Sirusho: Γιατί να έχει η Ουκρανία περισσότερες πιθανότητες από την Αρμενία να νικήσει;

Στην εκπομπή της Ναταλίας Γερμανού, Καλύτερα Δε Γίνεται, εμφανίστηκε το περασμένο Σάββατο, λίγες ώρες πριν τον φετινό τελικό της Eurovision, η Sirusho, εκπρόσωπος της Αρμενίας το 2008 που αποτελεί μέχρι και σήμερα το καλύτερο αποτέλεσμα της χώρας στον διαγωνισμό.

Η ίδια μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην εμπειρία που είχε εκπροσωπώντας τη χώρα της στο Βελιγράδι, την κατάκτηση της τέταρτης θέσης και τη συνεργασία της με τη Ναταλία Γερμανού στο τραγούδι «Έρωτας».

Αξιοσημείωτη, ωστόσο, είναι η απάντησή της στην ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με τις πιθανότητες νίκης της ουκρανικής συμμετοχής στον φετινό διαγωνισμό.

«Αν μιλάμε για το τραγούδι και είναι όντως ωραίο, γιατί όχι; Αν όμως μιλάμε για τον πόλεμο και η Αρμενία βρισκόταν σε εμπόλεμη κατάσταση πέρυσι, και εν μέρει ακόμη βρισκόμαστε, επομένως είναι οι πιθανότητες να κερδίσει η Αρμενία αντίστοιχες;»

Τι πιστεύετε ότι εννοούσε η Sirusho με τα παραπάνω και πώς κρίνετε την άποψή της; Γράψτε μας την απάντησή σας στα σχόλια!

Δείτε ολόκληρο το απόσπασμα της συνέντευξης παρακάτω:

Ακολουθήστε μας σε όλα τα social media:

Για περισσότερες συζητήσεις για τον αγαπημένο μας διαγωνισμό, δεν έχετε παρά να κάνετε join στο group υποστήριξης της ελληνικής συμμετοχής στο facebook!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovision Fun για όλες τις εξελίξεις στην Eurovision 2023!

10 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Ο κόσμος δεν είναι χαζός… Οι Ευρωπαίοι είναι δύο μέτρα δύο σταθμά.
    Πολύ σωστά τα είπε η αγαπημένη Σιρουσο (έρωτας των εφηβικών χρόνων). Και η Αρμενία είχε βρεθεί σε αυτή τη κατάσταση με το Αζερμπαϊτζάν και επέλεξε για τους δικούς της λόγους να απέχει. Κανένας δεν στήριξε την Αρμενία εκείνη τη χρονιά προωθώντας την ως φαβορί με τραγούδι που κάθε άλλη χρονιά θα έμπαινε το πολύ 5αδα (όπως η φετινή συμμετοχή της Ουκρανίας). Μάλιστα ακομα και η συμμετοχή τους το’15 λογοκρίθηκε από τους Τούρκους και άλλαξε τίτλο γιατί θεωρήθηκε ότι αναφέρεται στην γενοκτονία των Αρμενίων…
    Σχετικά με την Ουκρανία, αν δει κανένας που βρισκόταν η χώρα στα στοιχήματα πριν τον πόλεμο θα καταλάβει τι εννοώ…
    Επίσης, εκτός της Αρμενίας και η Ελλάδα με την Κύπρο έχουν βρεθεί σε αντίστοιχη θέση. Τότε με την εισβολή των Τούρκων, κανένας δεν απέβαλε την Τουρκία… Αντίθετα, η Μαρίζα Κωχ βγήκε στη σκηνή χωρίς καμία προστασία…
    Βέβαια τώρα, οποία χώρα βρίσκεται σε πόλεμο παίρνει τη νίκη. Θλιβερό που οι 2 από τις 3 νίκες των Ουκρανών σχετίζονται έντονα με τη πολιτική πραγματικότητα, ειδικά φέτος με τραγούδι που δεν άξιζε κατά γενική ομολογία.
    Πολύ σωστά (έμμεσα σαφώς) τα είπε και η Σιρουσο και η Αμάντα…
    Αλλά είπαμε η EBU είναι δύο μέτρα και δύο σταθμά. Εν ολίγοις φέτος κατάφεραν να ξεφτιλισουν στο έπακρον το διαγωνισμό, πολιτικοποιωντας (κι άλλο). Για γέλια και για κλάματα…

    Απάντηση
    • Camelaki
      Camelaki says:

      Σχετικά με τα στοιχήματα η Ουκρανία στο odds checker όταν διάλεξε το τραγούδι της Αλινα ήταν πρώτη….μετά όταν ακυρώθηκε εκείνη και πήγαν οι calush νομίζω έπεσαν 1-2 θέσεις….λίγες μέρες μετά έγινε η εισβολη….

      Απάντηση
      • Κωνσταντίνος
        Κωνσταντίνος says:

        Όταν η Αλίνα αποσύρθηκε η Ουκρανία βρέθηκε γύρω στη 5η θέση και όταν ανακοινώθηκαν οι kalush και έγινε η ρωσική εισβολή εκτοξεύτηκαν σε απόλυτο φαβορί ήδη από αρχές Μαρτίου με ποσοστά άνω του 25% τότε.

        Απάντηση
        • Camelaki
          Camelaki says:

          Μικρό πράγμα η 5η θέση φίλε Κωνσταντίνε???ας ξεκινούσαμε και εμείς κάθε χρόνο από την 5η θέση… ακόμη και αν δεν κέρδιζε φέτος η Ουκρανία σου φαίνεται μικρό πράγμα μια χώρα να έχει 2 νίκες πριν την φετινή και πλασαρίσματα σε καλές θέσεις με τραγούδια που έχουν μέσα παραδοσιακά στοιχεία????βέβαια έχουν και δεξαμενή ψήφων από όλες τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες αλλά αν τα τραγούδια τους δεν άξιζαν θα πάτωναν….άρα κάτι κάνουν σωστά…και αν πήγαινε και η άλλη κοπέλα πριν λίγα χρόνια που μόνο στριπτίζ δεν έκανε πάνω στην σκηνή δεν θυμάμαι το όνομα της, μπορεί να ξανακέρδιζαν…και αν όχι νίκη 5αδα θα ήταν σίγουρα…

          Απάντηση
          • Μαρία
            Μαρία says:

            Επιμένεις δηλαδή ότι η Ουκρανία κέρδισε με το τραγούδι της φέτος; Και ακριβώς επειδη ξέρουμε τι μπορεί να κάνει η Ουκρανία πιστεύουμε ότι το φετινό κομμάτι της ήταν κακό καη δεν άξιζε νίκη

      • Μαρία
        Μαρία says:

        Μα το τραγούδι της Αλίνα Πας ήταν φοβερό…. Θα κέρδιζε και χωρίς τον πόλεμο. Η Ουκρανία όντως επέχει 2 νίκες από τις 3 στηριζόμενη στις πολιτικές καταστάσεις κάτι που είναι εξαιρετικά άδικο για τις υπόλοιπες χώρες

        Απάντηση
  2. Camelaki
    Camelaki says:

    Έχει το δίκιο της αλλά η Αρμενία πέρσι νομίζω δεν πήρε μέρος πως θα κέρδιζε???με τα τραγούδια που στέλνει η χώρα της δεν πρόκειται να δει προκοπή….αν ρωτήσει κάποιος απλό κόσμο να πει ένα τραγούδι της Αρμενίας στον διαγωνισμό το qele qele θα πουν όλοι!!!!!η κοπέλα αυτή έχει τραγουδήσει υπέροχα τραγούδια με παραδοσιακά στοιχεία της χώρας της μέσα….την έχω ψάξει στο παρελθόν στο youtube..αν δεν το γράφατε ομως ότι είναι αυτή δεν θα την γνώριζα!!!!
    Τόσο όμορφη κοπέλα τι τις ήθελε τις πλαστικές????

    Απάντηση
  3. vink
    vink says:

    Το Αρμενία – Αζερμπαιτζαν ειναι μια ένοπλη σύγκρουση δύο κρατών που διεκδικούν 30 χρόνια μια περιοχή.
    Στην εδώ περίπτωση της Ουκρανίας έχουμε εισβολή σε ξένη χώρα και αποσπαση εδάφους της.

    δεν είναι καθόλου ίδια περίπτωση

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *