποίων ο τερματισμός εντός Top 10 προσφέρεται ελαφρώς υψηλότερα μεταξύ 1,10 και 1,22.

Αυτή η πεντάδα χωρών θεωρείται ως η πιο σίγουρη να τερματίσει εντός Top 10, ανεξαρτήτως θέσης που θα καταλάβει. Έκτη πιθανότερη για να τερματίσει στη δεκάδα είναι η Σερβία και έβδομη είναι η Ελλάδα. Τόσο η Σερβία όσο και η χώρα μας έχουν παρόμοιες αποδόσεις, με τη μέγιστη απόδοση να είναι στο 1,58.

Ελάχιστα πίσω από τη Σερβία και την Ελλάδα βρίσκεται η Ολλανδία. Η Ολλανδία θεωρείται ως η όγδοη επικρατέστερη να καταλάβει μία από τις θέσεις της πρώτης δεκάδας, με τους bookers να την προσφέρουν στο 1,62.

Αντίθετα, πολύ κλειστή είναι η μάχη για τις δύο τελευταίες θέσεις της πρώτης δεκάδας με τρεις χώρες να προσφέρονται σε παρόμοιες αποδόσεις. Η Μολδαβία παίζεται όπως και η Πολωνία στο 1,73, ενώ η Νορβηγία που οι στοιχηματικές εταιρείες τη θεωρούν αυτή τη στιγμή πως θα τερματίσει εκτός δεκάδας προσφέρονται μεταξύ 1,73 και 1,78 ως μέγιστη απόδοση.

Οι έντεκα αυτές χώρες θεωρούνται ως οι πιθανότερες να καταλάβουν μία θέση εντός δεκάδας, με τις υπόλοιπες χώρες να θεωρούνται λιγότερο πιθανές. Είναι χαρακτηριστικό πως από το 1,78 στη μέγιστη απόδοση, ανεβαίνουμε στο 3,25 της δωδέκατης Αυστραλίας και στο 3,95 της Πορτογαλίας.

Συμπεράσματα

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από την ανάδειξη του μεγάλου νικητή της Eurovision 2022 και η αλήθεια είναι πως η Ουκρανία θεωρείται από τους bookers ως η επικρατέστερη να κερδίσει. Καθ’ όλη τη διάρκεια της Eurovision 2022 από τη ρωσική εισβολή και εντεύθεν, οι Ουκρανοί πήραν κεφάλι και δεν θα το αφήσουν μέχρι τέλους. Μένει να φανεί κατά πόσον θα επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά και αυτή τη χρονιά. Όσον αφορά τις υπόλοιπες χώρες, οι θέσεις 2-5 είναι πολύ κοντά, ενώ για τις θέσεις 6-10 οι αποδόσεις δεν σταματάνε να αλλάζουν. Το σίγουρο είναι ένα πως τα πάντα μπορούν να αλλάξουν και τα στοιχήματα δεν είναι τίποτα άλλο παρά απεικόνιση των τάσεων των παιχτών στις στοιχηματικές εταιρείες.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *