Σλοβακία: Το RTVS θα μπορούσε να επιστρέψει στην Eurovision 2023!

Το RTVS, η δημόσια τηλεόραση της Σλοβακίας μπορεί ακόμα να αποφασίσει εάν θα επιστρέψει στον στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 2023.

Η Σλοβακία δεν θα πάρει την απόφασή για το αν θα συμμετέχει ή όχι στον διαγωνισμό το 2023 μέχρι το νωρίτερο τον Αύγουστο. Ωστόσο, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η χώρα είχε δηλώσει πως δεν θα επιστρέψει.

H απόφαση αυτή θα παρθεί μετά την εκλογή του Γενικού Διευθυντή του RTVS. Oχτώ υποψήφιοι διεκδικούν την θέση του Γενικός Διευθυντής του καναλιού της Σλοβακίας:

  1. Jaroslav Rezník – Current Director-General of RTVS
  2. Tibor Búza
  3. Ivan Golian
  4. Ľuboš Macha
  5. Daniel Živica
  6. Peter Badač
  7. Vladimir Seman
  8. Peter Janků

Οι οκτώ υποψήφιοι πρόκειται να συναντηθούν με το Εθνικό Συμβούλιο της Σλοβακίας τη Δευτέρα, το οποίο θα καθορίσει τον νέο επικεφαλής της σλοβακικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης τον επόμενο μήνα. Μόλις καθοριστεί η νέα ομάδα διαχείρισης, θα ληφθεί και η  απόφαση για τα σχέδια μετάδοσης του 2023.

Από το 1994, η Σλοβακία έχει συμμετέχει στην Eurovision, συνολικά εφτά φορές.Το καλύτερο αποτέλεσμα της χώρας ήταν το 1996, όταν ο Marcel Palonder τερμάτησε 18ος με το τραγούδι “Kým nás máš”. Η χώρα έχει μια ιστορία απoχωρήσεων και επιστροφών στον διαγωνισμό. Αποσύρθηκαν το 1995 και το 1997. Ύστερα αποσύρθηκαν από το 1999 μέχρι το 2008 και ξανά από το 2013 μέχρι σήμερα,

Όλες οι Σλοβακικές συμμετοχές από το 2009 μέχρι το 2012 δεν κατάφεραν να προκρυθούν στον τελικό. Η συμμετοχή τους το 2010 “Horehronie” της Kristina, παρόλο που τερμάτησε 16η στον ημιτελικό, παραμένει ένα από τα βίντεο με τις περισσότερες προβολές στο επίσημο κανάλι του διαγωνισμού.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την συμμετοχή της Σλοβακίας στην Eurovision 2023!

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. T.R
    T.R says:

    Apo Slovakia thimame mou arese i proti tous simmetohi to 1994 an kai ok katalamveno to logo pou patose. Emena omos mou arese. To 2010 ihan tin pio “dimofoli” tous simmetohi pou fainomenika itan favori gia prokrisi, vlepontas to omos live den ipirhe periptosi na perasi. Epathe “Andromachi”. Eno sto video clip ola ta prognostika me to meros tis , sto live skinika kai fonitika ihe provlima. Den xero an epestrefe piso ti tihi tha ihe pleon sto diagonismo, mallon poli liges pithanotites na pai kala. Isos ine kai o logos pou mallon den tha epistrepsi.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *