Γιάννης Φιλιππάκης των Foals: “Δέχθηκα ένα email από κάποιον στην Ελλάδα που έχει σχέση με την Eurovision”!

Σας είχαμε πει πως παρότι βρισκόμαστε λίγες μόλις ημέρες μετά το τέλος της Eurovision 2022, οι διεργασίες για την επόμενη ελληνική συμμετοχή έχουν ήδη ξεκινήσει. Με τον πιο πανηγυρικό τρόπο ο Γιάννης Φιλιππάκης των Foals επιβεβαιώνει σε συνέντευξή του όχι μόνο το παραπάνω, αλλά και το ότι είναι ένας εκ των πιθανών μνηστήρων για την εκπροσώπηση της χώρας μας στον επόμενο διαγωνισμό!

Κρούση στον Γιάννη Φιλιππάκη για την Eurovision 2023

Για τον Γιάννη Φιλιππάκη διαβάσατε πολύ πρόσφατα στο Eurovisionfun, αφού είναι μία εκ των (θρυλικών) προτάσεων μας, για την ελληνική εκπροσώπηση στην Eurovision 2023. Όλοι γνωρίζετε πως σπανίως τα ονόματα που αναφέρουμε αυτή την περίοδο κάθε καλοκαίρι είναι άσχετα, αλλά λίγο ως πολύ είναι και τα ονόματα που θα μας απασχολήσουν το φθινόπωρο-χειμώνα, σε σχέση με το ποιος θα αναλάβει να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

O superstar της βρετανικής poprock σκηνής, Γιάννης Φιλιππάκης στην συνέντευξή του για το περιοδικό Life Is Yours, που κυκλοφορεί την ερχόμενη Παρασκευή, μιλά για πολλά και διάφορα, κλείνει όμως την συνέντευξη του αυτή με κάτι πολύ σημαντικό. Αποκαλύπτει λοιπόν, πως δέχθηκε ένα περίεργο email από κάποιον στην Ελλάδα που έχει σχέση με την Eurovision, προκειμένου να εκπροσωπήσει την χώρα μας στον επόμενο διαγωνισμό.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας κατάφερε να κάνει ένα ταξίδι στην Κάρπαθο, όπου ζει ακόμα ο μπαμπάς του, και έχει αρχίσει να εμβαθύνει στην αγάπη του για την ελληνική λαϊκή μουσική. Το ενδιαφέρον του να επισκεφτεί τη χώρα αναπτύχθηκε περίπου την ίδια εποχή, που βελτιώθηκε η σχέση του με τον μπαμπά του –ο οποίος κατασκευάζει ο ίδιος ελληνικά λαϊκά όργανα–. «Υπάρχει κάποια μουσική εκεί που αγαπώ απόλυτα, ειδικά από το νησί από το οποίο είναι ο πατέρας μου, αλλά αναρωτιέμαι πώς θα μπορέσει να φτάσει εδώ», λέει. «Ή να το κάνω για τους Έλληνες;» Του λέω ότι πρέπει να κάνει τη Eurovision, ωθώντας τον να θυμηθεί ένα πρόσφατο «περίεργο email» από κάποιον στην Ελλάδα που είχε σχέση με τον ετήσιο διαγωνισμό τραγουδιού. Χαμογελάει, φαινομενικά οραματίζεται τον εαυτό του ανάμεσα στις πούλιες, τη λάμψη και τη γενική παραφροσύνη αυτού του κόσμου. “Φαντάζεσαι?”

Ποιος είναι ο Γιάννης Φιλιππάκης;

Γεννημένος από Έλληνα πατέρα και Ουκρανοεβραία μητέρα η οποία γεννήθηκε στη Νότια Αφρική, έζησε στην Ελλάδα μέχρι τα 5 του χρόνια όταν η οικογένειά του μετακόμισε στη Νότια Αφρική. Αφού έζησε εκεί για ένα χρόνο, οι γονείς του χώρισαν.

Κάθε καλοκαίρι ο Φιλιππάκης επισκεπτόταν τον πατέρα του στην Όλυμπο της Κάρπαθου, ίσως το πιο απομονωμένο χωριό της Ελλάδας, που διατηρεί έντονα μέχρι και σήμερα τον παραδοσιακό του χαρακτήρα. Ο πατέρας του έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των απόψεών του για τη μουσική, διδάσκοντάς του παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια. Ο Φιλιππάκης μεγάλωσε με βάση την ελληνορθόδοξη θρησκεία.

Ο Φιλιππάκης πήγε σχολείο στο Magdalen College School στην Οξφόρδη. Στα μαθητικά του χρόνια αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες λόγω της απουσίας του πατέρα του. Στη συνέχεια, ο Φιλιππάκης συνέχισε τις σπουδές του στην αγγλική φιλολογία στο St John’s College της Οξφόρδης, αλλά εγκατέλειψε τις σπουδές του πριν πάρει το πτυχίο του, για να επικεντρωθεί στο συγκρότημα.

Δημιούργησε τους FOALS το 2005 με τον φίλο και πρώην μέλος των Youthmovies, Άντριου Μίαρς, μετά τη διάλυση του πρώην συγκροτήματός του The Edmund Fitzgerald, στο οποίο συμμετείχε και το μετάπειτα μέλος των Foals, ο ντράμερ Τζακ Μπέβαν. Έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει έξι ολοκληρωμένα άλμπουμ και πάνω από 30 singles.

Το 2019 με το album τους Everything Not Saved Will Be Lost – part 2 φθάνουν στο νο1 των βρετανικών charts, ενώ η περιοδεία τους λίγο πριν την έναρξη της πανδημίας είναι sold out!

Το 2020, το ντουέτο παραγωγών CamelPhat, υποψήφιοι για βραβείο Γκράμι, κυκλοφόρησε το Hypercolour με τη συμμετοχή του Γιάννη Φιλιππάκη ως σόλο καλλιτέχνη. Το δίδυμο από το Λίβερπουλ είχε δηλώσει φαν των Foals και «ήταν πάντα στη λίστα τους να συνεργαστούν» σε μια συνέντευξη στο περιοδικό Forbes. 

Έναν μήνα μετά την αρχική κυκλοφορία του Hypercolour, οι CamelPhat κυκλοφόρησαν το επίσημο κλιπ στο κανάλι τους στο YouTube. Το ίδιο το βίντεο είναι σκηνοθετημένο από τον Φιλιππάκη δίπλα στον Kit Moneith και παρουσιάζει τον ίδιο τον Φιλιππάκη με φόντο πολύχρωμες ψυχεδελικές εικόνες και καλειδοσκοπικές σκηνές.

Πόσο πιθανό είναι να δούμε τον Φιλιππάκη με τα ελληνικά χρώματα στην Eurovision 2023;

Η απάντηση του Γιάννη Φιλιππάκη δεν είναι ούτε θετική, ούτε αρνητική. Εξάλλου ένας καλλιτέχνης με την δική του πορεία και καριέρα, δεν θα μπορούσε να αποφασίσει σε κάτι τόσο μεγάλο έτσι απλά. Εντοπίζετε όμως και εσείς φαντάζομαι το κοινό στοιχείο της περσινής ιστορίας της Amanda, με αυτό που αναφέρει ο Φιλιππάκης, όλα ξεκίνησαν από ένα email από έναν άνθρωπο που ασχολείται με την Eurovision στην χώρα μας …

Η ουσία είναι πως οι διεργασίες για την επόμενη συμμετοχή μας έχουν ξεκινήσει. Ο πήχης πλέον έχει ανέβει αρκετά και ο καλλιτέχνης που θα κληθεί να διαδεχθεί τις Stefania και Amanda, έχει ένα αρκετά δύσκολο έργο. Η ΕΡΤ οργανώνεται και μας υπόσχεται πως θα κατέβουμε πιο έτοιμοι και δυνατοί από ποτέ και στην Eurovision 2023, για να γιορτάσουμε άλλη μία επιτυχία της Ελλάδας στον διαγωνισμό!

Οι εκπλήξεις θα είναι πολλές τους επόμενους μήνες και όπως αντιλαμβάνεστε, μέσα από το Eurovisionfun θα ζήσετε αυτό το ταξίδι χωρίς κυριολεκτικά να χάνετε ούτε μία στιγμή.

Θα είναι ο Γιάννης Φιλιππάκης ο εκλεκτός; Πείτε μας την άποψη σας στα σχόλια παρακάτω!

Πηγή

8 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Donnie Darko
    Donnie Darko says:

    Μακάρι! Και εύχομαι να κρατήσει το στυλ του χωρίς γιουροβιζιονικούς συμβιβασμούς. Ό,τι έκανε η Anouk και ο Sobral με άριστα αποτελέσματα <3

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Θα επαναληφθεί η ιστορία; Κάπως έτσι ξεκινησε και το ταξίδι της Αμάντας πέρσι, με ένα email,που έλαβε τον Ιούνιο απο καποιον που ασχολείται με την ελληνική συμμετοχή στην Eurovision…για να δούμε!

      Απάντηση
  2. Tina
    Tina says:

    Τον συγκεκριμένο καλλιτέχνη τον άκουσα πρώτη φορά από την ιστοσελίδα σας σαν μια πιθανή υποψηφιότητα για την Ελλάδα το είδος του τραγουδιού που εκπροσωπεί δεν με συγκινεί άρα δεν θα προτιμούσα να μας εκπροσωπήσει από εκεί και πέρα η γνώμη μου δεν έχει καμία σημασία καθώς η απόφαση θα παρθεί από την ειδική επιτροπή της ΕΡΤ .

    Απάντηση
  3. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Δεν με πείθει ιδιαίτερα σαν πρόταση,ίσως επειδή δεν είναι τόσο του στυλ μου. Πιστεύω ότι ο ίδιος εκπροσωπεί ένα από τα είδη που πηγαίνουν μέτρια ως άσχημα στον διαγωνισμό. Τώρα αν βρεθεί ένα τόσο κατάλληλο τραγούδι, καλώς αλλιώς καλύτερα όχι.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *