Ισπανία: Αποσύρει το ενδιαφέρον της για την διοργάνωση της Eurovision 2023!

Από τις 15 Μαΐου, μετά τη νίκη των Kalush Orchestra, το ζήτημα που απασχολεί τους πάντες είναι: “Πού θα διεξαχθεί η Eurovision 2023;”.

Παρόλο που οι ουκρανικές αρχές, καθώς και ο εθνικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας Suspilne, ξεκαθάρισαν ότι η νικήτρια χώρα θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό, αρκετές χώρες έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους, ώστε να ληφθούν υπόψη ως εφεδρικές λύσεις, για παν ενδεχόμενο. Μεταξύ άλλων το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιταλία και η Σουηδία δήλωσαν ότι θα ήταν πρόθυμες να φιλοξενήσουν τον διαγωνισμό. Φαίνεται, ωστόσο, ότι ένας από τους ισχυρότερους υποψήφιους έχει αποχωρήσει από το προσκήνιο.

Στις 13 Ιουνίου, η εφημερίδα “Faro De Vigo” δημοσίευσε μια μακροσκελή συνέντευξη του προέδρου του RTVE, José Manuel Pérez Tornero. Μεταξύ άλλων δηλώσεων (ευτυχία για το αποτέλεσμα της Ισπανίας στο Τορίνο, σχέδια για έναν Λατινοαμερικάνικο διαγωνισμό τραγουδιού), ο πρόεδρος Pérez Tornero ξεκαθάρισε ότι η Ισπανία δεν θα φιλοξενήσει τη Eurovision 2023.

«Δεν θέλουμε να μείνουμε με την ψευδαίσθηση ενός καλού αποτελέσματος, θα επιδιώξουμε να κερδίσουμε την επόμενη φορά. Θα την διοργανώναμε κι εμείς, αλλά τελικά, αν η Ουκρανία αποσυρθεί, θα την οργανώσει το BBC»

Επομένως, πόλεις όπως η Μαδρίτη, η Βαρκελώνη ή η Βαλένθια μπορούν να εγκαταλείψουν προς το παρόν το όνειρό τους για τη Eurovision, αφού είναι προφανές ότι η Ισπανία είναι εκτός διεκδίκησης.

Έχει όμως καταλήξει κάπου η EBU; Ίσως, μιας και ο πρόεδρος του RTVE φαίνεται αρκετά σίγουρος ότι όλες οι επιλογές έχουν αφεθεί στην άκρη εκτός από την Ουκρανία (που φαίνεται να είναι η κύρια επιλογή της EBU) και το Ηνωμένο Βασίλειο ως η μόνη εναπομείνασα εφεδρική επιλογή.

Όπως και να έχουν τα πράγματα, πάντως, το σίγουρο είναι ότι το όνομα της χώρας και της πόλης που θα φιλοξενήσει τη διοργάνωση δεν θα αποκαλυφθούν σύντομα.

Πηγή: escbubble

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τη Eurovision 2023!

1 reply
  1. Τina
    Τina says:

    Δεν κατάλαβαινω τον πρόεδρο του rtve τι εννοεί ότι δεν θέλει να μείνει με την ψευδαίσθηση ενός καλού αποτελέσματος και ότι θα επιδιώξουν την επόμενη χρονιά να κερδίσουν αυτές οι δύο δηλώσεις μαζί δεν βγάζουν νόημα.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *