Eurovision 2022: H jury rehearsal του Πρώτου Ημιτελικού | Ανανεώνεται

Ζωντανά από την Pala Olimpico Arena του Τορίνου, αυτή την στιγμή διεξάγεται η Jury Rehearsal του Πρώτου Ημιτελικού. Σήμερα καθορίζεται το 50% της ψηφοφορίας για τον Πρώτο Ημιτελικό, αφού ψηφίζουν οι 17 κριτικές επιτροπές των χωρών που διαγωνίζονται σε αυτό τον ημιτελικό και οι κριτικές επιτροπές της Ιταλίας και της Γαλλίας που βρίσκονται απευθείας στον τελικό. Ανάμεσα στις χώρες που διαγωνίζονται σήμερα, είναι φυσικά και η Ελλάδα, με την Αμάντα Γεωργιάδη και το Die Together.

Εμείς βρισκόμαστε στο κέντρο τύπου και θα σας μεταφέρουμε ζωντανά όλα όσα συμβαίνουν εδώ σε πραγματικό χρόνο. Όσοι είστε ακουστικοί τύπου, μπορείτε να παρακολουθήσετε και το Live σχολιασμό μας στο YouTube.

Πρόκειται για την δεύτερη γενική πρόβα του ημιτελικού, αφού θα παρακολουθήσουμε ακριβώς, αυτό που θα δείτε ζωντανά από τις οθόνες σας την Τρίτη το βράδυ. Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη γενική πρόβα, η λεγόμενη press rehearsal, αφού ήταν ανοιχτή μόνο στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους. Περισσότερα για την πρώτη γενική πρόβα, μπορείτε να δείτε στο σχετικό μας άρθρο.

Δείτε την εμφάνιση της Αμάντας και του Die Together από την πρώτη γενική πρόβα:

https://www.youtube.com/watch?v=yFMv7GpO0Mw

Ο ημιτελικός ξεκινά με ένα βίντεο και το drone-maskot, τον Leo, που αφού περιδιαβεί το Τορίνο φθάνει στην Pala Olimpico. O Leo μπαίνει μέσα στο στάδιο. Βλέπουμε ένα παιχνίδια με φώτα και leds, ενώ ακούμε το Zitti e Buoni των Maneskin.

Αφού παρακολουθήσουμε ένα ακόμη δρώμενο, στην σκηνή ανεβαίνουν οι παρουσιαστές μας, Laura Pausini, Alessandro Cattelan και Mika.

Αλβανία

Αρκετά καλή φωνητικά η Ronela, σκηνικά παραμένει love or hate. Η Ronela φοράει το ρούχο που είχε στην πρώτη πρόβα. Συμπεριλαμβάνει κάποιες κινήσεις που δεν είδαμε στην δεύτερη πρόβα, ίσως να ήταν και ο λόγος που υπήρξαν οι σχετικές αντιδράσεις. Αρκετό χειροκρότημα στο κέντρο τύπου. Πιστεύω ότι θα δούμε την Αλβανία εκτός απροόπτου και στον τελικό.

Λετονία

Οι Citi Zeni έχουν μεγάλο ενθουσιασμό και ενέργεια στην εμφάνισή τους. Φαίνεται αρκετά πιο επαγγελματικό από την εμφάνιση της Αλβανίας προηγουμένως. Η εμφάνιση τους κερδίζει χειροκρότημα και κατά τη διάρκεια του τραγουδιού. Είναι με διαφορά η καλύτερη εμφάνισή τους.

Λιθουανία

Η Monika είναι λίγο υποτονική, στέλνει το φιλί στην κάμερα στο τέλος της εμφάνισής της. Δεν βλέπω πολλές πιθανότητες για την Λιθουανία να περνάει στον τελικό, ειδικά μετά τις εμφανίσεις της Αλβανίας και της Λιθουανίας.

Ελβετία

Μία μπαλάντα τώρα, αυτή της Ελβετίας από τον Marius Bear. Αρκετά αδιάφορος ο Ελβετός τόσο μέσα στην αρένα, όσο και στο κέντρο τύπου.

Σλοβενία

Παρότι έχουν περάσει τόσες πρόβες, οι Σλοβένοι παραμένουν αρκετά μέτριοι, δεν νομίζουμε πως ήταν έτοιμοι για μία συμμετοχή στην Eurovision.

Ουκρανία

Το μεγάλο φαβορί για νίκη όχι στον ημιτελικό αλλά και στον τελικό. Οι Kalush Orchestra ερμηνεύουν άψογα το τραγούδι τους για μία ακόμη φορά, ενώ στο τελευταίο ρεφρέν όλοι οι θεατές στο στάδιο, αλλά και οι δημοσιογράφοι στο κέντρο τύπου χειροκροτούν.

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Βουλγαρία

Το τραγούδι μπορεί να μην συγκίνησε πολλούς, η εμφάνιση και η σκηνική απόδοση των IMP είναι to the point και δεν θα πάει τόσο άσχημα όσο κάποιοι θεωρούν.

Ολλανδία

Σε ένα τελείως σκοτεινό τοπίο η S10 ερμηνεύει άψογα για μία ακόμη φορά το τραγούδι της. Η Ολλανδία θα είναι σίγουρα στον τελικό και στοχεύει για μία ακόμη χρονιά σε ένα καλό αποτέλεσμα. Με ένα καλύτερο staging θα είχε ελπίδες για κάτι υψηλότερο.

Μολδαβία

Αρκετό χειροκρότημα για το φολκλορ από την Μολδαβία. Είναι τόσο διαφορετικό μετά την Ολλανδία που σίγουρα θα βρει το κοινό του στην τηλεψηφοφορία.

Πορτογαλία

Με όλες τις κοπέλες στα φωνητικά, αφού βγήκε αρνητική στο τεστ covid το μέλος της αποστολής που είχε βγει στα μέσα της εβδομάδας θετική. Η ήρεμη δύναμη του σημερινού ημιτελικού η Maro με το Saudade.

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Κροατία

Η Mia κουρεύτηκε ελπίζοντας να αλλάξει και η τύχη της στον διαγωνισμό. Είναι όμορφη, φωνητικά πολύ καλή, αλλά το τραγούδι της είναι αρκετά καλό για να περάσει στον τελικό; Εγώ θα το ήθελα!

Δανία

Ένα pop rock girl band που ίσως απολαμβάνουν περισσότερους από όλους τους συμμετέχοντες την βραδιά. Θα συνεχίσει το show τους και στον τελικό; Επίσης θα το ήθελα!

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Αυστρία

Για μία ακόμη φορά η Pia αντιμετωπίζει φωνητικά προβλήματα. Ένα τραγούδι που ενώ άρεσε στην studio version δεν βλέπω να έχει πολλές πιθανότητες πρόκρισης με αυτή την εμφάνιση.

Ισλανδία

Το πιο country τραγούδι του φετινού διαγωνισμού. Οι Systur τραγουδούν στα ισλανδικά, σε ένα ακόμη “ήσυχο” τραγούδι. Δύσκολη η πρόκριση αφού αμέσως μετά ακολουθεί η Ελλάδα.

Ελλάδα

Χειροκροτήματα κατά τη διάρκεια του τραγουδιού, μία Αμάντα απόλυτα προσηλωμένη στον στόχο της, ενώ και τα led συγχρονίστηκαν τέλεια αυτή την φορά. Η Αμάντα είναι πανέμορφη! Μέχρι που θα φθάσει η φετινή μας συμμετοχή; Βλέπουμε και ελληνικές σημαίες στην αρένα.

Νορβηγία

Οι Suberwolfer παρουσιάζουν για μία ακόμη φορά την ίδια εμφάνιση που είδαμε και στον εθνικό τελικό. Μεγάλο χειροκρότημα και για τους Νορβηγούς.

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Αρμενία

Στο κατάλευκο σκηνικό-σπίτι η Rosa ερμηνεύει με άνεση το τραγούδι της, κλείνοντας το διαγωνιστικό κομμάτι. Η Αρμενία και το Snap εύκολα ή δύσκολα θα είναι και στον τελικό.

Ποιοι πιστεύω πως θα προκριθούν σίγουρα;

  • Ελλάδα
  • Ουκρανία
  • Νορβηγία
  • Αρμενία
  • Ολλανδία

Ποιοι μπορεί να προκριθούν;

  • Αλβανία
  • Λετονία
  • Λιθουανία
  • Πορτογαλία
  • Μολδαβία
  • Δανία
  • Αυστρία
  • Ισλανδία
  • Ελβετία

Ποιοι δεν θα προκριθούν

  • Σλοβενία
  • Κροατία
  • Βουλγαρία

Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα θα συμβούν στο Τορίνο:

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovision Fun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *