Eurovision 2022: Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα των δύο Ημιτελικών!

Ο 66ος διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision αποτελεί πια παρελθόν με τη μεγάλη νικήτρια να είναι η Ουκρανία! Το folk-rap συγκρότημα Kalush Orchestra χάρισε στη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης την τρίτη της νίκη στο Διαγωνισμό!

Μέσα από ένα συναρπαστικό σόου που διήρκησε περίπου τέσσερις ωρες η τελική βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής:

 

 

Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά τι συνέβη στους δύο Ημιτελικούς που προηγήθηκαν την περασμένη Τρίτη και Πέμπτη.

Πρώτος Ημιτελικός 

 

Στην 1η θέση των επιτροπών του Πρώτου Ημιτελικού βρέθηκε η Ελλάδα με 151 πόντους και μόλις στην 8η θέση της προτίμησης του κοινού με 60 πόντους. Συνολικά κατετάγη στη  3η θέση με 211 πόντους.

Μεγάλη νικήτρια του Πρώτου Ημιτελικού ήταν φυσικά η Ουκρανία με 337 πόντους με δεύτερη την Ολλανδία. Λίγο πριν την πρόκριση έφτασε η Κροατία όντας στην 11η θέση. Τελευταία κατετάγη η Σλοβενία.

Παρατηρούμε ότι στη ψήφο των κριτικών επιτροπών η Κροατία θα ήταν μια εκ των φιναλίστ έναντι της Μολδαβίας ενώ στη ψήφο του κοινού η Αλβανία θα προκρίνονταν έναντι της Ελβετίας. Άλλο ένα αποτέλεσμα που κινεί το ενδιαφέρον των fans είναι η πρόκριση της Ισλανδίας και από το κοινό αφού πολλοί θεώρησαν την πρόκριση των Systur αποτέλεσμα βασισμένο αποκλειστικά στη ψήφο των επιτροπών.

Δεύτερος Ημιτελικός

Στην 12η θέση τερμάτισε τελικά η Κύπρος. Η Μεγαλόνησος βρέθηκε στην τελεταία θέση (18η) των επιτροπών με το κοινό όμως να της χαρίζει την 9η θέση.

Μεγάλη νικήτρια του Ημιτελικού βγήκε η Σουηδία με 396 πόντους, ενώ δεύτερη βγήκε η Αυστραλία. Στην τελευταία θέση βρέθηκε η Γεωργία ενω λίγο πριν τη πρόκριση (11η θέση) βρέθηκε η Βόρεια Μακεδονία.

Αν ψήφιζαν μόνο οι επιτροπές τότε θα βλέπαμε να προκρίνεται η Βόρεια Μακεδονία έναντι της Ρουμανίας ενώ αν ψήφιζε μόνο το κοινό η Κύπρος μας θα βρίσκονταν στον Μεγάλο Τελικό έναντι του Αζερμπαιτζάν. Σχεδόν σκανδαλώδη θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την πρόκριση του Αζερμπαϊτζάν αφού στη τηλε-ψηφοφορία βρέθηκε στην τελευταία θέση (18η) με 0 βαθμούς!

 

Πως σας φάνηκαν τα αναλυτικά αποτελέσματα των δύο ημιτελικών αλλά και του τελικού;

 

Aκολουθήστε μας σε όλα τα social media:

Στο Facebook

Στο Twitter

Στο Instagram

Στο TikTok

Στο YouTube

Στο Spotify

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις της Eurovision 2023!

1 reply
  1. T.R
    T.R says:

    Mou ekane megali entiposi to 0 tou Azerbaijan. Me tetia erminia den axize 0. Kai ston teliko 3 pire. To theorousa kalitero apo tis Australia (paromoio styl dramatiki balada). Epusis ekplixi i 9th thesi sto koino I Andromachi. An ekane kaliteri erminia kai horografia tha pigene kalitera stis epitropes kai tha pernouse. To tragoudi itan kalo kai arese prin ton diagonismo. Apetihe omos sti skini toso erminevtika oso kai horografika.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *