Eurovision 2022: Το Family Show του Μεγάλου Τελικού – (Ανανεώνεται)!

Ζωντανά από το PalaOlimpico του Τορίνο πραγματοποιείται αυτή την ώρα το Family Show του Μεγάλου Τελικού της Eurovision 2022. Εμείς βρισκόμαστε στο κέντρο τύπου και θα σας μεταφέρουμε ζωντανά όλα όσα συμβαίνουν εδώ σε πραγματικό χρόνο. Επομένως, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανανεώνετε το άρθρο, για να βλέπετε ενημερώσεις για τις εμφανίσεις των συμμετεχόντων.

Το πρόγραμμα ξεκινάει με μία μεγάλη ομάδα ανθρώπων που τραγουδάνε το “Give peace a chance” σε μία πλατεία.

Στη συνέχεια βλέπουμε στη σκηνή τους Mika και Alessandro Cattelan , ενώ παράλληλα η Laura Pausini με συνοδεία ομάδας κρουστών ερμηνεύει κάποιες από τις επιτυχίες της. Η Laura Pausini ερμηνεύει και το La Solitudine, το τραγούδι με το οποίο καταξιώθηκε και κέρδισε την κατηγορία των νέων καλλιτεχνών του Sanremo.

Ακολουθεί η παρέλαση των χωρών! Σχεδόν όλοι οι διαγωνιζόμενοι εμφανίζονται άβαφοι επί σκηνής, ενώ μερικοί δεν φοράνε καν ακόμα τα ενδύματα που πρόκειται να φορέσουν το βράδυ.

Στη συνέχεια εμφανίζονται οι παρουσιαστές της βραδιάς και μας ενημερώνουν για το σόου που θα ακολουθήσει και τη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Τσεχία

Η Τσεχία ανοίγει το διαγωνιστικό κομμάτι του Family Show, με τα τρία μέλη των We Are Domi να εμφανίζονται με πρόχειρα ρούχα επί σκηνής και άβαφοι. Είναι χαρακτηριστικό πως ο μπασίστας φοράει μία φανέλα της Λίβερπουλ. Ο τελικός ανοίγει με ένα από τα πιο δυνατά τραγούδια, με τη Dominika να κρατάει δυνάμεις φωνητικά ενόψει της αποψινής βραδιάς.

Ρουμανία

Δεύτερη εμφανίζεται η Ρουμανία επί σκηνής. Ιδιαίτερα ξεσηκωτική εμφάνιση, η οποία ευνοείται από το γεγονός πως αποτελεί ένα από τα μοναδικά τραγούδια αυτού του είδους στον μεγάλο τελικό. Συμμετέχει το κοινό στο τραγούδι, ιδιαίτερα κατά το ρεφρέν.

Πορτογαλία

Σε διαφορετικό μήκος κύματος συγκριτικά με τα δύο πρώτα τραγούδια κινείται η Πορτογαλία, με τη MARO να ερμηνεύει το ατμοσφαιρικό “Saudade, Saudade”. Μία συμμετοχή που αναμένεται να στηριχθεί ιδιαίτερα από τις κριτικές επιτροπές.

Φινλανδία

Περνάμε, λοιπόν, στη Φινλανδία, με τους The Rasmus να ερμηνεύουν επί σκηνής το πιο ροκ τραγούδι του φετινού διαγωνισμού. Χωρίς ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες, με τον Lauri να βρίσκει τα πατήματά του μέρα με τη μέρα περισσότερο. Μία συμμετοχή που έχει αγνοηθεί από πολλούς και που μπορεί υπό προϋποθέσεις να βρει μία θέση στις χαμηλότερες θέσεις της πρώτης δεκάδας.

Ελβετία

Μία από τις παρουσίες-έκπληξη του φετινού τελικού της Eurovision 2022 είναι σαφώς η Ελβετία, την οποία πολλοί περίμεναν να έχει επιστρέψει ήδη στη Βέρνη. Ο Marius Bear είναι σίγουρα πολύ καλός φωνητικά, παρ’ όλα αυτά δύσκολα θα καταφέρει να “ξεκολλήσει” από τον πάτο της βαθμολογίας.

Προτού τη Γαλλία ακολουθεί διάλειμμα, με τους Mika και Alessandro Catelan να βρίσκονται στο Green Room και να συζητάνε.

Γαλλία

Από την πιο ήσυχη συμμετοχή της βραδιάς, σε μία από τις πιο επιβλητικές. Η Γαλλία φέρνει έναν διαφορετικό ήχο φέτος στον διαγωνισμό συγκριτικά με ό,τι μας έχει συνηθίσει, με το μυστηριακό κλίμα να επικρατεί καθ’ όλη τη διάρκεια των τριών λεπτών της εμφάνισης. Μία συμμετοχή που είτε θα αγαπηθεί, είτε θα μισηθεί. Μέση κατάσταση δεν υπάρχει. Το που θα καταλήξει, άγνωστο.

Νορβηγία

Έβδομη επί σκηνής η Νορβηγία, με μία από τις πιο ξεσηκωτικές εμφανίσεις της βραδιάς. Μία από τις συμμετοχές που θα αποτυπωθούν ξεκάθαρα στις προτιμήσεις των τηλεθεατών και αναμένεται να αποτυπωθεί αυτό και στον βαθμολογικό πίνακα του κοινού. Αποθέωση στο στάδιο.

Αρμενία

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες σκηνοθετικά συμμετοχές της Eurovision 2022 είναι η Αρμενία. Η Rosa Linn για ακόμα μία φορά δίνει τον καλύτερό της εαυτό, σε ένα τραγούδι που ειδικά στο φινάλε του αποθεώνεται από το PalaOlimpico. Σίγουρα, πάντως, δεν ευνοείται από τη σειρά εμφάνισής της, ανάμεσα σε Γαλλία-Νορβηγία και ακολούθως Ιταλία-Ισπανία-Ολλανδία-Ουκρανία.

Μεταξύ Αρμενίας και Ιταλίας ακολουθεί βίντεο από τις εμφανίσεις των χωρών στον ημιτελικό της Τρίτης και στον ημιτελικό της Πέμπτης και στους δέκτες σας διαφημίσεις, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Ιταλία

Αποθέωση μέσα στην αρένα για τον Mahmood και τον Blanco, οι οποίοι εκπροσωπούν τους φετινούς διοργανωτές. Πρόβα με την πρόβα γίνονται ακόμα καλύτεροι και το μόνο σίγουρο είναι πως το βράδυ αναμένουμε να τους δούμε σε μία εμφάνιση αντίστοιχης κλάσης και ποιότητας με εκείνη στο Sanremo. Για ακόμα μία φορά έχουν αλλάξει τα ρούχα που φοράνε επί σκηνής, για να δούμε την τελική τους επιλογή το βράδυ.

Ισπανία

Η δεύτερη χώρα που παίζει – θα λέγαμε – εντός έδρας στον φετινό μεγάλο τελικό της Eurovision 2022 είναι αδιαμφισβήτητα η Ισπανία, με τους Ισπανούς να έχουν κάνει απόβαση στο Τορίνο. Χωρίς ιδιαίτερες διαφοροποιήσεις συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες. Το σίγουρο είναι πως η Chanel κρατάει δυνάμεις για το βράδυ και το ζωντανό τηλεοπτικό σόου.

Ολλανδία

Αμέσως μετά την εκρηκτική Chanel ακολουθεί η S10 με το μελαγχολικό “De Diepte”. Για ακόμα μία φορά η Ολλανδή ερμηνεύτρια είναι εξαιρετική, παρ’ όλα αυτή η σειρά εμφάνισής της ανάμεσα σε τρία από τα πέντε μεγάλα φαβορί του φετινού διαγωνισμού αποτελεί αίνιγμα για την τελική της κατάταξη. Θερμή υποδοχή στην αρένα, ιδιαίτερα κατά το ρεφρέν.

Ουκρανία

Την πιο δυνατή τετράδα τραγουδιών του φετινού τελικού, συμπληρώνει το μεγάλο φαβορί της φετινής Eurovision. Θερμή υποδοχή εντός σταδίου, συγκριτικά χαμηλότερη πάντως σε σχέση με Ιταλία και Ισπανία. Μένει να δούμε κατά πόσον θα επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις που μιλάνε για μία άνετη επικράτηση των Ουκρανών.

Μικρό διάλειμμα μετά τους Kalush Orchestra, ενόψει και της γερμανικής συμμετοχής.

Γερμανία

Μία από τις πιο ήρεμες συμμετοχές της φετινής χρονιάς είναι ασυζητητί εκείνη της Γερμανίας, με τον Malik Harris να είναι εξαιρετικός μεν φωνητικά, με αδύναμο τραγούδι δε. Για ακόμα μία χρονιά η Γερμανία φαίνεται να οδεύει προς τα χαμηλότερα στρώματα της βαθμολογίας. Ένα ακόμα “καμπανάκι” για τους ιθύνοντες της γερμανικής ραδιοτηλεόρασης, της πιο κραταιάς στην Γηραιά Ήπειρο.

Λιθουανία

Σειρά της Λιθουανίας να ανέβει επί σκηνής, με τη Monika να εμφανίζεται με διαφορετικό φόρεμα συγκριτικά με τον ημιτελικό. Δύσκολα, πάντως, θα δούμε διατήρηση αυτού του φορέματος και στο βραδινό σόου. Ένα τραγούδι με ατμοσφαιρικό χαρακτήρα που δύσκολα πρόκειται να στηριχθεί από τον μέσο Λιθουανό τηλεθεατή. Ιδιαίτερα πιθανή η κατάληξή στην τελευταία δεκάδα του φετινού διαγωνισμού.

Αζερμπαϊτζάν

Επόμενος στη σκηνή ανεβαίνει ο κουρεμένος Nadir, ο οποίος για ακόμα μία φορά είναι to the point φωνητικά. Η φωνή του τον οδήγησε έως εδώ και η φωνή του θα τον οδηγήσει μέχρι και τις δύο το βράδυ και την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων. Πιθανότερή κατάληξή του εντός της δεύτερης δεκάδας.

Βέλγιο

Μία από τις προκρίσεις-εκπλήξεις του φετινού διαγωνισμού είναι το Βέλγιο, το οποίο πολλοί περίμεναν να μείνει εκτός τελικού. Παρ’ όλα αυτά, το Βέλγιο είναι εδώ, θα διαγωνιστεί στον μεγάλο τελικό και το πιθανότερο να καταλήξει στις θέσεις 16-25. Μέτρια ανταπόκριση από τους θεατές εντός σταδίου.

Μεταξύ Βελγίου και Ελλάδας μεσολαβεί διάλειμμα με τον Mika και τη Laura Pausini να προμοτάρει το επίσημο CD της Eurovision 2022 και παράλληλα προβάλλονται στιγμιότυπα από τους δύο ημιτελικούς.

Ελλάδα

Σειρά έχει η τελευταία πρόβα της Ελλάδας πριν τον μεγάλο τελικό το βράδυ. Η Αμάντα για ακόμα μία φορά δίνει τον καλύτερό της εαυτό, πιο προσηλωμένη από ποτέ στον στόχο της. Όλα κύλησαν άψογα, με το κοινό να τραγουδάει μαζί της στην κορύφωση του τραγουδιού στο φινάλε. Καμία ιδιαίτερη διαφοροποίηση συγκριτικά με τις προηγούμενες ημέρες και με το κοινό να αποθεώνει την Αμάντα.

Ισλανδία

Μετά την Ελλάδα ακολουθεί μία από τις εκπλήξεις του φετινού τελικού, η Ισλανδία. Μία country μπαλάντα, η οποία όμως χαντακώνεται από την παρουσία της ανάμεσα στη χώρα μας και τη Μολδαβία. Σχεδόν σίγουρη η παρουσία τους μεταξύ 18 και 25.

Μολδαβία

Όλο το στάδιο στο πόδι για τη Μολδαβία, η οποία αποτελεί μία από τις πιο μεγάλες κερδισμένες των τελευταίων ημερών. Μία συμμετοχή που έχει ξεχωρίσει λόγω της διαφορετικότητάς της και των έθνικ στοιχείων της που τόσο πολύ λείπουν από τον μεγάλο τελικό. Σίγουρη η απήχησή τους στο κοινό το βράδυ, μένει να δούμε ποια θα είναι η γνώμη των κριτικών επιτροπών.

Σουηδία

Σειρά έχει τώρα ένα από τα μεγάλα φαβορί του φετινού διαγωνισμού, η Σουηδία. Η Cornelia Jakobs για ακόμα μία φορά ξεσηκώνει τα πλήθη στο PalaOlimpico, όντας αποφασισμένη να φέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη Σουηδία. Για ακόμα μία φορά στο φινάλε του τραγουδιού βγάζει μία κορώνα, η οποία δεν υπήρχε μέχρι και χθες στις εμφανίσεις της.

Αυστραλία

Ο Sheldon ερμηνεύει για ακόμα μία φορά εξαιρετικά τη συμμετοχή του, παίζοντας για ακόμα μία φορά με τη φωνή του κατά τη διάρκεια της ερμηνείας του. Μία συμμετοχή που αναμένεται να στηριχθεί ιδιαίτερα από τις επιτροπές, της οποίας όμως η απήχηση ανάμεσα στους Ευρωπαίους είναι αμφίβολη.

Βλέπουμε τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια της βραδιάς, ενώ η Laura Pausini μαζί με όλο το κοινό στην αρένα τραγουδούν το Volare, μία από τις καλύτερες στιγμές της βραδιάς!

Ηνωμένο Βασίλειο

Μία από τις πιο ξεχωριστές συμμετοχές της φετινής χρονιάς είναι αδιαμφισβήτητα εκείνη του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο αναμένεται να επιστρέψει στην πρώτη δεκάδα της βαθμολογίας μετά από 13 χρόνια. Ο Sam Ryder απολαμβάνει τη στιγμή, με το κοινό να τραγουδάει μαζί του ιδιαίτερα στο ρεφρέν. Σε κάθε περίπτωση φαίνεται να κρατάει δυνάμεις, καθώς η νύχτα αναμένεται μακρά.

Πολωνία

Η τρίτη συνεχόμενη ανδρική μπαλάντα είναι εκείνη της Πολωνίας. Ο Ochman δίνει μία ακόμα πολύ καλή ερμηνεία κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, με μία συμμετοχή που το πιθανότερο είναι να καταλήξει εντός της πρώτης δεκάδας στις θέσεις 6-10. Πάρα πολύ καλή παρουσία για ακόμα μία φορά για την Πολωνία.

Σερβία

Προτελευταία χώρα του διαγωνιστικού προγράμματος είναι η Σερβία, μία από τις μεγαλύτερες κερδισμένες των τελευταίων ημερών στοιχηματικά μιλώντας. Σίγουρη η παρουσία της στην πρώτη δεκάδα, δεδομένης της απουσίας των υπόλοιπων πρώην γιουγκοσλαβικών κρατών, οι οποίες αναμένεται να στηρίξουν μαζικά την Konstrakta. Πολύ θερμή υποδοχή από το στάδιο, ειδικά κατά τις στιγμές των χειροκροτημάτων στη χορογραφία.

Εσθονία

Το διαγωνιστικό κομμάτι του μεγάλου τελικού της Eurovision 2022 κλείνει η Εσθονία. Ελαφρώς κουρασμένος ο Stefan, ο οποίος κάνει συντήρηση δυνάμεων ενόψει βραδιού. Τις περισσότερες στιγμές του τραγουδιού καλεί το κοινό να τραγουδήσει μαζί του.

Οι τρεις παρουσιαστές μας λένε πώς μπορούμε να ψηφίσουμε τα αγαπημένα μας τραγούδια και βλέπουμε την καρτέλα με τα τηλέφωνα.

Η ψηφοφορία ξεκινάει!

Πρώτο recap των τραγουδιών.

Aκολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα συμβαίνουν στο Τορίνο:

Στο Facebook

Στο Twitter

Στο Instagram

Στο TikTok

Στο YouTube

Στο Spotify

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις στην Eurovision 2022!

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Angelos-Philip M.
    Angelos-Philip M. says:

    Η Ελλαδα τραγουδα στην 17 η Θεση!Πριν απο 17 Χρονια κερδισε για πρωτη φορα με μια Ελληνιδα μεγαλωμενη σε σκανδιναβικη χωρα,οπως και σημερα!Κερδισε στην Ουκρανια ,σημερα πρεπει να επικρατησει της Ουκρανιας!το ονομα HELENA εχει 6 γραμματα και το ονομα AMANDA επίσης 6!Μαζί δημιουργουν το 66! Σήμερα ειναι ο 66. ESC! “My Number One”=11 γραμματα ,”Die together” = 11 γράμματα και τα δυο περιεχουν 2 φορες το 1. που σημαινει 2 φορες 1.θέση !
    και 11 + 11 = 22! Έχουμε ESC 2022! Και εμεις ψαχνουμε ακομα νικητή ?

    Απάντηση
  2. All about Eve
    All about Eve says:

    Πολυ ενδιαφερουσα καταγραφη συγχρονικοτητων, αλλα μπορει να διαβαστει ποικιλοτροπως…οπως ολες οι τυχαιουητες

    Π.χ. Κερδιζει η Ουκρανια που τοτε ηταν host….και η Ελλαδα ερχεται 11η…η η Ελλαδα λαμβανει 66+66=132 ποντους στις επιτροπες και 66 στο t/v (πολυ κοντα κατα την γνωμη μου στο σημερινο αποτελεσμα)….η…η…η…

    Εφοσοον κατσει η μπιλια εκει που θα κατσει, θα μπορειτε να προβειτε σε πιο ακριβεις ερμηνειες.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *