Ελλάδα: Με μεγάλη δυναμική από το εξωτερικό η Melissa Mantzoukis!

Όπως σας είχαμε ενημερώσει και μέσα από το live μας στο youtube, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του poll μας σειρά έχει η περαιτέρω ανάλυσή τους. Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε αλλιώς παρά με την “ανάγνωση” της πρωτιάς της Melissa Mantzoukis στην ψηφοφορίας μας, για τον καταλληλότερο καλλιτέχνη που θεωρείτε πως θα πρέπει να μας εκπροσωπήσει στην Eurovision 2023.

H Melissa Mantzoukis ήταν πρώτη από την αρχή της ψηφοφορίας, καταφέρνοντας μάλιστα να κερδίσει αρκετά άνετα, αφού ο δεύτερος Βασίλης Κούρτης ήταν σχεδόν εφτά μονάδες πίσω της.

  1. Melissa Mantzoukis 24,16%
  2. Βασίλης Κούρτης 17,39%
  3. Tamta 15,12%
  4. Τάνια Μπρεάζου 10,75%
  5. Leon of Athens 10,44%
  6. Αντωνία Καούρη 10,22%
  7. Γιάννης Τεργιάκης 5,08%
  8. Yannis Philippakis 4,30%
  9. Nafsica 1,52%
  10. Johan Papaconstantino 1,02%

Η Melissa Mantzoukis έλαβε την μεγαλύτερη στήριξη από τις ψήφους του εξωτερικού. Θυμίζουμε πως από τις 2612 ψήφους που καταμετρήθηκαν στο poll μας, το 52,9% των ψήφων ήταν από την Ελλάδα και 47,1% από το εξωτερικό.

Στους χρήστες λοιπόν του εξωτερικού η Melissa ήταν πρώτη και με διαφορά, με ποσοστά που πλησίασαν το 35%! Δεύτερη ήταν η Tamta και τρίτος ο Leon of Athens αντίστοιχα.

Μεγάλη δεξαμενή ψήφων για την Melissa ήταν οι ψήφοι από την Γερμανία. Αξίζει να σημειωθεί πως από την Γερμανία λάβαμε 773 ψήφους. Η έκπληξη ήταν η μεγάλη σχετικά συμμετοχή από Αυστρία, που ήταν σε συμμετοχή η τρίτη χώρα (μετά από Ελλάδα και Γερμανία και επάνω από την Κύπρο που ήταν τέταρτη). Το γεγονός πως το Idol στο οποίο συμμετείχε πρόσφατα η Melissa φθάνοντας μέχρι και τον τελικό, της δίνει ένα αρκετά μεγάλο fan base στις χώρες αυτές, είναι κάτι αρκετά θετικό αν τελικά είναι αυτή που θα επιλεγεί από την ΕΡΤ για τον διαγωνισμό, αφού θα μας εξασφαλίσει αρκετές ψήφους από εκεί.

Η Melissa όμως έλαβε ψήφους και από την Ελλάδα. Συγκεκριμένα ήταν στην τέταρτη θέση μεταξύ των Ελλήνων χρηστών, αρκετά καλά αν σκεφθείτε πως είχε να ανταγωνιστεί και εγχώριους καλλιτέχνες που είναι πιο γνωστοί στην Ελλάδα από αυτήν.

Όπως και να έχει και με όση σημασία έχει η πρωτιά της Melissa σε αυτό το poll, το σίγουρο είναι πως θα ακούσουμε και θα δούμε αρκετά το όνομα της στους επόμενους μήνες. Μένει να δούμε αν η παράδοση που ξεκίνησε στην ΕΡΤ με την επιλογή ομογενών καλλιτεχνών θα συνεχιστεί και το 2023!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovisionfun γιατί φυσικά την απάντηση θα την λάβετε πρώτα εδώ!

1 reply
  1. John Kou.
    John Kou. says:

    Καλά με τον τρόπο που γράφετε το άρθρο σίγουρα προωθείτε να πάει αυτή. Πάντως 1) Οι Γερμανοί είναι γενικά παντού. Ώντας γενικά πολύ μεγάλη χώρα κάθετι international από το πιό μικρό πράγμα ως το πιο μεγάλο, σίγουρα θα έχει Γερμανούς μέσα γιατί είναι ας το πούμε “μέσα σε όλα”. Οπότε το δείγμα δεν σημαίνει καν ότι θα πάρουμε πόντους από τη Γερμανία αλλά 2) Και να έχουμε σιγουράκι πόντους από τη Γερμανία τι σημασία έχει? Και η Αμάντα φέτος είχε πόντους από τη Νορβηγία και παρόλα αυτά τα πήγε και ελάχιστα χειρότερα από ότι πολλοί περιμέναν.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *