Ισραήλ: Ο εκπρόσωπος της Eurovision 2023 θα επιλεγεί εσωτερικά!

Το Ισραήλ επιβεβαίωσε επίσημα τη συμμετοχή του στη Eurovision 2023. Τώρα ήρθε η ώρα να αποκαλύψουμε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την διαδικασία επιλογής για τον εκπρόσωπο.

Μεταξύ του έτους 2015 και 2022, το Ισραήλ χρησιμοποιούσε μουσικά ριάλιτι για την επιλογή καλλιτεχνών. Το 2015 μέχρι το 2020, ο επιλεγμένος εκπρόσωπος ήταν ο νικητής του The Rising Star For Eurovision.

Το 2022, η φόρμουλα ενημερώθηκε με τον ισραηλινό ραδιοτηλεοπτικό φορέα που συνεργάζεται με το Reshet 13 που πρότεινε το X-Factor Israel 2022.

Νωρίτερα φέτος, ο ισραηλινός ραδιοτηλεοπτικός φορέας Kan προκήρυξε διαγωνισμό με δυο επιπλέον ραδιοτηλεοπτικούς φορείς του Ισραήλ Keshet 12 και Reshet 13. Ωστόσο, αυτοί οι δυο ραδιοτηλεοπτικοί φορείς αποφάσισαν να αποφύγουν να προταθούν στον διαγωνισμό για τη Eurovision 2023, λόγω του υψηλού κόστους που απαιτεί ο Kan .

Η συνέχεια ήταν ασαφής, καθώς δυο επιλογές ήταν στο τραπέζι:

  • Σύνταξη νέας προσφοράς με πιο μέτριες απαιτήσεις
  • Ο Kan να διαχειρίζεται μόνος του τη διαδικασία επιλογής, είτε με εσωτερική επιλογή είτε εθνικής επιλογής.

Ο Ισραηλινός καλλιτέχνης για τη Eurovision 2023 θα επιλεγεί εσωτερικάΘα είναι η πρώτη φορά από το 2014 που το Ισραήλ θα επιλέξει εσωτερικά έναν καλλιτέχνη. Ο ισραηλινός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Kan εστιάζει αυτήν τη στιγμή στον εντοπισμό μιας επαγγελματικής επιτροπής αποτελούμενης από εννέα άτομα που θα είναι υπεύθηνα για την ανάδειξη πιθανών καλλιτεχνών που θα εκπροσωπήσουν το Ισραήλ στη Eurovision 2023 . Τα μέλη της επιτροπής θα είναι εκπρόσωποι των ραδιοτηλεοπτικών φορέων, καθώς και μουσικοί και ειδικοί. Φαίνεται ότι ένα από τα κριτήρια θα είναι η τοπική επιτυχία του καλλιτέχνη στις ψηφιακές πλατφόρμες και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Είναι ακόμα άγνωστο εάν το τραγούδι θα επιλεγεί εσωτερικά ή αν εμπλακεί το κοινό στην επιλογή του τραγουδιού για τη Eurovision 2023.

Το Ισραήλ φέτος με τον Michael Ben David και τοI.M” , δεν κατάφερε να προκριθεί στον μεγάλο τελικό συγκεντρώνοντας 61 βαθμούς.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις!

Πηγή

 

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *