Eurovision 2022: Τα στοίχηματα πριν τον δεύτερο ημιτελικό!

Λίγες ώρες μας χωρίζουν από τη διεξαγωγή του δεύτερου ημιτελικού της Eurovision 2022 και οι στοιχηματικοί πίνακες έχουν πάρει φωτιά, με τις αποδόσεις να αλλάζουν συνεχώς.

Η αγαπημένη σας στήλη θα σας παρουσιάσει ότι άλλαξε τις τελευταίες ημέρες τόσο σχετικά με την υπόθεση-νίκη, όσο και σχετικά με την πρόκριση από το αποψινό σόου στον σαββατιάτικο τελικό.

Top 5 και Ελλάδα

Νέες ανακατατάξεις έχουν προκύψει στους στοιχηματικούς πίνακες μετά τη διεξαγωγή του πρώτου ημιτελικού την Τρίτη το βράδυ και των χθεσινών δύο προβών για τον αποψινό δεύτερο ημιτελικό. Φυσικά, ένα πράγμα παραμένει αναλλοίωτο στο πέρασμα των ημερών: η πρωτοπορία της Ουκρανίας. Οι Kalush Orchestra διευρύνουν συνεχώς το προβάδισμά τους και η νίκη τους παίζεται σε αρκετές εταιρείες κάτω από το 1,50.

Νέα προσπέραση είχαμε στη μάχη για τη δεύτερη θέση, με το Ηνωμένο Βασίλειο να ξαναπερνάει την Ιταλία που είχε μειώσει την απόστασή της από την προπορευόμενη Ουκρανία στην τελευταία μας ανάλυση. Σε αποδόσεις μεταξύ 5,50 και 8,40 βρίσκει κανείς τη νίκη του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ η αντίστοιχη ιταλική εκτείνεται σε μεγαλύτερο εύρος αποδόσεων, μεταξύ 5 και 12,50.

Τέταρτη εξακολουθεί να βρίσκεται η Σουηδία, ελαφρώς κάτω από την Ιταλία. Ενδεχόμενη νίκη της Cornelia Jakobs το Σάββατο επιστρέφει έως και 14 φορές τα λεφτά εκείνου που θα ποντάρει σε αυτήν. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει, με απόσταση από τις υπόλοιπες χώρες, η Ισπανία που επιστρέφει έως 25 φορές το ποντάρισμα.

Όσον αφορά την Ελλάδα, παρατηρεί κανείς ένα τεράστιο χάσμα μεταξύ των bookers. Στον παρακάτω πίνακα διακρίνει κανείς τη χώρα μας στην όγδοη θέση πίσω από την Πολωνία και την Ολλανδία, γεγονός που οφείλεται στη μεγαλύτερη διαθέσιμη απόδοση των τριών χωρών.

Παρ’ όλα αυτά, ρίχνοντας μία πιο προσεκτική ματιά στα στοιχεία του πίνακα, η νίκη της Ελλάδας προσφέρεται σε αρκετές εταιρείες χαμηλότερα από τις αντίστοιχες των δύο προπορευόμενων χωρών. Η ελληνική νίκη προσφέρεται μεταξύ 21 και 160, η πολωνική μεταξύ 34 και 80, ενώ η ολλανδική μεταξύ 41 και 130.

Δεύτερος Ημιτελικός

Όπως σας αναφέραμε στην αρχή του άρθρου, το σημερινό άρθρο θα ασχοληθεί αρκετά και με τις πιθανότητες πρόκρισης των χωρών του δευτέρου ημιτελικού, σύμφωνα πάντα με τους bookers.

Παρατηρώντας κανείς τους στοιχηματικούς πίνακες του πρώτου ημιτελικού, οι στοιχηματικές εταιρείες θεωρούν σχεδόν δεδομένη την πρόκριση 2+4χωρών. Πολωνία και Σουηδία είναι τα ακλόνητα φαβορί για πρόκριση σήμερα, με την απόδοση πρόκρισή τους να μην ξεπερνάει το 1,01. Σε μεγάλο βαθμό σίγουρη θέση στον τελικό έχουν και η Αυστραλία, η Εσθονία, η Σερβία και η Τσεχία, οι οποίες προσφέρονται ελαφρώς υψηλότερα γύρω στο 1,10 με 1,22.

Μία κατηγορία μόνη της θα λέγαμε πως αποτελεί η Φινλανδία, η οποία προσφέρεται ελαφρώς υψηλότερα (έως 1,33) από τις προαναφερθείσες χώρες, αλλά η παρουσία της στον μεγάλο τελικό της 14ης Μαίου θεωρείται εν πολλοίς σίγουρη.

Χαμηλότερα στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται το Βέλγιο και το Αζερμπαϊτζάν. Αμφότερες οι δύο χώρες έχουν δημιουργήσει μία απόσταση από τις υπόλοιπες διεκδικήτριες των τελευταίων εισιτηρίων, με την απόδοση πρόκρισής τους να μην ξεπερνάει το 1,57. Τέλος, τη δέκατη και τελευταία θέση που οδηγεί στον τελικό του Σαββάτου συμπληρώνει η Κύπρος, με τη Μεγαλόνησο να διπλασιάζει σχεδόν τα χρήματα εκείνου που θα ποντάρει στην πρόκρισή της.

Παρατηρώντας κανείς τις αποδόσεις, διακρίνει πως η μάχη για τα τελευταία εισιτήρια των ημιτελικών θα είναι ιδιαίτερα σκληρή, καθώς κοντά στο Βέλγιο, το Αζερμπαϊτζάν και την Κύπρο συναντά κανείς τη Μάλτα και τον Άγιο Μαρίνο. Έχοντας αμφότερες καλλιτέχνες ιδιαίτερα γνωστούς στο ιταλικό κοινό και με την υποστήριξη της PalaOlimpico, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει την πρόκρισή τους. Η πρόκριση της Μάλτας και του Άγιου Μαρίνου επιστρέφει πάνω από δύο φορές το ποντάρισμα.

Δευτερεύοντα λόγο στην υπόθεση-πρόκριση έχουν η Ρουμανία και το Ισραήλ, οι οποίες δεν θεωρούνται ξεγραμμένες από τους bookers, αλλά έχοντας συγκριτικά ελαφρώς λιγότερες πιθανότητες από τις προπορευόμενες χώρες. Η Ρουμανία παίζεται στο 2,84 και το Ισραήλ στο 3,50.

Ξεχωριστή κατηγορία αποτελούν με τη σειρά τους η Ιρλανδία, το Μαυροβούνιο και η Γεωργία που βρίσκονται με το ενάμιση πόδι εκτός τελικού, με την απόδοση πρόκρισής τους να ξεπερνάει το 4,50 και να αγγίζει σε κάποιες περιπτώσεις και το 7. Τέλος, εκτός διεκδίκησης πρόκρισης θεωρείται η Βόρεια Μακεδονία, της οποίας η πρόκριση δίνεται σε κάποιες εταιρίες στο 17.

7 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Stavros
    Stavros says:

    Ρε δε πα να μας ριξουν και τελευταιους. Εχουν ξεφτιλιστει οι ιδιοι τοσα χρονια με το προμοταρισμα αισχρων συμμετοχων. Η Ελλαδα φετος θα παει πολυ καλα και ειναι σιγουρο, εδω θα μαστε. Ξυδακι

    Απάντηση
    • Κωνσταντίνος
      Κωνσταντίνος says:

      Γενικά την Ελλάδα ό,τι και τραγούδι να στείλουμε όπως και αν το παρουσιάσουμε δεν θα μας έχουν σε εκτίμηση οι στοιχηματικες….
      Εν αντιθέσει με τη Σουηδία πχ ή ακόμα χειρότερα το ΗΒ, το οποίο θυμάμαι το 2016 και το 2018 με αισχρά τραγούδια και ακόμα χειρότερες σκηνικές παρουσιάσεις, το είχαν τοπ 10 την βραδιά των αντίστοιχων τελικών…
      Ελεεινά πράγματα.

      Απάντηση
    • Harry
      Harry says:

      Είναι κρίμα να μας έχουν τόσο χαμηλά στα στοιχήματα μετά από την εκπληκτική ερμηνεία της Αμάντα στον ημιτελικό. Δε ξέρω γιατί μας έριξαν απότομα τόσο πάντως ένα είναι σίγουρο 10αδα θα είμαστε!!!

      Απάντηση
  2. Τina
    Τina says:

    Επειδή οι στοιχηματικες δημιουργούν μια δυναμική για κάθε χώρα αυτή μέχρι πρότινος για την Ελλαδα ήταν η έκτη θέση φυσικά και μπορούν να πέσουν έξω στην πρόβλεψη τους έτσι αν η κατάταξη μας είναι κάτω από την 9η θέση τότε το δελτίο τύπου της ΕΡΤ που βγαίνει αυτές τις ημέρες και μας ενημερώνει για τους ημιτελικούς θα πρέπει την Κυριακή να μας ενημερωνει για την επαναξιολόγηση του τρόπου επιλογής της συμμετοχής μας καθώς η ίδια η ΕΡΤ έθεσε το πήχη ψηλά είναι ευνόητο οτιδήποτε κάτω από 7η θέση να είναι αποτυχία .

    Απάντηση
  3. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Μόλις είδα ολόκληρη την πρόβα των επιτροπών της Κύπρου στο TikTok με τηλεοπτικά πλάνα….
    Ποοολυ δύσκολη η πρόκριση. Αμήχανη χορογραφία σε πολλά σημεία, ωραία χρώματα ωστόσο που όμως δεν με εντυπωσίασαν και μια Ανδρομάχη λίγη φωνητικά στα κουπλέ και στον αμανέ. Τουλάχιστον τα ρεφρέν ακούγονται μια χαρά (ίσως λόγω ενισχυμένων φωνητικών). Καλή επιτυχία να ευχηθώ και ελπίζω να διαψεύστω αλλά δεν το βλέπω…
    Οι δέκα φιναλίστ από το σημερινό τελικό πιστεύω θα είναι:
    Σερβία, Αζερμπαϊτζάν, άγιος Μαρίνος, Αυστραλία, Εσθονία, Πολωνία, Σουηδία, Τσεχία και για τα 2 τελευταία εισιτήρια θα έλεγα 2 εκ των Φιλανδία, Ισραήλ, Ιρλανδία ή Ρουμανία…

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *