Eurovision 2022: 161 εκατομμύρια τηλεθεατές για την φετινή διοργάνωση!

161 εκατομμύρια τηλεθεατές σε 34 χώρες παρακολούθησαν ζωντανά τον 66ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision από το Τορίνο της Ιταλίας.

Ο διαγωνισμός κατέγραψε μερίδιο στον τελικό του 43,3% του κοινού, αυξημένο κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες από το 2021. Το ενδιαφέρον στο νεανικό κοινό έφτασε το 56,2% για τις ηλικίες 15-24 ετών, τετραπλάσιο του μέσου όρου για τα κανάλια που συμμετείχαν.

Ενώ το συνολικό συνολικό κοινό του διαγωνισμού είναι μειωμένο από τα 183 εκατομμύρια που καταγράφηκαν το 2021, πέρυσι 29 εκατομμύρια παρακολουθήθηκαν από την Ουκρανία και τη Ρωσία, δύο χώρες όπου τα δεδομένα δεν μετρήθηκαν το 2022. Ως αποτέλεσμα στις 34 συνεπείς μετρημένες αγορές από το 2021, το κοινό μεγάλωσε 7 εκατομμύρια θεατές.

Σε όλη την Ευρώπη, σε 13 από τις 34 χώρες, πάνω από το 50% του κοινού παρακολούθησε τον Μεγάλο Τελικό, συμπεριλαμβανομένης της Αρμενίας, της Δανίας, της Ολλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ η Ισλανδία κατέκτησε για άλλη μια φορά την πρώτη θέση με το 96,4% του κοινού.

Στα social media ο διαγωνισμός μεγάλωσε επίσης. Στο TikTok καταγράφηκαν συνολικά 189 εκατομμύρια προβολές στον επίσημο λογαριασμό της Eurovision, εκ των οποίων 3,3 εκατομμύρια μοναδικοί θεατές παρακολούθησαν ζωντανά τον Μεγάλο Τελικό. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας των live shows, 42,3 εκατομμύρια μοναδικοί θεατές σε 232 χώρες και περιοχές παρακολούθησαν από το επίσημο κανάλι YouTube.

Ο Εκτελεστικός Επόπτης του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision Martin Österdahl δήλωσε:

«Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο χαρούμενοι που βλέπουμε την επιτυχία του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision σε όλα τα κανάλια των μελών μας και στις ψηφιακές μας πλατφόρμες φέτος»

«Για άλλη μια φορά, είδαμε την τεράστια δημοτικότητα του Διαγωνισμού μεταξύ των νεαρών ακροατών, μερικοί από τους οποίους ανακαλύπτουν το γεγονός για πρώτη φορά. Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision έχει πραγματικά παγκόσμια απήχηση, που αποδεικνύεται από τα εκατομμύρια που παρακολουθούν σε κάθε περιοχή της γης και εκατομμύρια ακόμη που αλληλεπιδρούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Η Ουκρανία αναδείχθηκε η μεγάλη νικήτρια του 66ου Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision, σημειώνοντας την τρίτη της νίκης στον θεσμό με 631 βαθμούς. Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε την εμφάνιση τους μετά την ανακοίνωση της νίκης τους:

Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα θα συμβούν στο Τορίνο:

Στο Facebook

Στο Twitter

Στο Instagram

Στο TikTok

Στο YouTube

Στο Spotify

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την Eurovision!

πηγή:eurovision.tv

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *