Επίσημο: Στο Ηνωμένο Βασίλειο η Eurovision 2023!

Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά λέει ο σοφός λαός και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα για ακόμα μία φορά. Έτσι, επιβεβαιώνοντας τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, η EBU ανακοίνωσε πριν λίγα λεπτά πως ο 67ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision δεν θα πραγματοποιηθεί σε ουκρανικό έδαφος, αλλά σε βρετανικό.

Οι ιθύνοντες του αγαπημένου μας διαγωνισμού εξέδωσαν ανακοίνωση, στην οποία περιγράφουν τη λύπη τους για την εξέλιξη αυτή και πως πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα συζητήσεις με το BBC για τη διεξαγωγή της Eurovision 2023. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Μετά τη νίκη της Ουκρανίας στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision τον Μάιο, η EBU εξέταζε τις επιλογές της για τη διεξαγωγή της Eurovision 2023 από κοινού με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Ουκρανίας UA:PBC, ο οποίος φιλοξένησε τη Eurovision το 2005 και το 2017.

Έχει γίνει παράδοση πως ο νικητής του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision φιλοξενεί τον διαγωνισμό την επόμενη χρονιά, παρέχοντας κάποιες ορισμένα κριτήρια, όπως η διασφάλιση της βιωσιμότητας της διοργάνωσης και η ασφάλεια όλων των ενδιαφερομένων, συμπεριλαμβανομένου του κοινού.

Δεδομένου του συνεχιζόμενου πολέμου από τη ρωσική εισβολή στη φετινή νικήτρια χώρα, η EBU αφιέρωσε χρόνο για να πραγματοποιήσει μια πλήρη αξιολόγηση και μελέτη σκοπιμότητας τόσο με ειδικούς της UA:PBC όσο και τρίτων, σχετικά με τα ζητήματα ασφάλειας.

Ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision είναι μια από τις πιο περίπλοκες τηλεοπτικές παραγωγές στον κόσμο με χιλιάδες να εργάζονται και να παρακολουθούν την εκδήλωση και να χρειάζονται 12 μήνες χρόνο προετοιμασίας.

Μετά από αντικειμενική ανάλυση, η Ομάδα Αναφοράς, το διοικητικό συμβούλιο της ESC, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, δεδομένων των τρεχουσών συνθηκών, οι εγγυήσεις ασφάλειας που απαιτούνται από έναν ραδιοτηλεοπτικό φορέα για τη φιλοξενία, τη διοργάνωση και την παραγωγή του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision σύμφωνα με τους κανόνες της ESC δεν μπορούν να εκπληρωθούν από την ουκρανική κρατική ραδιοτηλεόραση.

Η EBU θα ήθελε να ευχαριστήσει την UA:PBC για την ολόψυχη συνεργασία και τη δέσμευσή της στην εξερεύνηση όλων των σεναρίων τις εβδομάδες μετά τη νίκη της Kalush Orchestra στις 14 Μαΐου στο Τορίνο και μοιράζεται τη θλίψη και την απογοήτευσή της που ο Διαγωνισμός του επόμενου έτους δεν μπορεί να διεξαχθεί στην Ουκρανία.

Η EBU υποστηρίζει το UA:PBC σε μια ολόκληρη σειρά ζητημάτων από τη ρωσική εισβολή και μετά. Θα διασφαλίσουμε ότι αυτή η υποστήριξη θα συνεχιστεί, ώστε η UA:PBC να μπορεί να εξακολουθεί να προσφέρει την απαραίτητη υπηρεσία που παρέχει στους Ουκρανούς.

Ως αποτέλεσμα αυτής της απόφασης, σύμφωνα με τους κανόνες και για να διασφαλιστεί η συνέχεια της εκδήλωσης, η EBU θα ξεκινήσει τώρα συζητήσεις με το BBC, ως επιλαχόν φέτος, για να φιλοξενήσει πιθανώς τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 2023 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αποτελεί πρόθεσή μας η νίκη της Ουκρανίας να αντανακλάται στα σόου του επόμενου έτους. Αυτό θα είναι προτεραιότητα για εμάς στις συζητήσεις μας με τους ενδεχόμενους οικοδεσπότες.

Λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της EBU, ανακοίνωση εξέδωσε με τη σειρά του και το Γραφείο Τύπου του BBC. Ο βρετανικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας επιβεβαίωσε πως πρόκειται να μπει άμεσα σε συζητήσεις με την EBU για τη διεξαγωγή του 67ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision στο Ηνωμένο Βασίλειο:

Είδαμε την ανακοίνωση από την EBU. Προφανώς αυτές δεν είναι οι περιστάσεις που θα ήθελε κανείς. Μετά την απόφασή τους, θα συζητήσουμε φυσικά το ενδεχόμενο το BBC να φιλοξενήσει τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Ως μεγάλο φαβορί για τη φιλοξενία της Eurovision 2023 φέρεται να είναι η Γλασκώβη. Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα, η Γλασκώβη φαίνεται πως αποτελεί την επιλογή του BBC για τη διεξαγωγή της Eurovision 2023. Η Γλασκώβη είναι η μεγαλύτερη πόλη της Σκωτίας, με τον ποταμό Κλάιντ να τη διασχίζει από τα ανατολικά προς τα δυτικά, περνώντας μέσα από το κέντρο της.

Σε περίπτωση που η Γλασκώβη αποτελέσει την επιλογή της EBU και του BBC για τον επόμενο διαγωνισμό, αυτός θα φιλοξενηθεί στο OVO Hydro. Το OVO Hydro αποτελεί το μεγαλύτερο κλειστό στάδιο της Σκωτίας, φιλοξενώντας ετησίως πάμπολλα αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα και έχοντας τη δυνατότητα να φιλοξενήσει έως και 14.οοο θεατές. Μεταξύ άλλων από τη σκηνή του OVO Hydro έχουν περάσει τεράστια ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής, όπως οι Iron Maiden, οι Metallica, οι Muse, η Adele, η Dua Lipa, η Billie Eilish κ.α.

Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις εξελίξεις των επόμενων εβδομάδων και μηνών, προκειμένου η EBU και το BBC να αποκαλύψουν περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τον σχεδιασμό τους για τη διεξαγωγή του 67ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

6 ΣΧΟΛΙΑ
 1. KostasEV
  KostasEV says:

  Γιατί δόθηκε η νίκη στην Ουκρανία από τη στιγμή που δε θα διοργανωθεί εκεί; Θεωρώ πως θα ήταν πολύ προτιμότερο να νικήσει η Ουκρανία μετά από μια 5ετία που μακάρι να είναι ελεύθερη και με το 100% των εδαφών της, για να στηθεί μια μεγάλη γιορτή.
  Ο πόλεμος συνεχίζεται κανονικά και κανείς δεν ξέρει πόσο θα αντέξει η Ουκρανία. Η Eurovision και η άμεση συμμετοχή στη διοργάνωση του φορέα τους είναι το τελευταίο που θα έπρεπε να νοιάζει όλους μας.

  Απάντηση
  • Eurofan
   Eurofan says:

   Ούτε εμένα δε μου άρεσε αρχικά ότι κέρδισε η συγκεκριμένη χώρα αλλά μετά κατάλαβα ότι με αυτή τη νίκη έδειξε πως ακόμα αντέχει και μπορεί να προσφέρει στοιχεία του πολιτισμού τής.

   Απάντηση
  • Ωσωσβ
   Ωσωσβ says:

   Νικάει το τραγούδι που ψηφίζεται πιο πολύ και δεν γίνεται η ΕΒU να αφαιρέσει την νίκη από την Ουκρανία
   Από κει και πέρα συμφωνώ γιατί δεν είναι δυνατόν να διεξαχθεί στην Ουκρανία

   Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *