Υπουργός πολιτισμού της Ουκρανίας: “Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Eurovision 2023 πρέπει να διεξαχθεί στην Ουκρανία”!

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Πληροφοριών της Ουκρανίας σε πρόσφατες δηλώσεις του ανέφερε ότι δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision 2023 πρέπει να διεξαχθεί στην Ουκρανία, αλλά γνωρίζει ότι ορισμένες συνθήκες θα πρέπει να αλλάξουν.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Ενημέρωσης της Ουκρανίας Oleksandr Tkachenko έκανε μια δήλωση σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου σχετικά με τα σχέδια της χώρας για τη διοργάνωση του επερχόμενου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision το 2023. Ο κ. Tkachenko σχολίασε:

Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι [ο διαγωνισμός] θα πρέπει να γίνει στην Ουκρανία. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι κανείς δεν έχει κάνει ποτέ Eurovision κατά τη διάρκεια του πολέμου. […] Αναζητούμε τώρα απαντήσεις με τους συναδέλφους μας για τους πιο σημαντικούς όρους που θέτει η EBU, αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να εξηγήσουμε κατά τη διάρκεια του διαλόγου μας ότι πρέπει να αλλάξουν ορισμένες προϋποθέσεις.

Ο κ. Tkachenko αναγνωρίζει ότι ο πόλεμος είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για τον οποίο η Ουκρανία θεωρείται απίθανο να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό το 2023, εκτός εάν έρθει η ειρήνη στη χώρα τους επόμενους μήνες. Ο Tkachenko πρόσθεσε ότι συνομιλούσε σήμερα με εκπροσώπους της EBU.

Η Ουκρανία έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν τέσσερις εκδηλώσεις της Eurovision από το 2005. Το Κίεβο έχει φιλοξενήσει δύο φορές τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision και δύο φορές τον Διαγωνισμό Τραγουδιού Junior Eurovision. Το 2016 επιλέχθηκε ως η διοργανώτρια πόλη για τον διαγωνισμό του 2017 μετά από δημόσιο διαγωνισμό στον οποίο συμμετείχαν αρκετές ακόμη πόλεις της χώρας. Το Γραφείο του Δημάρχου στο Κίεβο επιβεβαίωσε ότι η ουκρανική πρωτεύουσα Κίεβο είναι έτοιμο να φιλοξενήσει τη Eurovision 2023, αν ζητηθεί.

UA: PBC και η EBU είχαν ήδη συναντήσεις για να συζητήσουν τη φιλοξενία του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2023 στην Ουκρανία. Εάν το UA:PBC πιστεύει ότι δεν είναι σε θέση να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό, πολλές άλλες χώρες έχουν δηλώσει ότι θα μπορούσαν να παρέμβουν για να φιλοξενήσουν αντ’ αυτού. Αυτές οι χώρες είναι:

Εσείς σε ποια χώρα θα θέλατε να πραγματοποιηθεί η Eurovision 2023; Πείτε μας στα σχόλια παρακάτω!

2 ΣΧΟΛΙΑ
 1. Κωνσταντίνος
  Κωνσταντίνος says:

  Εγώ μόνο σαν αστείο μπορώ να πάρω τέτοιες δηλώσεις…
  Ακόμα και σήμερα να τελειωνε ο πόλεμος, μακάρι δηλαδή, αλλά πολύ δύσκολο πως μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο θα ορθοποδήσει η χώρα σε όλους τους τομείς και παράλληλα θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει ένα μεγάλο και ακριβό ως ένα βαθμό, γεγονός όπως η Eurovision; Για να μη μιλήσω για το θέμα της ασφάλειας….
  Η πιο λογική επιλογή από πολλές απόψεις είναι ο διαγωνισμός να γίνει στο Ηνωμένο Βασίλειο ή στην Ισπανία. Τέτοιες δηλώσεις των Ουκρανών είναι κάπως ουτοπικές, ίσως και προκλητικές αν σκεφτεί κανείς ότι σε πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας ακόμα μαίνεται πόλεμος.

  Απάντηση
 2. James
  James says:

  Προβλέπω για λόγους “ηθικής στήριξης” ο διαγωνισμός εν τέλει να γίνει στην Ουκρανία και να δούμε ως τελικό αποτέλεσμα έναν διαγωνισμό επιπέδου 90’s με κοινό αποκλειστικά ουκρανούς αφού κανένας άλλος δεν θεωρώ πως θα ρισκάρει να πάει.Αλλωστε δεν γνωρίζω αν τα ξενοδοχεία που υπάρχουν στο Κίεβο θα λειτουργούν ή θα φιλοξενούν ανθρώπους που έχουν χάσει τα σπίτια τους.

  Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.