Ουκρανία: Ζητά από την EBU να αναιρέσει την απόφαση της για την χώρα φιλοξενίας της Eurovision 2023!

Η Ουκρανία διά μέσω του υπουργού πολιτισμού της χώρας και του γενικού διευθυντή της δημόσιας τηλεόρασης Suspilne, ζητά με επίσημη δήλωση από την EBU, την οποία συνυπογράφουν και η Ruslana μαζί με τον τραγουδιστή των Kalush Orchestra Oleh Psiuk, να ανακαλέσει την απόφασή της για την χώρα που θα φιλοξενήσει την Eurovision 2023.

Η σχετική δήλωση:

Σε απάντηση στη δήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ραδιοτηλεοπτικών Σταθμών σχετικά με την αδυναμία φιλοξενίας της Eurovision – 2023 στην Ουκρανία, θέλουμε να τονίσουμε τα εξής.

Η Ουκρανία δεν συμφωνεί με τη φύση μιας τέτοιας απόφασης – όταν ήρθαμε αντιμέτωποι με το γεγονός χωρίς συζήτηση για άλλες επιλογές. Αλλά πιστεύουμε ακράδαντα ότι έχουμε κάθε λόγο να διεξαγάγουμε περαιτέρω διαπραγματεύσεις προκειμένου να βρεθεί μια κοινή λύση που θα ικανοποιήσει όλα τα μέρη.

Κερδίσαμε τη Eurovision και εκπληρώσαμε όλες τις προϋποθέσεις εντός των προθεσμιών για τη διαδικασία έγκρισης της διεξαγωγής της στην Ουκρανία — έχουμε δώσει απαντήσεις και εγγυήσεις σχετικά με τα πρότυπα ασφαλείας και τους πιθανούς χώρους διεξαγωγής του διαγωνισμού.

Η φιλοξενία της Eurovision 2023 στην Ουκρανία είναι ένα ισχυρό μήνυμα σε όλο τον κόσμο ότι υποστηρίζει την Ουκρανία τώρα. Θα απαιτήσουμε να αλλάξει αυτή η απόφαση, γιατί πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να εκπληρώσουμε όλες τις δεσμεύσεις, όπως έχουμε επανειλημμένα [τονίσει στην] EBU.

Γι’ αυτό απαιτούμε πρόσθετες διαπραγματεύσεις για τη διοργάνωση της Eurovision 2023 στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον Chernotytskyi, η Ουκρανία είχε προτείνει τρεις διαφορετικές δυνατότητες: φιλοξενία στο Κίεβο , στο Λβιβ ή στη ΖακαρπάτιαΟι δύο τελευταίες είναι κοντά στα σύνορα με την Πολωνία, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία και δεν έχουν υποστεί επιθέσεις κατά τη διάρκεια του πολέμου. 

Η EBU, επιβεβαίωσε ότι η Ουκρανία δεν θα φιλοξενήσει τον διαγωνισμό του 2023. Σε δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή 17 Ιουνίου , ανέφερε ότι τώρα θα ξεκινήσουν οι συζητήσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο και το BBC.

Συμφωνείτε με τις αιτιάσεις των Ουκρανών;

10 ΣΧΟΛΙΑ
  1. gogos
    gogos says:

    Οι άνθρωποι αγγίζουν πλεον (για να μη πω ότι τα χουν ξεπεράσει) τα όρια της φαιδρότητας!
    Την ίδια ακριβώς ώρα που ζητούν όπλα από τη “δύση” για τον πόλεμο που έχουν, θέλουν και ΑΠΑΙΤΟΥΝ να γίνει ο διαγωνισμός στη χώρα τους.

    Είναι πλεον ξεκάθαρο ότι οι Ουκρανοί θέλουν μόνο να (ξανα)χρησιμοποιήσουν πολιτικά την Eurovision!

    Απάντηση
  2. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Δεν φτάνει που τους χαρίστηκε λόγω πολέμου άλλη μια νίκη θέλουν να οργανώσουν κιόλας χωρίς να υπολογίσουν το ότι αυτό είναι κάτι τελείως ουτοπικό και κυρίως κάτι που δεν εγγυάται την ασφάλεια. Έτσι όπως έχει καταντήσει η EBU αυτόν τον -κατα τα άλλα απολιτικ – διαγωνισμό (εδώ γελάμε) να δω τώρα πως θα επαναφέρει τις ισορροπίες…
    Μαζί με την ώρα ακύρωση της Ρωσίας έπρεπε από την πρώτη στιγμή να αφήσουν την Ουκρανία να συμμετέχει μόνο ως τιμώμενη χώρα για να μη ζήσουμε αυτήν την παρωδία που ζήσαμε και ζούμε με τις επικίνδυνες πλέον δηλώσεις της ουκρανικής δημόσιας τηλεόρασης…
    Στο τέλος τους βλέπω να αποχωρουν, όντας και θιγμένοι που δεν τους άφησαν να διοργανώσουν. Τραγικοί…

    Απάντηση
    • Vangelis vt
      Vangelis vt says:

      Δεν τους χαρίστηκε τίποτα. Ο κόσμος πλήρωσε μηνύματα για να τους ψηφίσει. Και από άποψη τραγουδιού και σκηνικής παρουσίας, θεωρώ πως μόνο η Σερβία το άξιζε περισσότερο.

      Απάντηση
      • Κωνσταντίνος
        Κωνσταντίνος says:

        Μερίδα των ψήφων τόσο του TV όσο και των επιτροπών είχε εμφανώς πολιτικη χροιά… Ειδικά στις ψήφους του tv… 28/39 διαθέσιμα δωδεκαρια πήραν με ένα τραγούδι το οποίο κάθε άλλο παρά νικητήριο δεν θα ήταν μια οποιαδήποτε άλλη χρονια ή με οποιαδήποτε άλλη πολιτική κατάσταση.

        Απάντηση
        • Vangelis vt
          Vangelis vt says:

          Τί σημαίνει πολιτική χροιά; Στη συγκεκριμένη συγκυρία, το τραγούδι κατάφερε όντως να συγκινήσει το κοινό που το ψήφισε, δεν νομίζω πως το αμφισβητεί κανείς αυτό. Το ότι ο κόσμος ψήφισε ψυχολογικά επηρεασμένος από τη συγκυρία και ότι ίσως ένα τραγούδι για τη μητρότητα με έντονα παραδοσιακά στοιχεία να μην τα πήγαινε τόσο καλά σε μία άλλη συγκυρία, αυτό ισχύει επίσης αλλά δεν αναιρεί τη νίκη, ούτε την κάνει «χαριστική».

          Απάντηση
          • Nikos123
            Nikos123 says:

            vangeli eise promenos me Oukrania le ta epostirizis toso ?, to ttagoudi Oukranias den alougete an den eixan kani polemo Oukrani oute tha evgene 10ada! Se pio kosmo zeis? Stin ellada perisoteri psifizan Armenia k azermpatzan ! Poso pire Armenia apo mas tous ellines k posa pire Oukrania? Pistevis kosmos psifize Oukrania??? Prepi na eise polu xazos k afilis na ta pistevis auta! Kserw gnwstous pou psifizan Armenia pano apo 5000 psifous pou pigan auta psifi ?? Gia na mafeis olla magirevi I EBU ! TELOS

  3. James
    James says:

    Μόνο και μόνο που λένε “γιατί πιστεύουμε πως θα μπορέσουμε να εκπληρώσουμε κτλ κτλ”φαίνεται πως ούτε οι ίδιοι είναι βέβαιοι αν θα τα κατάφερναν στο τέλος.
    Η τόση επιμονή μας αποδεικνύει όπως εύστοχα διάβασα και παραπάνω πως στο μυαλό τους είχαν σκοπό να πολιτικοποιησουν( κ άλλο)τον διαγωνισμό.Χαιρομαι λοιπόν που η EBU πήρε την σωστή απόφαση.
    Τέλος δεν θα μου φανεί διόλου απίθανο να αποχωρήσουν κιόλας γιατί θα είμαστε οι κακοί Ευρωπαίοι που δεν τους αφήσαμε να κάνουν την διοργάνωση.

    Απάντηση
  4. Ιωαννα
    Ιωαννα says:

    Ας μην λένε βλακείες.Η Eurovision είναι μια από τις μεγαλύτερες τηλεοπτικές παραγωγές για να μην πω η μεγαλύτερη εργάζονται χιλιάδες άνθρωποι κάθε χρόνο για να βγει αυτό το αποτέλεσμα στις οθόνες μας πως είναι δυνατόν να μπορέσουν να φιλοξενήσουν σε μια εμπόλεμη κατάσταση τόσες αποστολές με τόσα έξοδα ;Πως είναι δυνατόν ενώ ο κόσμος πεινάει να βρουν τα λεφτά να χτίσουν την σκηνή και το Eurovision village;Είναι αδύνατον και δεν φτάνει που τους χαρίστηκε και η νίκη θέλουν να διοργανωθεί εκεί ενώ απαιτούνται τουλάχιστον 12 μήνες για την κατασκευή της σκηνής ενώ δεν ξέρουν καλά καλά τι θα τους ξημερώσει

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *