Eurovision Polls 2022: Στατιστικά, νικητές και αστοχίες!

Λιγότερο από δύο μήνες μετά την ανάλυση των Polls και Ratings των διάφορων σωματείων και Site τα τελευταία χρόνια, επιστρέφουμε να δούμε αν και ο φετινός διαγωνισμός θα επιβεβαιώσει τα συμπεράσματα που βγάλαμε τότε. Μπορείτε να δείτε το αρχικό μας άρθρο εδώ.

Θυμίζουμε ότι στην ανάλυση μας περιλαμβάνουμε τις ψηφοφορίες του OGAE και INFE και το Wiwi Jury και Euro Jury.

OGAE POLL

Για 3η συνεχόμενη χρονιά το poll του OGAE δεν κατόρθωσε να προβλέψει το νικητή του φετινού διαγωνισμού που τις δίνει άρα ένα ποσοστό επιτυχίας τα τελευταία 4 χρόνια 25%. Η νικήτρια τους Σουηδία με το “Hold Me Closer” ήρθε τελικά στην τέταρτη θέση της φετινής κατάταξης.

Όσον αφορά τώρα τις χώρες της δεκάδας το φετινό poll έπιασε μόλις 5/10, ενώ είχε μέσο όρο 6/10. Συγκεκριμένα, η Μολδαβία βρέθηκε στην 22η θέση του OGAE POLL, η Πορτογαλία 20η, η νικήτρια Ουκρανία 11η, η Σερβία 14η και η Αμάντα με το “Die Together” επτά θέσεις κάτω από την θέση που κατέλαβε στον τελικό, δηλαδή 15η.

Άλλη μια χρονιά όπου στη 10άδα του poll είδαμε και χώρα που έχει αποκλειστεί από τον τελικό, αλλά αυτή τη φορά μάλιστα ήταν δύο! Ο λόγος για την Αλβανία και την Αυστρία οι οποίες ήρθαν στην 9η και 10η θέση αντίστοιχα.

Τελικά το γεγονός πως η Ελλάδα δεν μπήκε στη 10αδα του OGAE όπως και πέρυσι, με τις συμμετοχές του 2019 και 2018 να βρίσκονται δυναμικά εκεί, ήταν καλός οιωνός όπως γράψαμε στο προηγούμενο άρθρο μας!

INFE POLL

Άλλο ένα σωματείο που αστόχησε να προβλέψει τη νίκη της Ουκρανίας μιας και νικήτρια ήταν η Chanel με το “SloMo“, η οποία κατέληξε τρίτη τελικά στο βαθμολογικό πίνακα.

Στις χώρες της δεκάδας τώρα, και το INFE προέβλεψε 6/10 όπως και τις δύο προηγούμενες χρονιές. Εκτός τοπ 10 ήταν για ακόμα μια φορά ήταν η Μολδαβία (24η), η Σερβία(16η) και η Πορτογαλία(18η) ενώ εκτός βρέθηκε και η Νορβηγία(15η).

Η Αλβανία και η Κύπρος κλείδωσαν μια θέση στη 10άδα του INFE φέτος, με την Αλβανία μάλιστα στην πρώτη πεντάδα(5η), και την δεύτερη 8η, χωρίς όμως να κατορθώσουν να βρεθούν στον τελικό.

Η Ελλάδα από την άλλη πήρε για 3η φορά τη 10η θέση στο INFE POLL και κατάφερε τελικά να βρεθεί δύο θέσεις υψηλότερα τερματίζοντας στην όγδοη θέση.

EURO JURY

Ούτε το Euro Jury προέβλεψε το νικητή του φετινού διαγωνισμού μιας και ανέδειξε νικητή τον Sam Ryder και το “Spaceman“, ο οποίος βρέθηκε πολύ κοντά τελικά στη δεύτερη θέση.

Ο μέσος όρος των χωρών της 10άδας που προβλέπει το συγκεκριμένο Poll ήταν και παραμένει 5/10. Το Euro Jury αστόχησε στη Νορβηγία (11η), Ελλάδα (12η), Πορτογαλία(15η), Σερβία (16η) και Μολδαβία(22η).

Έσπασε την κατάρα που είχε όμως φέτος όπου η 10η θέση τους καταλήγει εκτός τελικού. Τη θέση αυτή βέβαια είχε η Ελβετία με το “Boys Do Cry“, η οποία πέρασε οριακά στον τελικό του Σαββάτου.

WIWI JURY

Για ακόμα μια χρονιά το Wiwi Jury αποδείχθηκε το πιο πετυχημένο πετυχαίνοντας 7/10 χώρες, με τη νικήτρια Ουκρανία να καταλαμβάνει την 9η θέση. Τη νίκη πήρε η Σουηδία, όπως και στο OGAE POLL, με το “Hold Me Closer“.

Οι χώρες που βρέθηκαν εντός 10άδας αλλά δεν κατάφεραν να πείσουν τους συντάκτες του Wiwiblog ήταν η Σερβία(12η), η Μολδαβία(25η) και προς έκπληξη το Ηνωμένο Βασίλειο(15ο). Είναι το μόνο poll που το “Spaceman” βρέθηκε εκτός 5άδας, και μάλιστα εκτός 10άδας!

Οι 2 από τις 3 χώρες που έβαλαν οι συντάκτες του Wiwi στη δεκάδα, δεν κατάφεραν καν να προκριθούν στον τελικό! Ο λόγος για την Αλβανία που στέφθηκε στην 4η θέση(!) και στην Ιρλανδία που έκλεισε τη 10άδα. Παρατηρούμε γενικά ότι το Wiwi Jury πάντα εκτιμά τις συμμετοχές της Ιρλανδίας μιας και χάρισε πέρυσι στο “Maps” την 7η θέση.

Η Ελλάδα επάξια βρέθηκε στην 5η θέση εκεί, πολύ κοντά με την 6η που της χάρισαν οι επιτροπές και την τελική της 8η θέση.

Συμπεράσματα

Περίπου τις μισές χώρες της 10άδας πρόβλεψαν φέτος τα POLLS και καμία δεν πέτυχε τη νίκη της Ουκρανίας. Όλες σχεδόν, εκτός του Euro Jury, είχαν 1-2 συμμετοχές στη 10άδα που δεν κατόρθωσαν να βρεθούν καν στον τελικό, ενώ η Μολδαβία και η Σερβία, δυο χώρες που ήταν στις πρώτες τέσσερις του κοινού και στις επτά πρώτες στο σύνολο, δεν βρέθηκαν πουθενά ψηλά.

Όπως είχαμε γράψει και τότε, τα αποτελέσματα αυτά πριν το διαγωνισμό είναι εννοείται διασκεδαστικά, αλλά δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα! Τελικά, επαληθευτήκαμε γράφοντας πως η σκηνή του Τορίνο θα δείξει ποιες χώρες θα καταφέρουν να διατηρήσουν τις θέσεις τους στις κατατάξεις, και φυσικά, η Ελλάδα με το “Die Together” κατάφερε δικαίως να είναι μια από αυτές και να βρεθεί στη 10άδα του τελικού.

https://www.youtube.com/watch?v=1F4xozknC_4

Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media, για να μην χάνετε στιγμή από όσα θα συμβούν στο Τορίνο:

Στο Facebook

Στο Twitter

Στο Instagram

Στο TikTok

Στο YouTube

Στο Spotify

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *