Eurovision 2023: Αρχίζουν οι συνομιλίες EBU – Ουκρανίας την Παρασκευή!

Μπορεί η Eurovision 2022 να έχει περάσει εδώ και λίγες ημέρες στην ιστορία, αυτό δεν σημαίνει όμως πως οι συζητήσεις για τη διεξαγωγή του επερχόμενου διαγωνισμού δεν έχουν αρχίσει ήδη.

Δίχως να υπάρχει καιρός για χάσιμο και μέσα σε ένα τόσο αβέβαιο περιβάλλον, όσο αυτό που επικρατεί στην Ουκρανία, οι νικητές του διαγωνισμού και η EBU ξεκινάνε την Παρασκευή τις συζητήσεις για τη φιλοξενία της Eurovision 2023. Στην αποκάλυψη αυτή προχώρησε ο Πρόεδρος της ουκρανικής ραδιοτηλεόρασης, Mykola Chernotytskyi, ο οποίος εξέφρασε την επιθυμία του ο 67ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision να λάβει χώρα σε μία “ειρηνική Ουκρανία”.

Οι επικείμενες συνομιλίες που θα ξεκινήσουν την Παρασκευή ανάμεσα στις δύο πλευρές θα αφορούν το οικονομικό σκέλος και εκείνο των υποδομών που χρειάζονται για να πραγματοποιηθεί κανονικά η Eurovision 2023 στην Ουκρανία τον ερχόμενο Μάιο. Εκτός από τη χρηματοδότηση και τις υποδομές, δεσπόζουσα σημασία στις συνομιλίες Suspilne-EBU θα έχουν τα ζητήματα ασφαλείας, τα οποία και αποτελούν το μεγαλύτερο “αγκάθι” τη δεδομένη χρονική στιγμή για τη διεξαγωγή του επόμενου διαγωνισμού σε ουκρανικό έδαφος.

Υπενθυμίζουμε πως η ουκρανική κρατική ραδιοτηλεόραση έχει λάβει ήδη από το Σάββατο το βράδυ τα απαραίτητα έγγραφα για τη φιλοξενία της Eurovision 2023, με την επικεφαλής της ουκρανικής αποστολής στο Τορίνο, Oksana Skybinska, που με τη σειρά της τα παρέδωσε στο διοικητικό συμβούλιο του Suspilne.

Παρ’ όλα αυτά, όπως φαίνεται και από τις εκατέρωθεν δηλώσεις των Chernotyskyi και Skybinska, αμφότεροι γνωρίζουν τη δυσκολία του εγχειρήματος, τονίζοντας πως η τελική απόφαση για τη διεξαγωγή ή μη της 67ης Eurovision εντός Ουκρανίας θα ληφθεί από κοινού με την EBU.

Οι Kalush Orchestra αναδείχθηκαν οι μεγάλοι νικητές της Eurovision 2022 το περασμένο Σάββατο στο Τορίνο, συγκεντρώνοντας 631 πόντους. Το folk-rap συγκρότημα χάρισε έτσι στην Ουκρανία την τρίτη της νίκη στον διαγωνισμό, μετά το 2004 και το 2016.

Πηγή: Suspilne

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Προσωπική μου γνώμη είναι ότι οι Ουκρανοί ως νικητές πρέπει να έχουν λόγο σε όλο αυτό.
    Πρακτικά όμως υπάρχουν ανυπέρβλητες δυσκολίες και, ακόμα κι αν ο πόλεμος τελείωνε αύριο, οι υποδομές τις χώρες θα είναι σε τέτοια κατάσταση που θα έκανε απαγορευτική τη διεξαγωγή οποιουδήποτε event και μάλιστα τέτοιου βεληνεκούς όπως η Γιουροβίζιον.

    Αυτό που δε θα ήθελα να δω είναι, σε περίπτωση που ο Διαγωνισμός διεξαχθεί τελικά σε άλλη χώρα, η χώρα αυτή να διαγωνισθεί κατευθείαν στον Τελικό.

    Απάντηση
    • όχι άλλο κάρβουνο
      όχι άλλο κάρβουνο says:

      Μιλάω φυσικά για χώρες πέραν των big 5, όπως π.χ. Πολωνία ή Ολλανδία που ήδη προθυμοποιήθηκαν να διοργανώσουν τον Διαγωνισμό.

      Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *