Ελλάδα: Ακούστε το καινούριο τραγούδι του Βασίλη Κούρτη!

Ο Βασίλης Κούρτης που ήταν δεύτερος στο poll μας για τον καλλιτέχνη που θεωρείτε καταλληλότερο να μας εκπροσωπήσει στην Eurovision 2023, κυκλοφόρησε πριν από λίγο ένα καινούριο τραγούδι.

Πρόκειται για τη διασκευή του Guns for Hire, που πρωτοερμήνευσε ο Woodkid. Το τραγούδι ήταν soundtrack για την σειρά του Netflix Arcane.

Ο Βασίλης Κούρτης παρότι ήταν δεύτερος στην ψηφοφορία του poll μας, πήρε την πρώτη θέση μεταξύ των Ελλήνων αναγνωστών μας, αφήνοντας πίσω γνωστά ονόματα, όπως την Tamta και την Τάνια Μπρεάζου.

Ο νεαρός και πολύ ταλαντούχος τενόρος σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες, ενδιαφέρεται πολύ για την ελληνική εκπροσώπηση στην Eurovision 2023 και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα αναμένουμε την πρόταση του, που πιθανότατα θα καταθέσει στην ΕΡΤ, μόλις οι διαδικασίες ανοίξουν για τον επόμενο εκπρόσωπό μας.

Ποιος είναι ο Βασίλης Κούρτης;

Ο Βασίλης είναι 28 ετών και η καταγωγή του είναι από την Λάρισα. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο κλασικό τραγούδι σε ηλικία 12 ετών με τη διεθνούς φήμης Ελληνίδα σοπράνο Κατερίνα Οικονόμου ενώ παρακολουθούσε μαθήματα πιάνου. Το 2013 παρακολούθησε Master Class κλασικού τραγουδιού στο Μιλάνο της Ιταλίας με τη Ρωσίδα δασκάλα Tamara Novichenko (Anna Netrebko) και λίγο αργότερα τον ίδιο χρόνο -σε ηλικία 19 ετών- ταξίδεψε στο Λονδίνο για να συνεχίσει εκεί τις μουσικές του σπουδές.

Πιο συγκεκριμένα, παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής στο «Giles Foreman Center for Acting», μαθήματα φωνητικής με τον Mark Meylan και μαθήματα χορού στα «Pineapple Studios» με την Maria Yacoob. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο κλασικό τραγούδι σε ηλικία 12 ετών με τη διεθνούς φήμης Ελληνίδα σοπράνο Κατερίνα Οικονόμου ενώ παρακολουθούσε μαθήματα πιάνου. Το 2013 παρακολούθησε Master Class κλασικού τραγουδιού στο Μιλάνο της Ιταλίας με τη Ρωσίδα δασκάλα Tamara Novichenko (Anna Netrebko) και λίγο αργότερα τον ίδιο χρόνο -σε ηλικία 19 ετών- ταξίδεψε στο Λονδίνο για να συνεχίσει εκεί τις μουσικές του σπουδές.

Ένα χρόνο αργότερα συνέχισε τις σπουδές του στο μουσικό θέατρο στα «Arts Educational Schools London». Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους Έλληνες συνθέτες, στιχουργούς και ερμηνευτές. Έχει συνεργαστεί με την Ορχήστρα Camerata «Armonia Atenea» στο «The Beatles Tribute Project» καθώς και με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.

Οι παραγωγές που έχει κάνει είναι, «West Side Story» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (2016), «Ερωτόκριτος» στην Εθνική Λυρική Σκηνή (2017) και στο πρωτότυπο μιούζικαλ «Moby Dick» στο Θέατρο Παλλάς όπου πρωταγωνίστησε στο ρόλο του Starbuck (2020).

Ολοκλήρωσε επίσης δύο καλοκαιρινές περιοδείες (2020-2021) σε Ελλάδα και Κύπρο με τον διεθνώς καταξιωμένο Έλληνα τενόρο Μάριο Φραγκούλη, με τελευταίο σταθμό το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού και την παράσταση «Cielo Y Mar». Πρόσφατα κυκλοφόρησε τα δύο πρώτα πρωτότυπα τραγούδια του. Η φιλοδοξία του είναι να παίξει στο West End και στο Broadway και αυτή είναι η αιτία που τον οδήγησε πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο για να προετοιμαστεί και να συμμετάσχει σε ακροάσεις για να πραγματοποιηθεί το όνειρό του.

Ένα χρόνο αργότερα συνέχισε τις σπουδές του στο μουσικό θέατρο στα «Arts Educational Schools London». Έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους Έλληνες συνθέτες, στιχουργούς και ερμηνευτές. Έχει συνεργαστεί με την Ορχήστρα Camerata «Armonia Atenea» στο «The Beatles Tribute Project» καθώς και με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ.

Οι παραγωγές που έχει κάνει είναι, «West Side Story» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (2016), «Ερωτόκριτος» στην Εθνική Λυρική Σκηνή (2017) και στο πρωτότυπο μιούζικαλ «Moby Dick» στο Θέατρο Παλλάς όπου πρωταγωνίστησε στο ρόλο του Starbuck (2020).

Ολοκλήρωσε επίσης δύο καλοκαιρινές περιοδείες (2020-2021) σε Ελλάδα και Κύπρο με τον διεθνώς καταξιωμένο Έλληνα τενόρο Μάριο Φραγκούλη, με τελευταίο σταθμό το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού και την παράσταση «Cielo Y Mar». Πρόσφατα κυκλοφόρησε τα δύο πρώτα πρωτότυπα τραγούδια του. Η φιλοδοξία του είναι να παίξει στο West End και στο Broadway και αυτή είναι η αιτία που τον οδήγησε πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο για να προετοιμαστεί και να συμμετάσχει σε ακροάσεις για να πραγματοποιηθεί το όνειρό του.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τον Βασίλη Κούρτη μαζί με τον Μάριο Φραγκούλη να ερμηνεύουν σε μία από τις συναυλίες τους το Grande Amore:

Πως σας φάνηκε η νέα κυκλοφορία του Βασίλη Κούρτη; Θα θέλατε να τον δείτε με κάτι τέτοιο στην σκηνή της Eurovision;

3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Τina
    Τina says:

    Δεν θα προτιμούσα να στείλουμε έναν τενόρο νομίζω mantzoukis και leon of athens ταιριάζουν πιο πολύ για την eurovision 2023 άλλωστε πιστεύω ότι και οι ξένοι θέλουν μετά από την μπαλάντα κάτι ρυθμικό και δυναμικό από τη χώρα μας και όχι εθνοποπ και μια ερώτηση αν η κατάταξη μας κρινόταν φέτος από το televoting σε ποια θέση θα βρισκόμασταν καθώς είχαμε 57 βαθμούς σε αντίθεση με την Σερβία που είχε 212 βαθμούς.

    Απάντηση
    • Μαρία
      Μαρία says:

      Άκυρο το σχόλιο σου περί televoting και Σερβίας γιατί το ότι θα μπορούσε να πεις κάνεις και για τη Σερβία από την αντίθετη πλευρά… Το να πηγαίνεις καλά είτε στο ένα είτε στο άλλο δεν έχει κανένα νόημα. Σταματήστε να δίνετε βάση μόνο στην ψήφο του κοινού. Το σύστημα έχει αλλάξει εδώ και χρόνια. Είναι 50-50. Κάποια στιγμή πρέπει Νάντο χωνέψετε
      12οι είμασταν στο televoting για να σου λυθεί η απορία.

      Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *